Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Odpovědnost za škody na dětské duši

15.03.2007   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Odpovědnost za škody na dětské dušiDnes se do kin můžete vypravit  za Nicolasem Cagem ve filmu GHOST RIDER, na romantickou oddechovku HUDBU SLOŽIL, SLOVA NAPSAL, rodinnou fantasy MOST DO ZEMĚ TERABITHIA, horor KRVAVÁ HOSTINA, Jessicu Simpson ve filmu RANDE MĚSÍCE, francouzský snímek NIKOMU TO NEŘÍKEJ nebo ceněný německý film DRSŇÁK.

GHOST RIDER
Režie: Mark Steven Johnson
Hrají: Nicolas Cage, Eva Mendes
Distribuce: Falcon

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže – svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné.

HUDBU SLOŽIL, SLOVA NAPSAL
Režie: Marc Lawrence
Hrají: Hugh Grant, Drew Barrymore
Distribuce: Warner Bros

Alex Fletcher je vybledlá popová hvězda 80. let, o kterou je zájem už jen mezi skalními nostalgiky, kteří navštěvují vesnické zábavy. Jednoho dne jej kontaktuje médii oslavovaná hvězdička Cora Corman, která jej požádá, aby jí napsal písně na její nové album a ještě si s ní zazpíval duet. Každý má právo na svůj comeback, jenže Alex už celé roky nesložil ani notu a psaní textu mu nikdy dvakrát nešlo. Jenže teď má během několika málo dnů přijít s hitem. V tu chvíli do příběhu vstoupí kouzelně nepředvídatelná květinářka Sophie, jejíž schopnost hrát si se slovy se Alexovi docela hodí. Sophie má za sebou neúspěšný vztah se spisovatelem Sloanem Catesem a tak se jí do spolupráce s Alexem, který co do vztahů nemá právě dobrou pověst, dvakrát nechce. Jenže krev není voda, srdci neporučíš a hudba má nebývalou moc. Alex i Sophie si postupně uvědomují, že pokud chtějí najít lásku a uspět, budou se svým obavám muset postavit...

RANDE MĚSÍCE
Režie: Greg Coolidge
Hrají: Jessica Simpson, Dane Cook, Dax Shepard

Zaměstnanci vyhlášeného obchodního domu Super Club soupeří každý měsíc o titul "Zaměstnanec měsíce". Odměnou pro vítěze je jeho fotka na zdi slávy v zaměstnanecké odpočívárně. Vince Downey je vedoucí pokladních a již sedmnáctkrát "visel" na zdi slávy. Na druhou stranu Zack Bradley je ten největší flákač, zato mezi kolegy boduje neustálými vtipy. To poslední, o co by stál, je získat ocenění za kvalitní práci a spolehlivost. Ti dva jsou největší rivalové.

Vše se změní, když do Super Clubu nastoupí nová pokladní - krásná sexy blondýnka Amy (Jessica Simpson), která má zvláštní úchylku: na rande chodí výhradně se "Zaměstnancem měsíce". Zack a Vince zahájí urputný boj, aby získali Amyinu pozornost. Vince se snaží zaujmout a oslnit svými schopnostmi dokonalého pokladního a sedmnácti oceněními. Zack rozbalí svůj "neodolatelný" šarm a komediálnost, ale ke své smůle s hrůzou pozoruje, že Amy podléhá Vinceovým škrobeným intrikám.
Rozhodne se k tomu nejzoufalejšímu činu: stát se příštím "Zaměstnancem měsíce" a vyhrát tu nejlákavější odměnu - rande měsíce...

DRSŇÁK
Režie: Detlev Buck
Hrají: David Kross, Jenny Elvers-Elbertzhagen
Distribuce: Palacepictures

Patnáctiletý Michael Polischka je nucen se přestěhovat z uhlazeného předměstí do činžáku v lidové čtvrti. Jeho matka se totiž rozešla s bohatým doktorem, u něhož dosud bydleli. Jediné dostupné bydlení je sešlý byt ve čtvrti osídlené přistěhovalci. Na státní střední škole čelí Michael bití a vydírání. Doma to není o moc lepší. Zoufalá snaha jeho matky sehnat nového partnera produkuje jen stále nové „podnájemníky“ v její ložnici. Michaelovi nezbývá než naučit se vyznat v městské tlačenici. Pomáhají mu v tom noví parťáci Crille a jeho mladší bratr Matze – párek zanedbaných delikventů. Naučí Michaela zákonům ulice, ale uvedou ho i do světa drobných krádeží a otevřou mu první pivo. Náhodné setkání s místním mafiánem Hamalem a jeho poskokem Barutem obrátí Michaelův život naruby. Berou Michaela pod křídla a zbaví ho dotěrného gangu ze školy. Michaelův poctivý obličej z něj dělá ideálního člověka pro doručování zásilek drog místním dealerům a Michael to zvládá s bravurou profesionála. Zjištění, že si ukrojil příliš velké sousto, může být velice bolestné. Na MFF v Berlíně 2006 získal film cenu FIPRESCI. Při udílení Německých filmových cen 2006 se umístil jako druhý nejlepší film. Dále byl zaslouženě oceněn za hudbu a střih.

MOST DO ZEMĚ TERABITHIA
Režie: Gabor Csupa
Hrají: Josh Hutcherson, Anna Sophia Robb, Zooey Deschanel
Distribuce: SPI

Film je adaptací celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové Bridge to Terabithia, koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Waldem Media, která se nedávno podepsala pod celosvětově úspěšný kinohit Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou.

NIKOMU TO NEŘÍKEJ
Režie: Guillaume Canet
Hrají: Francoiz Cluzet, André Dussolier, Marie-Josée Croze
Distribuce: Bioscop


Margot (Marie-Josée Croze) byla brutálně zavražděna sériovým vrahem. Její muž Alex (François Cluzet) se z této tragické události nemůže dlouho vzpamatovat a uzavírá se do svých vzpomínek.
Po osmi letech dostane anonymní e-mail. Po jeho otevření uvidí tvář ženy stojící uprostřed davu. Záběr je natočený v reálném čase a trvá jen několik vteřin, Alex přesto její tvář okamžitě pozná. Je to Margot...

KRVAVÁ HOSTINA
Režie: John Gulager
Hrají: Krista Allen, Blathazar Getty, Josh Zuckerman
Distribuce: Palacepictures


Pekelně zábavná variace na osvědčenou zápletku „monstrum ohrožuje nesourodou skupinu lidí daleko od civilizace“. Krvavá hostina si pohrává s konvencemi tohoto žánru a s tím, co od něj zkušený divák očekává. Ale jen proto, aby ho pak zavedla jinam. Stejne tu už všechno bylo, takže jde jen o to, jak to k sobě poskládat a hlavně se u toho dobře pobavit. Potoky krve, těsná trička hrdinek, plky místních ochmelků, zrovna nefungující telefon, záhadný cizinec a monstrum neznámého původu. Všechno je tak, jak má být, a přece jinak. Odkud se vzali? Kam jdou? Podobné nesmysly se v tomto filmu určitě nedozvíte. Ovšem plátno se rychle zbarví doruda, jak se příšery prokusují svým krmivem. Dočká se vůbec někdo rána?

Zdroj fotografie: teodorafilm.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.6776 s