Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je úterý 18.2.2020, svátek má Gizela 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 500
Registrovaní čtenáři: 506
Publikovaných článků: 12815
Komentářů: 11056


Měření



Co všechno lze udělat ze špaget?

19.07.2007   Aneta Šimonková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Doby, kdy jsme znali tyto italské těstoviny jen s kečupem, kouskem uzeniny, popř. exotickou omáčkou (tím myslím nanejvýš boloňskou) jsou naštěstí minulostí. Dnes si můžeme těstoviny připravit nejenom na italský způsob, ale také k nám pronikly i tzv. čínské nudle. Dnešní dva recepty nabízí jídlo nejen exotické, ale také rychlé, tak se nebojte, že při experimentování ztratíte půl dne.

Spaghetti spinaci e mare potvori
Co potřebujeme na jednu porci:
Špagety, hrst mořských plodů (např. mražené prodávají běžně v obchodech za cca 40,- Kč), polovina cibule, 1 stroužek česneku, špenát (pro tento recept se nejlépe hodí mražený, porcovaný v kuličkách, ale lze použít i špenátový protlak), 250 ml mléka, tavený sýr, máslo, sůl.

Špagety dáme vařit podle návodu a mezitím si připravíme omáčku. Na másle lehce zpěníme lisovaný česnek, přidáme mořské plody (rozmražené) a cibuli. Lehce osmahneme, cibule by měla pouze zesklovatět, ne zhnědnout, to samé platí i o česneku. Přidáme špetku soli na dochucení. Poté zalijeme mlékem, přidáme tavený sýr, který v mléce "rozkrájíme", aby se rychleji rozpustil. Přidáme mražený špenát (buď jednu naporcovanou kuličku, popř. odkrojíme kousek z protlaku) a za stálejšího míchání čekáme, až se sýr a špenát rozpustí a omáčka zhoustne. Pokud je až moc hustá, zředíme mlékem. Poté smícháme špagety se směsí a podáváme.
Tip: kdo chce výraznější chuť, může použít sýr s příchutí (např. zeleninová, šunková etc.)

Čínské nudle
Co potřebujeme na jednu porci:
Špagety (mohou být klasické, ale normálně se používají spíše tenčí, např. typ capellini), zeleninová směs (můžete koupit už hotovou mraženou na čínský způsob, která obsahuje bambus, cibuli, pórek, houby mu-er (jidášovo ucho), hráškové lusky, papriku), 1 lžíce sojové omáčky (záleží ovšem na chuti každého), kuřecí maso (prsní, kdo chce štavnatější, tak stehenní řízky), olej.


Špagety opět dáme vařit podle návodu (rada: pokud nejste velkým příznivcem soli, vodu nesolte, protože v tomto receptu se používá sojová omáčka, která nudle ochutí dostatečně). Mezitím na oleji osmahneme kuřecí maso (i zde platí stejná rada se solí, jako v předešlém případě), přidáme zeleninu a krátce opečeme. Pokud se směs lepí na pánev, podlijeme trochou vody a přidáme špagety, které se směsí promícháme. Dochutíme sojovou omáčkou a čekáme, až se vypaří veškeré tekutiny a nudle se lehce lepí na pánev. V tu chvíli je jídlo hotové a můžeme podávat.

Dobrou chuť, Buon Apetit, Wej-kchou chao!

Foto: Aneta Šimonková



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2867 s