Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Richard Gere je lhář?!

13.09.2007   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Richard Gere je lhář?!Ve filmu SKANDÁL se řídí heslem: Nikdy neříkej pravdu, pokud stojí v cestě dobrému příběhu. V kinech mu sekunduje animovaný RATATOUILLE studia Pixar, komedie o Hitlerovi s názvem MŮJ VŮDCE a Catherine Jones coby majitelka restaurace v romantickém filmu KOŘENÍ ŽIVOTA.

SKANDÁL
Režie: Lasse Hallström
Hrají: Richard Gere, Alfred Molina, Hope Davis, Julie Delph
Distribuce: Bioscop


Nikdy neříkej pravdu, pokud stojí v cestě dobrému příběhu.

V roce 1971 se spisovateli Cliffordu Irvingovi podařilo vydat jedinečné dílo. Na základě osobních setkání a rozhovorů, sepsal biografickou knihu o Howardu Hughesovi (světoznámý letec, režisér, dobrodruh...)

Irving věnoval sepsání knihy naprostou většinu svého času a dokonce knize obětoval i dlouholetý vztah se svou ženou.

Získal si tak obdiv mnoha čtenářů, vydavatelů, médií i kolegů. Ale jen do chvíle, než se o těchto pamětech veřejně vyjádřil ohromený samotářský miliardář Howard Hughes. „Nikdy jsem ho neviděl, ani o něm neslyšel... Je to tak fantastické, že to předčí i mou největší představivost.”

To, co Clifford Irving vydával za osobní paměti Howarda Hughese, bylo naprosto vykonstruované a smyšlené. Irving tím docílil jednoho z největších mediálních podvodů a skandálů.

RATATOUILLE
Režie: Brad Bird
Hrají: V českém znění: Martin Písařík, Michal Holán, Tatiana Vilhelmová, Oldřich Vízner, Karel Heřmánek, Michal Novotný, Antonín Molčík, Jan Přeučil, Martin Zahálka, Jaromír Meduna, Jan Vondráček, Jiří Prager, Chantal Poullain
Distribuce: Falcon

Oscarem oceněný režisér Brad Bird a vypravěčští mistři z Pixar Animation Studios uvádějí film Ratatouille, nejoriginálnější komedii letošního léta o tak bizarním přátelství, jaké si jen lze představit. Hlavním hrdinou filmu je krysák Remy, který odvážně sní o tom, že se stane vyhlášeným kuchařem v pařížské pětihvězdičkové restauraci. Společně se zkrachovalým vynašečem kuchyňských odpadků Linguinim se vydají za svým cílem stát se nejvyhlášenějším kuchařem v Paříži.

Remy měl celý život dokonalý čich a na krysu také velice neobvyklý sen: vařit v luxusní restauraci. Nenechá se zviklat očividnými potížemi, se kterými se krysa, toužící po kariéře v oboru, který hlodavce přímo nenávidí, nevyhnutelně setká, nemluvě o výtkách ostatních členů rodiny, kteří se mu snaží domluvit, aby se spokojil s tradičním životem na skládce, a své touhy uspokojuje skromným flambováním a smažením. Ale když ho okolnosti doslova vrhnou do restaurace, kterou proslavil jeho kuchařský vzor Auguste Gusteau (jehož heslo "vařit může každý" Remyho po celý život inspirovalo), brzy zjistí, že pokud jste krysa a někdo vás uvidí, může vám v kuchyni jít doslova o život.

Když už se zdá, že je se splněním Remyho snů konec, potká toho, koho potkat potřebuje, přítele, který mu věří: stydlivého a podřadného vynašeče odpadků, kterého z restaurace čeká vyhazov. Teď, kdy už oba nemají co ztratit, se z Remyho a Linguiniho stanou bizarní společníci, kteří, hnáni Linguiniho nešikovností a Remyho neobvyklými nápady, převrátí Paříž vzhůru nohama na neuvěřitelné cestě plné humorných zápletek, působivých zážitků a těch nejnepravděpodobnějších triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili.

MŮJ VŮDCE: SKUTEČNĚ SKUTEČNÁ SKUTEČNOST O ADOLFU HITLEROVI
Režie: Dani Levy
Hrají: Helge Schneider, Wolfgang Becker, Bernd Stegemann, Meret Becker, Katja Riemann
Distribuce: Bontonfilm

Do konce roku 1944 zbývá pět dnů a Adolf Hitler (Helge Schneider) propadá depresím. Prvního ledna má před zraky tisíců Berlíňanů a filmovými kamerami pronést novoroční řeč - bojovnou, údernou a ráznou. Jenže má deprese a na nějaké řečnění nemá ani pomyšlení. Třetí říše se hroutí a Adolf také. Jeho nejbližší spolupracovník a ministr propagandy Joseph Goebbles však potřebuje svého vůdce v dobré kondici. S přípravou novoročního projevu má Hitlerovi pomoct jeho bývalý dvorní herec Adolf Grünbaum (Ulrich Mühe), který je ale židovského původu. Goebbels ho nechává i s celou rodinou přivézt z koncentračního tábora rovnou do vůdcovy kanceláře. Čas běží a vůdce musí být do svého projevu zpátky ve formě.

KOŘENÍ ŽIVOTA
Režie: Scott Hicks
Hrají: Catherine Zeta -Jones, Aaron Eckhart, Abigail Breslin, Patricia Clarkson, Jennifer Wade
Distribuce: Warnerbros

&Séfkuchařka prvotřídní manhattanské restaurace Kate Armstrongová vede své každodenní náročné směny s obdivuhodnou lehkostí. Ústraní své kuchyně opouští jen tehdy, když od některého z hostů přijímá pochvalu za mimořádnou spokojenost. Když se do týmu dostane smělý a neformální odborník na omáčky všeho druhu, Nick Palmer, její dosavadní život se zlehka zatřese. Nick patří k nejnadanějším ve svém oboru, a navíc jej mají všichni rádi. Není snad rozdílnějších přístupů k životu a práci, než jsou ty Kate a Nicka. Občas to mezi nimi zaskřípe, ale na druhou stranu si nelze nevšimnout, že mezi nimi přeskočila jiskra. V okamžiku, kdy Kate vstoupí na nejasné území mezi soutěživostí a romantikou, zjišťuje, že pokud chce vytvořit fungující vztah s Nickem a objevit ztracenou chuť do života, bude muset podstoupit zkoušku odvahy. A mimo jiné opustit klamné bezpečí kuchyně. Jenže to je pro ni v dané chvíli stejně komplikované počínání jako vařit bez receptu …

Zdroj fotografie: movies.yahoo.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 1.3635 s