Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tip na dovolenou: Rovinj

18.07.2007   Veronika Prokopcová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tip na dovolenou: RovinjPokud ještě stále tápete a nemůžete si vybrat, kam byste se se svou rodinou, přáteli nebo známými vydali na letní dovolenou, mám pro vás skvělý tip. Přístavní městečko, ležící pro nás v nedalekém a dostupném Chorvatsku, příjemné místo pro klidnou a pohodovou dovolenou, se jmenuje Rovinj.

Rovinj leží severozápadně nedaleko známějšího chorvatského města Puly v oblasti Istrie. Charakterizuje ho benátský ráz. V Rovinju nalezneme rozlehlý vnější přístav se spoustou lodí, včetně mezinárodních. Na severu se nachází zátoka Valdibora, na jihu Južna Luka a Veštar. Procházka na pobřeží okolo přístavu okouzlí každého návštěvníka. Příjemnou atmosféru si můžete vychutnat i v místních cukrárnách a restauracích, kterých uvidíte na nábřeží spoustu. Určitě vás nějaká zaujme a na chvíli se v ní usadíte do pohodlných křesel, dáte si kávu a zmrzlinový pohár, v klidu budete pozorovat a vnímat šum moře. Na tomto místě nikdo nikam nechvátá.

Rekreační středisko Villas Rubin můžu vřele doporučit. Nachází se zde spoustu krásných apartmánů u moře, dále také udržovaná kempová část, i pro naturisty. V areálu můžete využít i dva bazény, malý a velký s mořskou vodou, u menšího je tobogán, dále jídelny, restaurace, market, stánek s občerstvením, půjčovny kol, tenisové kurty, sportovní hřiště, dětská hřiště, minigolf. Kromě Villas Rubin se můžete ubytovat v dalších rekreačních oblastech: Monte Mulin, Montauro, Park, Eden, Rovinjsko Selo a v dalších.

V Rovinju patří mezi největší a nejnavštěvovanější dominanty kostel sv. Eufémie z 18. století, který stojí na nejvyšším bodě města. V kostele se vyjímá cenný inventář, vzácný pozdně antický sarkofág sv. Eufémie ze 6. století a důležitou funkci plní i socha Krista, k níž se obrací stále více návštěvníků se svými přáními, protože se údajně vyplňují. Socha Krista není v klasické podobě ukřižovaného spasitele, ale naopak v podobě, kdy se nám Kristus s mírně skloněnou hlavou „dívá“ do očí. Vyzařuje z něj mír a pokoj a ne věčně ztvárňované utrpení. Na náměstí u přístavu si nelze nevšimnout krásného Balbiho oblouku na místě někdejší městské brány, dále barokní radnice a hodinové věže, vše ze 17. století.

Nádherné scenérie vytváří v Rovinju i pláže podél moře, které místní částečně uměle upravili. Některé doplnili betonovými plošinami, jiné oblázky, kameny, místy navezli i písek. Podél moře potom vede upravená promenádní cesta, ze které právě návštěvníci mohou přistupovat k jednotlivým plážím. Z pláží se honosí vyznamenáním tzv. Modré vlajky pláže ve Villas Rubin a Amarin nebo pláže autokempů Polari a Veštar.

Rovinj má celkově dobré možnosti pro provozování různých sportů od vodních jako windsurfingu, vodního lyžování, podmořského rybolovu, jachtařské školy, školy potápění, vodního póla, až po sporty jako tenis, fotbal, volejbal, kuželky, paragliding, cyklistika, paintball nebo třeba lezení po horolezecké stěně.
Chorvatské městečko Rovinj je ideálním místem pro strávení klidné a pohodové dovolené.

Zdroj fotografií: archiv autorky





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0865 s