Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zábavní parky

31.07.2007   Adriana Šindelářová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zábavní parkyDovolené jsou přirozeně výplní prázdnin každého z nás. Někdo ji tráví turisticky, někdo lenošením na pláži. Myslím, že se shodneme na tom, že pokud jen ležíte u vody, za pár dní se to lenošení zdá celkem nudné. Obrovským zpestřením  dovolené se pak mohou stát např. zábavní parky a aquaparky.


V Evropě jich naštěstí existuje mnoho. Zde nabízím několik tipů:

Itálie:

Gardaland: Tento obrovský zábavní park se nachází u jezera Lago di Garda, které patří mezi nejkrásnější jezera Itálie a rozkládá se zhruba 180 km od rakouských hranic, tzn. v severní Itálii. Gardaland byl postaven v jeho jižní části u města Peschiera. Vzhled parku, řešený do detailů, uchvátí nejen děti, ale i dospělé. Směs různorodých atrakcí zase zajišťuje, že si tu na své přijde každý. Z vlastní zkušenosti vím, že k vyzkoušení všech atrakcí potřebujete opravdu minimálně jeden celý den a možná, že zdaleka nevyzkoušíte vše. Ty odvážnější jistě vyzkouší horskou dráhu Blue Tornado (závěsné sedačky) nebo velmi zvláštní horskou dráhu Seqoi, na které se jezdí opravdu velmi pomalu. Pozor ale na potíže se srdcem nebo strach z výšek, s těmi byste si některé atrakce měli odpustit. Stejně jako děti do 1 metru, pro které v Gardalandu vybudovali méně náročné atrakce, na nichž se však jistě zabaví stejně.
Navíc: Několikrát za den se zde konají různá vystoupení, mj. i vystoupení delfínů, za to se však připlácí.
Doporučení: Gardaland v srpnu, v největší sezóně, znamená spoustu lidí a musíte pak u každé atrakce vystát frontu. To jediné vám totiž může znepříjemnit celodenní výlet.

Aqua Paradise: Tento aquapark se nachází pár kilometrů od Gardalandu, tzn. u města Lazise. Nachází se zde spousta klouzaček, na kterých se vám rozproudí adrenalin v krvi, ale na kterých si užijete i spoustu legrace. Samozřejmě zde mají i bazén pro děti, kde si mohou hrát na menších skluzavkách. Nechybí známá jízda na kruzích v divoké řece, tzv. Crazy River, bazén s mořskými vlnami ani klasické tobogány. Po celém parku najdete lehátka a odpočinkové zóny v příjemném hawaistylu. 

Mirabilandia: Mirabilandia byla postavena u velkého města Ravenna. Ravenna se nachází v severní Itálii nedaleko od východního pobřeží. Mirabilandia nabízí zábavu pro všechny, jak pro děti, tak pro odvážlivce a extrémisty, kteří se mohou svézt na horské dráze či se nechat vystřelit do obrovské výšky (atrakce Katun, Sierra Tonante, Eurowheel). Jiní, kteří netouží po adrenalinu, mají možnost si prohlédnout muzeum motocyklů, shlédnout kaskadérské vystoupení, vystoupení policejní akademie, skoky do vody z můstku či mohou zamířit do čtyřrozměrného kina. 

V Itálii můžete navštívit ještě Movieland, Aquasplash a mnoho dalších.

Francie:

Vulcania v Auvergne: Tento park, který byl údajně civilistům otevřen teprve minulý týden, se nachází 15 kilometrů západně od města Clermont-Ferrand ve střední – jižní Francii. Vulcania v Auvergne nabízí spoustu zajímavostí, které se týkají průzkumu geologických a seizmických procesů.

Disneyland: Nejznámější pařížský zábavní park dosahuje obřích rozměrů. Najdete tam tolik zábavy, že všechny atrakce za den opravdu nezvládnete. Můžete si tedy zakoupit vstupenku na alespoň 2 - 3 dny. Nachází se tu možnost využít ubytování v hotelech uvnitř parku, díky čemuž budete mít vstup po celou dobu zdarma. Jestliže navštívite Disneyland od pátku do neděle, budete platit dražší vstupné než při návštěvě ve zbytku týdne. Na zkrácení cesty se můžete svézt vláčkem, který jezdí po obvodu celého parku.

Ve Francii ještě čeká na návštěvu například Aqualand, Nigloland, Parc Astérix a opět mnoho dalších....

Německo:

Legoland: V Německu existují již dva Legolandy.
Jeden se nachází u města Günzburg a jmenuje se Legoland Německo (Legoland Deutschland). Byl otevřen v roce 2002. Některé z atrakcí se musí platit. Součástí Legolandu Německo je i největší Lego obchod na světě. Jako zvláštnost Legolandu Německo můžete shledat to, že když slaví vaše dítě v den vstupu do Legolandu narozeniny a jeho věk se pohybuje mezi 3 - 11 lety, má vstup zdarma.
Druhý Legoland se nazývá Legoland Discovery Center Berlin. Byl vybudován v Berlíně a otevřeli ho v dubnu 2007. Jedná se o první Legoland pod střechou. Obdivovat zde můžete například Berlín ve zmenšené podobě a svět fantazie vytvořený z pěti milionů kostiček stavebnice. 

Heide Park: Tento park vznikl v severním Německu u Soltau. Tento park nemá velkou návštěvnost a v kombinaci s jeho obrovskou rozlohou se netvoří u atrakcí tak velké fronty. Zajímavost: Uvidíte zde největší evropskou dřevěnou horskou dráhu Colossos s výškou 60 metrů a sklonem prvního sjezdu 61 stupňů. Kdo si bude chtít užít parku víc než jeden den, najde v jeho areálu i camping.

V Německu se navštěvují dále tyto parky: Belantis, Europa Park, Movie Park, Phantasialand, Heide Park, Holiday Park atd...

Další tipy na zábavní parky: Walt Disney World – USA, Mystery Park – &Svýcarsko, Legoland – Dánsko, Gibon Park – Česká republika (Rožnov pod Radhoštěm), Alton Towers – Velká Británie, Walibi World – Nizozemí, Walibi Belgium – Belgie......

Závěrem: Vstupné do zábavných parků není právě nejlevnější. Pohybuje se zhruba mezi 500 - 1 000 Kč na osobu a den, přičemž záleží na typu parku, také na sezóně a samozřejmě věku dětí (děti v Itálii se berou do 1 metru výšky, jinde mají děti slevu až do 16-ti let). Nakonec ale nejdůležitější je, že si s sebou odnesete dobrou náladu a nezapomenutelné vzpomínky.

Foto: vlastní


                                             Blue Tornado v italském Gardalandu 
Osobní web autora: http://www.tvojevolno.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: kliklo - 22.5.2008 - 11:31

ale ja jesm chtela abyste prosim jsem dali take Aqua Splash dekuji moc :-*


Od: Michaela Wilhelmová - 22.5.2008 - 14:03

kliklo: obavam se, ze do clanku vyslych 31.07.2007 (a tudiz jiz zverejnenych) nezasahujeme.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0312 s