Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Madeland Tour 2007 je v půli

24.10.2007   Pavla Firbacherová   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Madeland Tour 2007 je v půliLucie Bílá se dostala do poloviny svého turné. V pátek 19. října ji velkolepě přivítala Jihlava. Koncert se konal na zimním Horáckém stadionu a pódium bylo postaveno přímo na přikrytém ledu. Není se tedy co divit, že skalní fanoušci pro svoji hvězdu mrzli a celkem dobrovolně. Na Vysočinu dorazilo 2000 příznivců. Lucčino vystoupení si dokonce nenechala ujít její maminka paní Zaňáková.

Lucie Bílá se dostala do poloviny svého turné. V pátek 19. října ji velkolepě přivítala Jihlava. Koncert se konal na zimním Horáckém stadionu a pódium bylo postaveno přímo na přikrytém ledu. Není se tedy co divit, že skalní fanoušci pro svoji hvězdu mrzli a celkem dobrovolně. Na Vysočinu dorazilo 2000 příznivců. Lucčino vystoupení si dokonce nenechala ujít její maminka paní Zaňáková.

Po sedmé hodině večerní lidé směřovali svůj zrak střídavě na pódium a hodinky. Všichni byli plni očekávání. Stadion spustil ohromný jekot a konečně se začalo něco dít. Postupně se kapela Petra Maláska usídlila na svých místech a vyčarovali na svých hudebních nástrojích první tóny. Ale zrak fanoušků směřoval jinam – k cestě kudy měla jít Lucie. Najednou se za velkého světla objevila. Od hlavy k patě oblečena ve své oblíbené černé s červeným kožichem. Zapózovala fotografům a pokračovala v cestě na pódium.

První zazpívala Čarodějku a dav lidí se začal od rytmu pohybovat. Jelikož se na stadionu usídlila obrovská zima příznivci více ocenili rychlejší písničky, při kterých si mohly pěkně dupat do rytmu a trochu bojovat proti ohromné zimě. Postupně Lucie vystřídala 22 pro ni osudových písní. Její koncert doplnili hosté – jako první host vystoupila mlaďounká zpěvačka Ewa Farná, která představila ze stejnojmenného alba píseň Ticho. Její hlas je velmi vyspělý a Ewa od loňského roku na sobě velmi zapracovala. Lucii noblesně doplňovala při hitu Láska je láska. Jen mi přišlo, že Lucii byl ztlumen mikrofon, aby Ewin hlas lépe vynikl. Ewu vystřídal na pódiu Vašek Noid Bárta, který byl 3 minuty V plamenech. Poté si dali s Lucií společný duet Paranoid, při kterém do mezi nimi probíjelo. Láska z nich čiší proudem. Kamil Střihavka zapěl Země vzdálená. Jen jeho pohyby byly poněkud směšné, připomínaly praní na valše, střílení, nakopávání, Sladké mámení Heleny Vondráčkově a dokonce se objevily i hiphopové prvky. Za přítomnosti Lucie se již jeho pohybová stránka uklidnila a píseň Skleněný hvězdy byla naprosto perfektní. Dokonce vystoupil i Ondřej Soukup, který Lucii doprovodil na baskytaru při dvou písních.

Lucie postupně vystřídala dva kabátky, ke konci dokonce dozpívávala pouze v triku s dlouhým rukávem. Topítka umístěná na pódiu asi příliš hřála. Nadšený křik fanoušků se dožádal prodloužení koncertu o tři písně.

Celé vystoupení doplňovala projekce, jež promítala fotografie z profesního ale i osobního života zpěvačky. Při některých písních na obrazovce běžely videoklipy. Nebo se na obrazovce objevovala sama Lucie, kterou kameramani pouštěli rovnou na plátno. Také osvětlovači udělali obrovský kus práce. Přímo se trefovali do změn poloh písní. Organizátoři nedostatečně uzavřeli prostory, takže se kdokoliv mohl dovnitř dostat vedlejším vchodem bez placení a cokoliv přinést. Mladík z ochranky byl příliš drzý – místo toho, aby slušně požádal o přesunutí za zábradlí začal do jedné dívky nevybíravě šťouchat. Poprvé v tomto turné Lucie přišla na chvíli mezi fanoušky.

Přes všechny drobné nedostatky se koncert povedl a fanoušci obohaceni tříhodinovým zážitkem odcházeli z jihlavského stadiónu s hlavou v oblacích a to doslova. Začal padal první sníh a lidé nevěřícně zvedali hlavy vzhůru.

Písně které zazněly:
Čarodějka, Hana Zaňa, Vokurky, eSeMeS, Most přes minulost,Tolik vína tolik slov,
Summertime, Amor Magor, Zpíváš mi requiem, Jsi můj pán, Papouch, Pískovec, Miluji tě, Stůj, Živý nás nedostanou, Pouta, Noc je jak satén, Unesený...a s hosty Láska je Láska, Paranoid a Skleněný hvězdy.




Zdroj fotografií: www.luciebila.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0987 s