Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Bolestné vztahy

25.05.2006   Jindřiška Kodíčková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Bolestné vztahyPředivo mezilidského soužití drží křehce. Stačí slovíčko, nepochopení a budovaný vztah se rozsype jako domeček z karet. Přináší zklamání a bolest.


Člověk jako sociální bytost je determinován společensky. Od narození až do smrti je vtahován do vztahů, jež ho obohacují, učí, těší, ale někdy mu dají těžce zabrat. Ale i takové vztahy a zkušenosti dotyčného člověka, až vše přebolí, čili až pochopí naznačený smysl, nasměrují dál.

Aby se těch karambolů v životě stávalo co nejméně a pokud už se stanou, abychom z nich vycházeli bez ztráty květinky, je přáním spisovatelky Manuely Oetingerové. Proto přináší další publikaci, kde nahlíží na širokou škálu konfliktů mezi lidmi z úhlu lidsky psychologického, ale hlavně z hlediska duchovních souvislostí.
Mezi úhelné, nepostradatelné kameny vztahů, života samého patří láska. Ať už bezpodmínečná mateřská, žárlivá milenecká, klidná a plná porozumění a tolerance či vlastnická, dusivá. Těch podob ani básník nedopočítá, vždyť láska představuje téměř synonymum života.
Vztahy jsou ideálním prostorem pro střetnutí s výzvami života, nejen harmonickým tancem při západu slunce, ale umožňují objevit existující nedokonalosti. V nich se zrcadlí naše sebepoznání, jež se někdy vzpíráme přijmout. Pokud tak učiníme, uvolní se veliká duchovní síla, která nás vnitřně prozáří. Možná jste už zažili velkou úlevu, když jste odpustili, našli cestu zpátky. Život se stává najednou jasnějším, přímočařejším, lehčím. I když tak výrazný pocit nezůstane v našem nitru v této tryskající síle navždy, při důsledné péči o něj se posuneme na vyšší rovinu, kde již nebude tak překvapivě silný, ale zato trvalejší a klidnější. Krásné vztahy nejsou samozřejmé, ani dar, musí se doslova vypiplávat.

Autorka se dále zamýšlí nad působením energetických sil v souvislosti se vznikem a fungováním manželství, rozebírá roli sexuality a věrnosti, dívá se na fenomén rodičovství, ale i zánik manželství či hledání nových cest ve vztazích. Knížka jistě není příčkou, jak rychle a snadno si udělat ve všem jasno a kráčet neochvějně vpřed. Taková čisťounká cesta vede do pekel. Naopak ukazuje, že člověk nic nedostane zadarmo, pouze naznačí možnou cestu dlážděnou vírou, odpuštěním, sebepoznáním, klidnou intuicí. Knížka se pevně usazuje v oblasti meditativní literatury a jako k takové se k ní musí přistupovat. Ne každému se to napoprvé povede. Nic však není ztraceno, i druhý či další pokus se počítá.

Manuela Oetingerová; Vztahy v zrcadle aury. Vydalo nakladatelství METAFORA v roce 2006
Podrobněji o působení aury v knize "Tajemství lidské aury": http://www.neraweb.cz/index.php?stype=all&id=4474

Zdroj fotografie: www.metafora.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Hadith - 26.5.2006 - 13:14

Vypadá to na zajímavou knížku. Je pravda, že negativní myšlení a negativní emoce z něj vyplývající nás naplňují negativní energií. Ta přitahuje nejen stejně naladěné lidi, ale i negativní energetické bytosti a těm se v nás pak velmi dobře daří. Ovlivňují jednání svého hostitele a ten zlu pak přímo propadne. Odvedení těchto bytostí a vyčištění veškeré negativní energie nestačí, protože takový člověk pokud se sám nezmění si vše to negativní přitáhne zase zpět. Na druhé straně pozitivní myšlení nás naplní pozitivní energií, což je vlastně láska a ta nás dokáže integrovat s celým vesmírem. To jaký kdo je a co právě hledá, je obsaženo v auře. Je to jako seznamovací inzerát, jen nezná lež. Proto právě aura dvou lidí napoví, zda se k sobě hodí a nebo ne.


Od: Jindřiška - 26.5.2006 - 16:28

Věřím tomu taky, ale někdy je hrozně těžké se usmívat, když uvnitř jste rozlobení. Ale i za cenu přemáhání se, se to vyplatí udělat, ten druhý úsměv už nebude tak křečovitý a dále to bude i vnitřně pozitivní. Nemusí se člověk změnit natrvalo, aspoň na chvíli


Od: Hadith - 27.5.2006 - 1:21

Každý se někdy rozlobí, je to přirozené. Jen by v tom neměl setrvávat dlouho. Hněv se dá dobře vydýchat. Nádechem vdechnout čistou energii a vydechnout to nečisté. Pak třeba během chůze nebo někde na židli se na chvíli ponořit do mělké meditace. Představím si chrám své duše a bytost, která tam je, požádám o vyčištění negativní energie. Pak se ho zeptám, zdali nemám v sobě přivtělené nějaké energetické bytosti, nebo duše zemřelých lidí a nezapomenu ani na bytosti přivtělené v mé auře. Pokud tam něco je, požádám o vyčištění od těchto bytostí, odvedení duší zemřelých a následně o vyčištění od energií, co ve mně zanechali. Pak si představím sebe sama před sebou a vduchu se rukama naladím na své emocionální tělo a pěkně ho uhladím od hlavy až k patě s důrazem na oblast srdeční čakry. Při hlubší meditaci, kdy je náš energetický systém napojen přes korunní čakru na vesmírný, nebo chcete-li boží zdroj energie, lze hledat u duchovního průvodce v chrámu naší duše odpovědi na různé otázky. Lze ho požádat, aby přivedl člověka, který nás zajímá, a s ním probrat možnosti zlepšení vzájemných vztahů a najít příčiny konfliktů. Klíčové a perspektivní vztahy mají svůj vlastní chrám společný pro oba lidi. Ten vzniká ještě před prvním setkáním a toto setkání i zorganizuje. Stačí se svého průvodce zeptat, zda existuje nějaký váš další chrám vztahu s jiným člověkem a případně jejich počet. Necháte-li se do chrámu dovést uvidíte tam partnera a dozvíte se vše o povaze vztahu, jeho fázích a co vy konkrétně můžete pro rozvoj tohoto vztahu udělat. Můžete požádat i o pohled očima partnera a zjistit tak, co vy můžete znamenat pro něj.


Od: Jindřiška - 27.5.2006 - 9:21

To je velmi zajímavé, ale dá se takto dlouhodobě dnes žít? u nás bydlí sousedka, má plnou pusu karmy, aury a čistoty, ale dělá jeden podraz za druhým a s úsměvem na rtech ubližuje. Pak druhého vyloženě zastrašuje právě tím, o čem mnozí nemají ani páru, vyhrožuje potrestáním. Jako kdyby sebe takhle podivně očišťovala z těch věcí, co udělala a házela to na oběť. jako by se bála nějaké protiakce, tak je ochromuje. Především starší lidi. ˇuplně to celé zneužívá.


Od: Hadith - 28.5.2006 - 21:42

Dá se tak žít a je to jediný způsob jak žít a nenechat se manipulovat vlastními emocemi. Vaší sousedku neznám, ale podle toho co píšete, je dost k smíchu a taky mi je jí trochu líto.


Od: Jindřiška - 28.5.2006 - 23:45

Líto vám ji nemusí být, spíš tech jejích obětí. Jsou to třeba starší lidi, kteří z toho mohou mít i traumata.


Od: Jindřiška - 28.5.2006 - 23:58

No, tu bych nelitovala, spíš její obětíi, kolikrát jsou to starší lidi a mohou z toho mít i traumata


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0405 s