Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Kdo skutečně stojí za útokem na Pentagon?

19.09.2006   Pavla Králová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Kdo skutečně stojí za útokem na  Pentagon?Co je to pravda? Kolikrát se stane, že víme, co se doopravdy stalo? Nebo prostě považujeme za pravdu to, co nám někdo řekne? Co se doopravdy stalo 11. září 2001? Proč tolik lidí nevěří oficiálním verzím "pravdy"? Existuje mnoho konspiračních teorií o 5 let starých událostech. Některé jsou opravdu nepravděpodobné, ale některým lze celkem dobře věřit.

Pentagon, budova amerického ministerstva obrany a tudíž jedna z klíčových budov v USA, byl postaven mezi léty 1941-1943 na pravém břehu řeky Potomac, z popudu generála Sommerwella. Předtím, než byl Pentagon postaven, byly budovy armády rozesety po celém Washingtonu D.C. a jejich vzájemná spolupráce byla dosti komplikovaná. A tak vznikl nápad dostat je všechny pod jednu střechu. Bylo zapotřebí značně rozlehlé budovy, zároveň se ale nemohl uplatnit klasicky americký tah s mrakodrapem - stavbu výškových budov totiž D.C. nepřipouští. A tak začal vznikat projekt na současnou podobu Pentagonu.

Stavbu tvoří pět propojených soustředných pětiúhelníků. Délka každé zevní stěny je 276 m, celková délka chodeb je téměř 30 km, avšak budova je řešena tak dobře, že trvá pouze 7 a půl minuty přejít mezi dvěma nevzdálenějšími body uvnitř objektu. Budova má celkem pět podlaží a je vysoká asi 23 metrů.

Ale zpět k 11. září...

Podle oficiální verze do Pentagonu v 9:45 místního času narazil Boeing 757, číslo N644AA, let číslo 77 s 64 lidmi na palubě (včetně pěti únosců). Únos byl zjištěn ale téměř o hodinu dříve. Proč nikdo nezasáhl, pokud se tohle opravdu stalo? Oficiální vysvětlení toho, co se 11. září odehrálo v Pentagonu významně pokulhává.

Americká armáda má totiž pro případy podobné tomu, k čemu (údajně) došlo 11. září speciální postupy, které trénuje a v případě krize použije. V letových pravidlech stojí, že pokud se letoun odchýlí ze své letové dráhy a neodpovídá nebo nekomunikuje, je automaticky vyhlášen poplach. Jakmile je vyhlášena pohotovost, dochází k vyslání bojových stíhaček, které celý problém vyřeší. Pokud pilot letadla nereaguje, stíhací piloti mohou stupňovat prostředky, zahrnující vyslání varovných střel nebo dokonce sestřelení letadla.

K ničemu takovému ale před pěti lety v USA nedošlo. Proč? Od nárazu do první z věží WTC po náraz do Pentagonu uplynula bez minuty hodina. Zde už jde velmi těžko jako důvod uvádět zmatek, který nastal. Američané byli na takový útok připravení. Pro někoho bylo ale výhodnější, aby se lidé naučili bát. Koneckonců...nenadarmo se říká: Ať se bojí! Hlavně, když poslouchají!

Boeing 757, který měl údajně do Pentagonu narazit, je letoun s rozpětím 38 metrů, délce 45 metrů a výšce 12 metrů. Narazit měl do budovy asi 3,5 metru nad zemí, na místě se ale nenašly žádné zbytky letadla. Svědecké výpovědi se liší a jsou dosti zmatené, ale některé hovoří o raketě nebo malém letadle.

Konspiračním teoriím o útoku na Pentagon se věnují například tyto stránky , kde na této adrese můžete shlédnout krátký film, který shrnuje informace, podtrhující nedůvěru v oficiální vysvětlení této události. Myslím, že je dobré něco takového vidět.

Každá událost v dějinách nebo obyčejných životech lze vysvětlit tak, aby z ní daná strana měla prospěch. Jaký je skutečný deficit ČR? Podle ČSSD nestojí ani za řeč..a podle ODS je naopak přímo mamutí. Pravda se zřejmě skrývá někde uprostřed. Fakta lze interpretovat všelijak. Pravdu, tedy tu skutečnou, si ale zasloužíme vědět a zvláště pak v případech jako je 11. září. Pravda by sice mohla otřást základy naší společnosti, ale dost možná by nám dala šanci stát se lepšími a lépe jeden druhému rozumět.

Pokud za 11. zářím skutečně stojí vláda Spojených států, neznamená to jen to, že nám někdo neříká pravdu. Zároveň tento fakt může být také přispěním snaze o pochopení a sblížení "našeho světa" se "světem Islámu". Možná svět není tak děsuplné a bezútěšné místo plné teroristických band, o čemž se nás stále znovu snaží G. W. Bush přesvědčit. Možná za tím vším stojí něco daleko prostšího - peníze a touha po moci společně s udržením stávajícího systému - neboť ten - prozatím (!) vcelku funguje.

Zdroj fotografie: 911review.com



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0299 s