Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Disturbia: šmírování sousedů se nevyplácí!

19.09.2007   Michaela Wilhelmová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Disturbia: šmírování sousedů se nevyplácí!Idylické předměstíčko a jeden neuvěřitelně se nudící kluk. Na první pohled zápletka v duchu Bylo nás pět, na druhý poměrně zdařilý, atmosférou naditý horror v Hitchcocovském stylu.

&Stěstí netrvá věčně. Bohužel ani pro Kalea, který cestou z rybaření přijde během dopravní nehody o otce. O rok později napadne svého učitele španělštiny, který se naň rozhořčí slovy: „Co by tomu řekl tvůj otec?!“. A pěst dopadne. Zůstane po ní velký monokl, žaloba a málem i vězení. Soudce naštěstí chápe špatný psychický stav mladého muže a určí mu trest mírnější – tři měsíce domácího vězení. To, co zprvu zní jako normální prázdniny, přerůstá po týdnu do nekončící nudy. Co se dá dělat? Koukat z okna a pozorovat sousedy.

Filmové náhody neexistují, takže nikoho nemůže překvapit, že se do vedlejšího vchodu nastěhuje atraktivní slečna Ashley. Zatímco Kale doma musí svůj čas trávit chtě – nechtě, rozhádaní rodiče naopak mladou sousedku doma neudrží. Moc přátel v novém bydlišti nemá, Kale se může přetrhnout, aby si ho všimla a oba je brzy spojí pozorovatelská vášeň s dalekohledem v ruce. Místní Beverly Hills má ale svá temná tajemství a ne každý soused bude mít radost, až zjistí, že je sledován…

„V podobných filmech většinou nahání padouchy nějaká postava typu Harrisona Forda. Ale tyhle děti nemají s tím klasickým prototypem hrdinů nic společného,“ podotýká Landon, scénárista Disturbie. „Kale je obyčejný kluk, který má spoustu času a díky tomu si uvědomí, jaká se všude okolo něj odehrává reality show. No a v rámci toho narazí v té reality show na hodně temnou postavu.“

Malá krabička, umístěná na Kaleově noze má dvě světélka – zelené a červené. Rozsvítí-li se červené, vzdálil se Kale 30 metrů od domu a pokud se hned neotočí a nepůjde zpět, přijede policie a z domácího vězení se Kale může rovnou stěhovat do kriminálu. Není divu, že scénáristé i režisér (D. J. Caruso) nezapomínají ve filmu ani na složku komediální. Sousedovic malí kluci, kteří po večerech rádi sledují porno, se o Kaleově domácím vězení dozvědí a hodlají ho řádně využít – kdo umí rychle utíkat, 30 metrů uběhne jedna – dvě a chudák Kyle mívá zápraží plné hořícího trusu.

Shia LaBeouf (Kale) se stává v poslední době stále populárnějším hercem. Před měsícem šel do kin film Transformers, v němž hrál hlavní roli, nyní podobně ztvárňuje teenagera v Disturbii. Roli matky ztvárnila velmi oblíbená Carrie-Ann Moss, kterou si mnozí neodmyslitelně spojí s trilogií Matrix. Tentokráte však předvedla výkon zcela opačný – z bojovnice se stala dobře zahraná milující matka. David Morse, aneb onen tajuplný soused, do poslední chvíle působí tak zakukleně, že sami nevíte, zda jde o temnou bytost, nebo normálního fajn chlápka odvedle, kterému vadí špehování.

Za zmínku stojí i „kočka odvedle“ v podání nepříliš známé Sarah Roemer a energický praštěný kamarád Ronnie (Aaron Yoo), kterého osobně podezřívám, že celý film ani jednou nehrál a předváděl prostě jen svou naprostou přirozenost.

Dle scénáře Christophera Landona a Carla Ellswortha film zrežíroval D. J. Caruso.

Na premiéru v distribuci Bontonfilmu se můžeme těšit 20.září.






Fotografie: www.bontonfilm.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.041 s