Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Kvůli čemu si o Vánocích zapnout bednu - TV tipy!

22.12.2007   redakce   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Kvůli čemu si o Vánocích zapnout bednu - TV tipy!Marně bloumáte nad televizním programem, a říkáte si - "Zas budu letos koukat na ty stokrát ohrané a hloupé filmy?" Pokud na tom chcete  letos něco změnit, nalistujte tipy našich redaktorů, kteří vám představí pořady, kvůli nimž je dobré si tu bednu opravdu zapnout. A i vy, kdož milujete klasiku, vězte, že ani na vás jsme nezapomněli.

23.12. 2007 Katakomby
Televizní tip Petra Veselého 
Prima v 16:15 

Ještě než se televizní program zahltí všemi možnými pohádkami a filmy s vánoční tématikou, nabízí televize Prima klasický film pro pamětníky. V hlavní roli filmu Katakomby nebude nikdo jiný než Vlasta Burian, jenž v roli svévolného úředníka přináší trochu světla do jinak šedých kanceláří.
  

24.12. 2007 Polární expres
Televizní tip Martina Mašky 
Prima ve 14:25 

Tento 3D animovaný film je jednou z mála vánočních filmových premiér – televizi ostatně nemusí plnit jenom Mrazík či Pyšná. Tomu odpovídá i motto – letos o Vánocích uvěříte. A zbytek si může každý doplnit sám.
Děj filmu se odehrává o &Stědrém večeru. Malý chlapec leží ve své posteli a poslouchá, zda uslyší zvuk rolniček na Santových saních. Pět minut před půlnocí jej ale vyleká bouřlivý hluk – před jejich domem zastavil třpytivý černý vlak. Chlapec vyběhne ven a tam se setká s průvodčím vlaku, který jej vezme na úžasnou cestu do země Santa Clause na severním pólu.

Pokud tedy chcete vidět o Vánocích něco nového, pak si nenechte ujít Polární expres!


24.12. 2007 Ukradené Vánoce Tima Burtona
Televizní tip Stanislava Antoně 
Prima v 0:00 

První celovečerní snímek Tima Burtona je opravdovou lahůdkou pro všechny fanoušky mysli tohoto vtipného a přinejmenším lehce šíleného režiséra, který se proslavil prvním filmovým „Batmanem“. Kupodivu ho nerežíroval Burton, ale Tom Sellick.
Kostlivec Jack žije ve městečku Halloween, pro které každoročně připravuje největší svátek ze všech (hádejte jaký), ale v hloubi duše ví, že by chtěl vyzkoušet něco jiného. Když ho náhoda zavede do říše Santa Clause, má jasno. Jenže aby nahradil Santu, musí se toho originálního nejprve zbavit…Tim Burton je génius, každý jeho film hýří neotřelými nápady a myšlenkami. Když se kostlivec, který celý život zná jen Halloween, pokusí převzít Vánoce, jak to asi může dopadnout? Kdo viděl Mrtvou nevěstu Tima Burtona a líbila se mu, neměl by váhat. Protože „Ukradené Vánoce“ jsou ještě lepší přehlídkou geniálních nápadů a vtípků. Připočítejte k tomu výbornou hudbu Dannyho Elfmana, který také zpívá Jacka, a máte na vystaráno. Jestli v nějakém filmu předvedl Burton a Elfman, že si navzájem „hrají do noty“, pak je to tenhle. 

26.12. 2007 Karlík a továrna na čokoládu

Televizní tip Petra Veselého

Prima ve 20:00 

I mezi Vánoci a Silvestrem si užijeme Johnyho Deppa. Představí se v neobvyklé podobě bláznivého podnikatele Willy Wonky ve filmu Karlík a továrna na čokoládu. Budete tak svědky snažení pěti malých dětí o Wonkovo sladké království. 

26.12. 2007 Ed Wood
Televizní tip Stanislava Antoně 
ČT2  v 0:20 

Jediný životopisný film, který najdete ve filmografii Tima Burtona. Dá se celkem dobře odhadnout, proč je neschopný (a dnes považovaný za kultovního) režisér Ed Wood nadchl nejen Burtona, ale spoustu dalších lidí. Nedostatek talentu nahrazoval nadšením a zápalem pro věc. Když už mu nikdo nechtěl dát peníze na natáčení, neváhal se vloupat do studia pro to, co už předtím natočil. Převlékal se do ženských šatů, obstaral Belu Lugosimu (nejslavnější filmový Dracula) některé z jeho posledních rolí a ať točil cokoliv, vždycky dokázal diváky pobavit a rozesmát (byť měl v úmyslu vytvořit horor).
Burton k Woodovi přistupuje laskavě a mile. Vidí ho jako lehce šíleného režiséra, který se snaží, i když je vidět, že na to „prostě nemá“. Celý snímek stylizoval do černobílé a vytváří ho, jako by ho točil Ed Wood sám. Johnny Depp vystihl titulního hrdinu dokonale. Excentrický, neúspěch si nepřipouštějící Wood je v jeho podání tak uvěřitelný, že snad ani uvěřitelnější být nemůže. Ed Wood, nejhorší režisér všech dob, zvěčněný v jednom z nejzábavnějších životopisných snímků.Ještě jedna drobnost: V „Ed Woodovi“ vystřídal Elfmana, jinak Burtonova dvorního skladatele, Howard Shore (později se proslaví trilogií Pán Prstenů) a odvedl skutečně vynikající práci. Je vidět, že práce po boku člověka jako je Burton na ostatní skutečně působí, Shoreova hudba je totiž dost podobná Elfmanovu stylu.

27.12.2007 Naqoyqatsi
Televizní tip Vladimíra Mundla
ČT 2 ve 21:40

Umělecký dokument Naqoyqatsi (ve volném překladu „život jako vzájemné zabíjení“) tvoří spolu s Koyaanisqatsi „život vyvedený z rovnováhy“ a Powaqqatsi „život na úkor někoho jiného“ jedinečnou příležitost nakrmit nejen své vizuální smysly. Jinak nepříliš známý americký režisér Godfrey Reggio využil starého indiánského jazyka k pojmenování umělecko-dokumentární trilogie. Jednotlivé části jsou tématicky zaměřeny, každá z nich doplněná fenomenální hudbou newyorského skladatele Philipa Glasse. Cele dílo je pak prosto jakéhokoliv mluveného slova, což jen podtrhuje vizuální zážitek, kde hudba stojí jako neodmyslitelná součást celé kompozice.

Konkrétně díl Naqoyqatsi vypovídá o vztahu civilizace a moderních technologií. V metaforickém smyslu technologické výdobytky začínají pohlcovat své stvořitele a uvrhávají lidstvo do válečných konfliktů. Celý materiál je tvořen archivními záběry jež ale prošly důkladnou elektronickou obměnou. 89 minut nabitých emocemi jsou dobrým podnětem k zamyšlení, jenž je o vánocích žádoucí.



28.12. 2007 &Síleně smutná princezna
Televizní tip Martiny Bittnerové
Tv Markíza v 10:05

Krásné písničky sedmnáctiletého Jana Hammera v podání talentované dvojice Vaška s Helenkou vítězí v mém svátečním televizním výběru. Je hezké si zavzpomínat na doby, kdy Helenčina líčka svítila více mladostí než umně vyrobenou make-upovou maskou, a Vašek Neckář udivoval divokými roznožkami.
Navíc taškařicím nezbedného prince a princezny zdárně sekundují herci velkých jmen s Jaroslavem Marvanem v čele. Když se k tomu přičte na pohádku až nezvykle vtipná zápletka, v níž si hlavní hrdinka hraje na královskou dcerku z úplně jiného příběhu, a Kemr s Vostřelem tajně za jejími zády kují pikle, nabízí se podívaná, která se může zdát možná trochu ohraná a oposlouchaná, ale která ještě pořád zabírá. Vždyť ruku na srdce milé dámy a pánové, nezatoužili jste někdy plout po jezírku s milovanou osobou po boku a přitom zasněně hledět na romantické zdivo zámku Červená Lhota?

Zdroj fotografií: tvp.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.27 s