Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Ostrava opět zazáří barvami

10.06.2007   Lucie Hajduková   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Ostrava opět zazáří barvami...a oživne pestrou škálou letních barev, ozáří jimi celé město a obyvatele strhne do tančícího víru, naplno si užívajícího nejen léto, pohodu a sluníčko, ale také balkánskou dechovku, švédskou kytarovku, elektroniku, tibetské zpěvy, divadla i slam poetry a to vše v rámci již 6. ročníku Colours of Ostrava!

Netrpěliví fanoušci dostanou svou první příležitost 12. července, kdy se festival naplno rozjede. A bude se na co dívat, co poslouchat a o tanec nás také neochudí.Vše se rozprostře do okolí Slezkoostravského hradu se spoustou zeleně (takže žádné rozpálené chodníky nás trápit nebudou), jak pro posezení na trávě, tak již pro zmíněný tanec, jehož letní atmosféru s nadcházejícím večerem upevní zářící hvězdy.

Jste rodič, chcete navštívit festival, ale nevíte, kam s dětmi? Organizátoři to vyřešili za vás, vemte děti s sebou, nudit se rozhodně nebudou. Připravili pro ně dětský koutek s lanovým centrem, hlídáním a programem.

A na koho se můžeme těšit? Letos nás do rytmů hudby rozhoupou například oblíbená kapela žhavých romských rytmů Gipsy King, charismatická a nepřehlédnutelná zpěvačka rocku Marianne Faithfull, přičemž Nick Cave, Mick Jagger či Tom Waits jí nejsou cizí.Také nahlédneme do tajů balkánské dechovky, ve které vyniká především Goran Bregovič, ne nadarmo nazývaný jejím králem.

Pro ty, jež zaujala kytara, se připravili Mando Diao, populární švédská rockerská pětka. Nechybí ani elektronická hudba, jež zazní v podání jejích mágů a to dua Coldcut a Richarda Bona z Kamerunu. Máte rádi kontrasty? Pak vás určitě zaujme sice na pohled křehké dívčí duo Coco Roise (Sierra a Bianka Casadayovy), které se v hudbě stanou přímo mistryněmi znepokojivých kontrastů.

A protože se nacházíme v Česku, také domácí hvězdy zaslíbily svou účast a to například Kryštof, Gipsy.cz, Tatabojs či Marie Rottrová, Dan Bárta a Divokej Bill.

Jak jste si mohli spočítat už na začátku, všechny tyto a mnohé další hvězdy, čítajích přes 100 kapel a DJs všech žánrů, se na pódiu vystřídají během 4 dnů. Barvičky Ostravy opravdu zpestří nejen world music, ale i rocková hudba, alternativa a chrámové zpěvy v evangelickém kostele.

Jako další součástí programu proběhnou workshopy, k dispozici budou i sportovní hry, divadelní program a kinokavárna. Samotný festival získal dvojí ocenění Anděla za Hudební událost roku 2005 a 2006 a jako první a zatím jediný festival v ČR se stal v roce 2003 členem EUROPEAN FORUM OF WORLDWIDE MUSIC FESTIVAL.

Pokud patříte mezi fanoušky, kterým nesmí uniknout ani jediná součást programu a stále nemáte vstupenku, od 1.6. až do 30.6. ji zakoupíte jen za 750 Kč, od 1.7. do 12.7. už pak za 800 Kč a přímo na místě ji pořídíte za 890 Kč. V prodeji jsou přes sítě TICKETPRO a on-line na Ticketpro.cz. Slevu obdrží držitelé karet ISIC, ALIVE(IYTC), ITIC, Staff card GTS Int. a pro účastníky MHD (tedy přespolní) bude připraveno stanové městečko a vstup do vybraných ostravských objektů zdarma. České dráhy nezůstaly pozadu a pro návštěvníky připravily až 50% slevu na zpáteční jízdné.

Zdroj fotografie: www.coloursofostrava.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Jaromír Komorous - 10.6.2007 - 22:05

Myslím, že nejsem závistivý. Ale tento festival Ostravě závidím.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0605 s