Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je neděle 29.11.2020, svátek má Zina 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 503
Registrovaní čtenáři: 510
Publikovaných článků: 12978
Komentářů: 11166


Měření



Rychlé jídlo pro horké letní dny

27.07.2007   Aneta Šimonková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

V letních dnech, kdy teploměr ukazuje více jak třicet stupňů, se nikomu nechce stát u sporáku, kde teploty dosahují ještě větších hodnot. A dokonce ani strávníci netouží po těžkých jídlech, proto je vhodné připravit lehké jídlo, které ale zasytí. Třeba tuňákový salát.

Co potřebujeme?

Na salát:

konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, ledový salát, cibule, zelené olivy, 2 vejce, 2 toastové chleby světlé, stroužek česneku, máslo.

Na zálivku:
2 čajové lžičky plnotučné hořčice, 2 plévkové lžíce octa, 1 polévková lžíce olivového oleje.

Postup:
Nejprve dáme uvařit vejce (10 minut). Mezitím z výše uvedených ingrediencí připravíme zálivku, aby se přísady dobře promísily. Poté nakrájíme ledový salát na jemnější nudličky, přidáme jemně nakrájenou cibuli (jedná se jen o dochucení, proto na jednu porci počítejte tak s 1/2 čajové lžičky, aby pálivá chuť nepřebila tu salátovou) a na závěr přidáme olivy nakrájené napůl. Vše, včetně zálivky, promícháme. Přidáme tuňáka (na jednu porci tak 1/4 až 1/2 konzervy), kterého už jen lehce vmícháme.
Na závěr připravíme krutony. Na másle lehce zpěníme lisovaný česnek a opečeme na něm na kostičky nakrájený toastový chléb (připravte se, že chléb rychle nasákne máslo, takže opečení je hned hotové). Hotovými krutony posypeme salát a přidáme i nakrájené vejce, které se mezitím uvařilo.

Dobrou chuť!


Tip: abyste chuť tuňáka v salátu cítili, tak ho ponechte na větší kousky a moc ho do salátu nevmíchejte.




Foto: Aneta Šimonková


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0672 s