Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nezbedná přehlídka v (La) Fabrice

18.11.2007   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nezbedná přehlídka v (La) FabriceV pražské La Fabrice se ve čtvrtek předvádělo a křtilo zároveň. Ivana Follová zde totiž uspořádala přehlídku svých originálních modelů a zároveň zde pokřtila knihu věnovanou právě jí a její tvorbě. Tento svazek je již druhým z edice České návrhářky a návrháři, takže se můžeme těšit na další přírůstky.

Večer zahájila moderátorka Ester Janečková, jak jinak, než v modelu od Ivany Follové nebo-li značky if… Následně dostala prostor přehlídka samotná, jejíž choreografii pojali tvůrci netradičně. Nejprve na pódium přiskotačily dvě rozverné modelky v šatech black and white a předvedly spíše divadelní a humorné představení než klasické projití molem.

Další část divákům zprostředkovala pohled na práci vizážisty, který modelce zprvu začal česat vlasy, takže se přítomní mohli domnívat, že shlédnou kadeřnickou show. Když však začal své modelce vinout umělý pramen vlasů okolo krku, pochopili, že se spíše jedná o uměleckou podívanou. Mladý muž začal modelce na obličej malovat různé ornamenty, které v běžném životě nosí asi jedině zpěvačka Jana Kratochvílová, zvaná Uriel.

I když se dva předchozí momenty odehrávaly v šatech Ivany Follové, pravá přehlídka začala až nyní. Dívky se představily v modelech, na které návrhářka přenesla velkoformátové fotografie. Takto zhotovené modely můžete vidět ve formě kabátů i kabátků, šatů či kalhot. Ovšem nechyběla ani klasika. Hedvábné košile, nabírané sukně, efektně řešená sáčka s velkými límci, nejčastěji v černém a bílém provedení.

Protože se jedná o Ivanu Follovou, nemohly chybět ani klasické batikované artikly. Nejen ty předvedly tváře populární jako je herečka Ilona Svobodová či moderátorka Marie Tomsová.

Na závěr diváci opět shlédli motivy velkoformátových fotografií v kombinaci s hedvábím či saténem.

Na závěr se křtila již zmiňovaná kniha s názvem Inventury if, která se po Pořád před přehlídkou (o Daniele Flejšarové) stala druhou v sérii České návrhářky a návrháři. Tato edice se věnuje významným českým návrhářům, kde představuje jejich životopisy a dílo.

Na knize Inventury if… spolupracovala autorka Michaela Zindelová právě s Ivanou Follovou, ale nechybí zde ani výpovědi nejbližších návrhářky. Svazek také obsahuje samozřejmě rozsáhlou fotografií modelů Ivany Follové, ale stejně tak i fotografií z návrhářčina života. Podrobnější recenzi této knihy již brzy objevíte na Rozhledně.






Foto: Aneta &Simonková


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2864 s