Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Co všechno lze udělat ze špaget?

19.07.2007   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Co všechno lze udělat ze špaget?Doby, kdy jsme znali tyto italské těstoviny jen s kečupem, kouskem uzeniny, popř. exotickou omáčkou (tím myslím nanejvýš boloňskou) jsou naštěstí minulostí. Dnes si můžeme těstoviny připravit nejenom na italský způsob, ale také k nám pronikly i tzv. čínské nudle. Dnešní dva recepty nabízí jídlo nejen exotické, ale také rychlé, tak se nebojte, že při experimentování ztratíte půl dne.

Spaghetti spinaci e mare potvori
Co potřebujeme na jednu porci:
&Spagety, hrst mořských plodů (např. mražené prodávají běžně v obchodech za cca 40,- Kč), polovina cibule, 1 stroužek česneku, špenát (pro tento recept se nejlépe hodí mražený, porcovaný v kuličkách, ale lze použít i špenátový protlak), 250 ml mléka, tavený sýr, máslo, sůl.

&Spagety dáme vařit podle návodu a mezitím si připravíme omáčku. Na másle lehce zpěníme lisovaný česnek, přidáme mořské plody (rozmražené) a cibuli. Lehce osmahneme, cibule by měla pouze zesklovatět, ne zhnědnout, to samé platí i o česneku. Přidáme špetku soli na dochucení. Poté zalijeme mlékem, přidáme tavený sýr, který v mléce "rozkrájíme", aby se rychleji rozpustil. Přidáme mražený špenát (buď jednu naporcovanou kuličku, popř. odkrojíme kousek z protlaku) a za stálejšího míchání čekáme, až se sýr a špenát rozpustí a omáčka zhoustne. Pokud je až moc hustá, zředíme mlékem. Poté smícháme špagety se směsí a podáváme.
Tip: kdo chce výraznější chuť, může použít sýr s příchutí (např. zeleninová, šunková etc.)

Čínské nudle
Co potřebujeme na jednu porci:
&Spagety (mohou být klasické, ale normálně se používají spíše tenčí, např. typ capellini), zeleninová směs (můžete koupit už hotovou mraženou na čínský způsob, která obsahuje bambus, cibuli, pórek, houby mu-er (jidášovo ucho), hráškové lusky, papriku), 1 lžíce sojové omáčky (záleží ovšem na chuti každého), kuřecí maso (prsní, kdo chce štavnatější, tak stehenní řízky), olej.


&Spagety opět dáme vařit podle návodu (rada: pokud nejste velkým příznivcem soli, vodu nesolte, protože v tomto receptu se používá sojová omáčka, která nudle ochutí dostatečně). Mezitím na oleji osmahneme kuřecí maso (i zde platí stejná rada se solí, jako v předešlém případě), přidáme zeleninu a krátce opečeme. Pokud se směs lepí na pánev, podlijeme trochou vody a přidáme špagety, které se směsí promícháme. Dochutíme sojovou omáčkou a čekáme, až se vypaří veškeré tekutiny a nudle se lehce lepí na pánev. V tu chvíli je jídlo hotové a můžeme podávat.

Dobrou chuť, Buon Apetit, Wej-kchou chao!

Foto: Aneta &Simonková



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0325 s