Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zvyšte svou obranyschopnost!

19.01.2007   Jindřiška Kodíčková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zvyšte svou obranyschopnost!Dnes už není pochyb, že čistá přírodní energie se stává pro zdravý život nutností. A že prostřednictvím poznání přírodních zákonů a jejich dodržováním se lze maximálně přiblížit k prožití plnohodnotného života ve zdraví. Na pomoc přicházejí bioinformační doplňky stravy, např. ve formě čajů, jež posilují energetický systém.


Vybírat můžeme z různých známých i méně známých rostlin, které harmonizují činnosti vnitřních orgánů, zlepšují obranyschopnost, mají antivirové, antibakteriální, detoxikační a další příznivé účinky na organismus. Jsou vhodné jako preventivní i jako podpůrné prostředky při léčení i závažných chorob. Jako inspiraci uvádím některé rostliny, jež ve formě čajů silně a příznivě ovlivňují procesy v těle:

Růže stolistá – obsahuje antivirové látky, příznivě posiluje při nachlazení, už Avicenna doporučoval růžové čaje při plicních chorobách. Zastavuje průjem, silnou menstruaci, harmonizuje nervový systém a tím omezuje riziko vzniku smutku a depresí. Právě teď v zimě a na jaře pomůže udržet dobrou náladu.

Lapačo červené – zvyšuje obranyschopnost, stimuluje tvorbu krvinek, posiluje srdce a brzdí růst rakovinných buněk. Patří mezi silné antioxidanty a chrání před chemikáliemi. Pročisťuje tělo a zlepšuje i stav pokožky a psychiky.

Kočičí dráp – indiáni v Peru dodnes používají jako antikoncepci. Zlepšuje tvorbu bílých krvinek, upravuje vysoký krevní tlak, omezuje vznik trombóz a krevních sraženin. Detoxikuje organismus a prospívá při onkologických problémech. Z uvedeného vyplývá, že těhotné ženy, nebo ty, jež otěhotnět chtějí, by se této silné bylině měly vyhýbat. Nevhodná je i pro lidi s implantáty a po transplantacích orgánů.

Kustovnice čínská – pochází z Číny a Tibetu. Plod je výborné tonikum při únavě, přivítají ho sportovci, těžce pracující i lidé v rekonvalescenci. Posiluje ledviny a játra, metabolismus tuků a ovlivňuje menstruační cyklus. Pomáhá při kloubních bolestech, regeneruje buňky při ozařování. Omezuje předčasný výron semene, vznik impotence a chudokrevnost.

Další, převážně čínské a jihoamerické, rostlinky představím v další části. Jenom na okraj připomínám, že obdobné vlastnosti mají i naše domácí bylinky, kterými můžeme tyto cizokrajné ( pro nás ale silnější a tím účinnější) plnohodnotně nahradit.

Zdroj fotografie: celostnimedicina.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.5294 s