Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Každý vrah je něčí soused

20.09.2007   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Každý vrah je něčí sousedShia LaBeouf, hvězda akčního trháku Transformers, na nás od tohoto čtvrtka opět netrpělivě čeká v kině, zahrál si totiž ve filmu DISTURBIA. Tento týden společně s ním do kin přichází snímek ĎÁBLOVA DÍLNA, TEN VEČER s Meryl Streep a "sandlerovka" s názvem KDYŽ SI CHUCK BRAL LARRYHO.

DISTURBIA
Režie: D. J. Caruso
Hrají: Shia LaBeouf, Carrie-Anne Moss, David Morse, Matt Craven
Distribuce: Bontonfilm

&Smírovat sousedy se příliš nevyplácí. Můžete objevit temná tajemství, která měla zůstat skryta před celým světem, a v důsledku toho vám pak půjde o život. Vaše šance na přežití jsou o to menší, že se prakticky nemůžete hnout z místa. Pokud máte pocit, že čtete synopsi slavného thrilleru Alfreda Hitchcocka Okno do dvora, nejste daleko od pravdy. Tvůrci snímku Disturbia se jím při psaní scénáře a během samotného natáčení lehce inspirovali, a proto vznikl film s podobně stísněnou atmosférou, hustou tak, že by se dala krájet. A možná šli ještě dál.
Teenager Kale (Shia LaBeouf) má zásadní problém. Dosud se nevyrovnal se smrtí otce, který mu při autonehodě zemřel před očima, a v důsledku toho fyzicky napadl učitele španělštiny, který se o něj nevědomky "otřel". Pro aktivního kluka jsou tři měsíce úředně nařízeného domácího vězení neskutečným utrpením. Uniknout nemůže, kontrolní zařízení, které nosí ve dne v noci kousek nad kotníkem, ho hlídá až příliš dokonale. Pravidla jsou jasná - pokud se vzdálí od rodného domu, čeká ho polepšovna. Do sousedství se naštěstí nastěhovala atraktivní vrstevnice Ashley (Sarah Roemer), a tak si Kale krátí čas jejím šmírováním otcovým dalekohledem. Postupně ho tahle "špionážní hra" začne pohlcovat, čím dál hlouběji proniká do soukromí svých sousedů, až u jednoho z nich (David Morse) zaznamená velmi nezvyklé chování. Společně s Ashley, která jeho pozorovacím dýchánkům také propadne, začínají monitorovat každý jeho krok, až v nich začne klíčit podezření, že by to mohl být dlouho hledaný sériový vrah. Uvěří ale někdo klukovi se škraloupem a jeho přítelkyni, která také není zrovna bezproblémová? Vždyť možná jde jen o výplody jejich bujné fantazie. Možná ale právě odhalili tajemství, kvůli kterému by mohli velmi snadno zemřít. Nezapomínejte, že každý vrah je něčí soused.

ĎÁBLOVA DÍLNA
Režie: Stefan Ruzowitzky
Hrají: Karl Markovics, August Diehl, Marie Bäumer, David Striesow
Distribuce: HCE

Skutečný příběh o největší padělatelské operaci všech dob! Nacisté zfalšovali čtyřnásobek britské devitové rezervy! Strhující vzpomínky vězně č. 64401, Berlín roku 1936. Původem ruský malíř Salmon Sorwitsch je králem padělatelů a ve světě hazardu, sázek a lehkých žen se cítí jako ryba ve vodě. Sám si vyrábí bankovky, které pak otáčí v kasínech. Život mu ale nastaví tu horší tvář, to když je při vlně represí vůči židům zatčen a transportován do Mauthausenu. Když je po pěti letech přesunut do Sachsenhausenu, čeká už jen na to nejhorší, na svůj definitivní konec. Život má pro něho ale ještě jedno překvapení. Společně se speciálně vyškolenou skupinou vězňů je vybrán na supertajný projekt – padělání bankovek nepřátel říše. V přísně střeženém místě pracují na výrobě stovek miliónů falešných liber a dolarů, kterými chtějí nacisti zavalit zahraniční trhy a způsobit tak zhroucení ekonomiky. Pro těch pár vyvolených se stává padělatelská dílna jakousi zlatou klecí, ve které je o ně sice dobře postaráno, ale cesta odtud vede zase jen do plynové komory. Není v zájmu, aby se o tajném projektu dozvěděl svět. Film je natočen podle vzpomínek Adolfa Burgera, který byl jedním z vězňů nasazených na tajný program a shodou velkých náhod se mu podařilo přežít. Jeho kniha ĎÁBLOVA DÍLNA nyní přichází ve filmové podobě do kin.

TEN VEČER
Režie: Lajos Koltai
Hrají: Meryl Streep, Toni Collette, Claire Danes, Natasha Richardson, Vanessa Redgrave
Distribuce: SPI

Její největší tajemství bylo jejím největším darem.

Na sklonku svého života Ann Lordová rekapituluje svůj život, ve kterém vyvstává jedna silná vzpomínka, kterou nikdy nikomu neodhalila. Nyní se s ní však rozhodla svěřit svým dcerám – Constance a Nině. Obě bedlivě naslouchají, když jim matka začne vyprávět o muži, kterého milovala víc, než kohokoliv jiného.

Kdo je však tento Harris, zajímají se dcery, a v jakém vztahu je k naší matce? Zatímco se Constance a Nina snaží poskládat střípky z matčina a zároveň svého vlastního života, matka cestuje ve své mysli zpět k letnímu víkendu před 50 lety, kdy byla ještě Ann Grantovou…
…mladou ženou pocházející z New York City, která byla hlavní družičkou na svatbě své nejlepší kamarádky z vysoké školy, Lily Wittenbornové. Nastávající nevěsta je nervózní a raději se obrací s žádostí o pomoc na svoji první družičku než na svoji matku. Ann stojí po boku své přítelkyně, avšak je blízko i jejímu nespoutanému bratru Buddymu.

V Ann se však probudí neočekávané city, když potká jednoho ze svatebních hostů – Harrise Ardena, dlouholetého a důvěrného přítele Wittenbornových. Láska k Harrisovi změní Ann celý její život a také životy jejích dcer… navždy.

KDYŽ SI CHUCK BRAL LARRYHO
Režie: Dennis Dugan
Hrají: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Dan Aykroyd, Ving Rhames, Steve Buscemi
Distribuce: Bontonfilm

Chlouby brooklynského hasičského sboru Chuck Levine (Sandler) a Larry Valentine (James) by jeden pro druhého obětovali život. Jsou to nejlepší kámoši, přestože se liší jako den a noc. Zodpovědný vdovec Larry se snaží všechen volný čas strávit se svými potomky, naopak pohodář Chuck se častým střídáním partnerek pokouší vyhnout tomu, aby kdy nějaké potomky měl. Když ho tedy Larry s ohledem na nesmyslný byrokratický předpis požádá, aby podepsal formulář stvrzující, že spolu žijí v jedné domácnosti, aby si tím pojistil, že dětem bude vyplacena jeho životní pojistka, Chuck ho bezstarostně podškrtne. Asi by se nic nestalo, kdyby na jednom úřadě nezačal řehtat znuděný úřední šiml (Steve Buscemi), který má pocit, že v tom jejich hnízdečku lásky není něco v pořádku. Chuck a Lary tedy před zraky šokovaného okolí začnou jako o život předstírat, že se mají opravdu rádi (tak nějak jinak rádi). Na obhajobu svého vztahu si dokonce najmou roztomilou právničku (Jessica Biel), což se posléze ukáže jako kardinální chyba. Těžko se totiž předstírá homosexualita člověku, který se až po uši zamiluje do ženské.

Zdroj fotografie: www.amazon.de


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0416 s