Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  středa 17.4.2024, svátek má Rudolf 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jak se spolehlivě seznámit

07.05.2007   Anežka Benešová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jak se spolehlivě seznámitMuž – kolem čtyřiceti – nenápadně schoval doutník. Přisedl si ke mně a řekl: "How do you do?"

Pánové, nezoufejte, zabít draka stačí

Snad každá holčička sní o jejím princi na bílém oři. Kterak přijede za hvězdné noci, zpod oken zvolá její jméno a ona už ze spánku bude vědět, že ON je ten pravý. Ale když dítě roste do žádostivého věku, jeho sny a touhy se mění. Vyvolený partner může nakonec hýřit nectnostmi, které u vysněného prince nebyly v plánu a princezna také časem půjde jinou cestou, než by ve skutečnosti chtěli. Přesto to stále může být to „pravé“. Chcete-li ovšem čekat na milého v pyžamu, vězte, že to není právě efektivní způsob seznámení.


A žili šťastně až na věky

Žel nežijeme již v době, kdy muž přinesl ženě nohu mamuta a její srdce vzplálo. (Ostatně nepřítomnost mamutů nás zamrzela ve více ohledech.) Jak se tedy nejspolehlivěji seznámit? Tuto otázku si pokládali už dříve – a nalezli na ni odpověď: společenské akce. Socialitu mají už v názvu, musí to tedy zákonitě být dobrý způsob k setkání se s jinými lidmi: ať už jsou to ony slavné řecké slavnosti, plesy, divadla, revoluce, či snad draní peří. Cesty k seznámení takto osvědčené časem často odvážně přetrvávají až do dnes. Znám kupříkladu muže, kteří si myslí, že ulovení „divé zvěře“ získají ženské srdce a znám ženy, které toto skutečně vyžadují... Ale jistá dávka exotiky a nevšednosti se tomu nedá upřít.


„Vstupuje slečna Julie Kapuletová, ukloňte se.“

Dnes, chcete-li se seznámit s někým novým, ať už to má být kdokoliv, nejspolehlivější se jeví internet. Když vám nevadí přátelé, jež nemusíte vídat osobně, vězte, že jich budete mít mnoho. Já jsem ovšem vždy byla zvědavým tvorem a nevydržela jsem si číst, kterak mne nazývá nejlepší přítelkyní někdo, koho jsem nikdy nespatřila. Musela jsem se přesvědčit. Klidně mohu přejít do druhé osoby, když napíšu: Párkrát se popálíte. To každopádně. Ale já na internetu nalezla svého snoubence – co víc si přát? Kromě toho nám to dokazují i filmy. Lásky, ať už přes internet (You’ve Got Mail) nebo na inzerát (Must Love Dogs), jsou toho živým důkazem.


Seznámení jako z pohádky (aneb jak nám romantiku představují filmy)

Další pohled na věc nám nabízí filmoví režiséři. Každý jistě znáte Pretty Woman, příběh Popelky nevšedního ražení a milionáře… Nebo osudy císařovny Padmé a mladého Anakina. &Síleně smutná princezna Helena a princ Václav. Jejich způsoby seznámení jsou vesměs docela absurdní, a přece zůstávají v naší paměti jak jedny z případů, kdy to bylo „ono“. Chci tím říct, že originální způsoby seznámení v nás zanechávají silný dojem, a ačkoliv víme, že jsou zajisté nereálné, stále v nás zůstává kapička naděje, že i pohádky se přeci mohou stát.



V každém případě nejde ani tak o to jak, ale s kým, takže ať už se se svým vyvoleným setkáte kdekoliv, stále to vždy bude do jisté míry originální, není-liž pravda?

Zdroj fotografie: imdb.com



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.3935 s