Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Návod na telepatické čtení myšlenek

01.02.2008   Renata Šindelářová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Návod na telepatické čtení myšlenekMoment! Abych vám mohla ukázat, jak se čtou myšlenky, musíte se na několik sekund docela uvolnit. Nadechněte se a vydechněte - nešvindlujte, prosím. Tak. To by mohlo stačit. Teď vám o vás již mohu říci několik základních informací. Jste osoba, která se snaží jít s dobou. Nepokulhávat za vývojem, za ostatními ve své věkové skupině. Jste také člověk, který se zajímá o dění ve společnosti a podle všeho vás dokonce přitahuje psychologie. Troufám si také říci, že rádi komunikujete. Pokud jste stydlivějšího rázu, volíte spíš písemnou formu, ale sdílení názorů vás jednoznačně posiluje. Cítíte v sobě, jak při komunikaci s druhými v sobě rostete. Naplňuje vás to. Nejspíš proto, že jste tak zvídaví. Přitahují vás přece záhadné, paranormální a magické záležitosti. ANO nebo NE?

Ať už na mou otázku odpovíte jakkoliv, jste tady určitě správně. Nejedná se tu totiž o mé telepatické schopnosti, budeme si povídat o knize slavného iluzionisty Derrena Browna, knize nazvané podle jednoho z jeho pořadů Magie a manipulace mysli. (Sérii pořadů vysílala Česká televize v roce 2006 a 2007. Brown v nich hypnotizuje a klame své "oběti", načež mnohé triky odhaluje. A nebojí se přiznat, že ač to tak může na první pohled vypadat, ve skutečnosti neumí ani číst myšlenky a ani porušovat fyzikální zákony. Protože všechno to, co se nám ostatním ve výsledku jeví jako trik, zaviňuje jen nedokonalý způsob našeho vnímání.)

Ve stejném duchu Brown psal i svou knihu. Vysvětluje v ní, jak pracuje naše psychika a jaké mezery v ní lze pro kouzlení využít. Nenapravitelným fantastům proto kniha může způsobit nepříjemný pocit rozčarování. Rádi by věřili, že kouzelník na pódiu čte myšlenky diváků, doufají v existenci duchů a přesouvání karet z místa na místo. Ti ještě více přesvědčení věří v Boha či léčitelskou moc. A Brown se všem těmto mystickým vírám podrobně věnuje a rozebírá důvody i následky těchto našich přesvědčení.

Brown se zkrátka nezabývá jen kouzlením. Zvláštní kapitolu Brown věnuje hypnóze a další zase víře v nadpřirozeno. Velmi výjimečně také hodnotím část o paměti a formách učení, v níž nás Brown nabádá k využívání mnemotechnických pomůcek. Mnoho těch svých nám prozrazuje. Na příkladu si je okamžitě můžete vyzkoušet. Funguje to! Před měsícem mě Brown během chvilky naučil 21-místné číslo a dodnes si ho pamatuji. Přesto mi třeba Brownův způsob, jak si zapamatovat všechny karty z balíčku, připadá geniální. Ne nemožný, ovšem v takové rychlosti používat i osvědčené pomůcky! Zkrátka, skládám poklonu! Brown musí svou představivost používat s takovou bryskní rychlostí, že se dá srovnat s tou počítačovou. - Mimochodem, z Brownových teorií vyrozumíme, že naše mozky něčím skutečně  připomínají počítače. Pamatují si spoustu událostí, ale také přepisují stará data. V důsledku toho si pamatujeme věci jen matně a motáme dohromady různé události.

O fungování mozku a vašich představách, fóbiích a touhách vám toho Brown prozradí hodně. Protože ač jsme každý jiný,  v mnoha ohledech fungujeme stejně nebo hodně podobně. Asi jako v úvodu tohoto článku. Jistě jste pochopili, že v popisu každý kousek sebe našel. Někdo se tam mohl vyloženě poznat. Jako bych skutečně uměla číst myšlenky. Přitom jsem jen použila iluzionistické pomůcky. Vycházela jsem z toho, že člověk, který čte článek na internetu, půjde s dobou. A člověk, který si začne číst článek o telepatickém čtení myšlenek, se nejspíš zajímá o psychologii a také záhady. To ostatní je jen omáčka. Na podobném principu fungují všechna Brownova kouzla: podle Browna se nejnebezpečnějšími diváky kouzelnických triků stávají ti méně pozorní, co stojí trochu stranou a jen koutkem oka pozorují, co se děje, a přitom si šeptají se sousedem. Takoví mohou trik odhalit. Kdo však dává pozor - a nezáleží, zda důvodem zvýšené pozornosti je víra či naopak nedůvěra - tomu podstata triku unikne.

Zkrátka věřím, že kniha "Magie a manipulace mysli" zaujme i náročnější čtenáře. Jedná se totiž o knihu, která zábavnou formou obohatí váš životní rozhled. Takže i když nezískáte ten slibovaný návod na čtení myšlenek, určitě nebudete zklamaní.  Najdete zde mnoho cenných rad. Brown vám poradí, jak se zbavit fóbie či jak vyklouznout z konfliktní situace. Naučí vás, jak si zapamatovat jména všech přítomných na večírku. Procvičíte si svou paměť, postřeh a dobrý odhad. A jak o tom tak píšu, už si říkám, že se do čtení pustím ještě jednou, protože mi třeba něco důležitého uniklo... vždyť vlastně jsem se snažila být tak pozorná... a Brown nade mnou celou dobu čaroval!


Derren Brown, Magie a manipulace mysli 
Nakladatelství Kosmas, 2007
Zdroj foto:
www.kosmas.cz, fajnaholcina.blog.cz 


Derren Brown:
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: monika - 23.9.2013 - 16:00

proč mam vždi pravdu
ahoj mam problem ma sny a neví co stím gdiš koukam na lidi nebo koukam do očí tak ví co si mislej nebo gdiš sou falešni bere mito energiji !gdiš chci pomoc lidem tak pomužu dotek mich rukou a pak mi jě špatně celi tyden dekuji monika


Od: jaroslav - 3.12.2013 - 13:13

super
super čtení mišlenek chci se to taky naučit


Od: anonym - 26.1.2014 - 20:39

Nedávej svoji energii zadarmo a přečti si,jak funguje reiki,rozdíl mezi lítostí a soucitem,používej program na vyhledávání pravopisných chyb a dojdeš většího poznání,
přeji mnoho úspěchů moniko


Od: Valeria - 25.3.2016 - 20:57

No,nevím nevím


Od: petra - 1.2.2018 - 14:08

Je to jen v mé hlavě nebo je to skuteěnost?
Dobrý den, už ne jednou se mi stalo, že jsem dokázala člověka přečíst jak knihu během pár hodin. Stačilo mi jen se na něj podívat, podat mu ruku nebo ho jen poslouchat co a jak říká. Okamžitě jsem si o tom člověku udělala obrázek a i když se snažil třeba spřátelit, nebo nějakým způsobem se mnou komunikovat, já jsem z něho cítila něco zlého, něco co mě doslova odpuzovalo. Často se mi stává, že mám dejavu, ale to není vše... Cítím na zemi i něco víc, něco co je mezi námi a my to nevidíme. Dokážu odpovědět člověku na otázku, kterou si dává třeba x měsíců, a k tomu mi stačí s ním sedět a povídat si o tom. Často se mi sny nezdají, ale když už si ten sen zapamatuji nebo vybavím i detaily tak hne sáhnu po snáři a listuji, a to co mi vychází ze sna se opravdu stane. Věřím na posmrtný život, snažila jsem se pátrat po internetu zda není nějaká možnost jak zjistit kým jsem byla v minulém životě. Zatím bohužel bezvýsledně. Chtěla bych vědět jestli je to možné nebo si opravdu jen něco namlouvám..


Od: Renata - 2.2.2018 - 20:23

Milá Petro, myslím, že máš dar. ;-) Být tebou, porozhlédnu se spíš než po netu někde ve tvém okolí po nějaké duchovně založené osobě - bude to někdo, kdo dělá meditace, jógu nebo dělá reiki apod., aby tě naučil, jak se sebou pracovat a zcela se tomu všemu otevřít.


Od: Vendy - 16.7.2022 - 11:43

Otazník
Takhle když jsem minulý rok začala chodit do nové školy tak u něktefých svých spolužaček aniž bych je poznala, jsem pocítila že s nimi bych se neměla bavit, něco mě od nich odrazovalo a už dopředu jsem tušila že to budou zrovna ti lidi co rádi druhým ubližuji a potom časem se ukázalo že tomu tak je. Jedna kamarádka kterou jsem si tam hodně oblíbila, tak jsem u ní pociťovala špatnou energii která mě od ní táhla pryč, kdykoliv jsem chtěla za ní zajít tak to prostě nešlo něco mi říkalo že to není dobrý nápad. U jiných spolužaček a to jsem je jen zdálky pozorovala jsem poznala, kterým bych mohla důvěřovat a kterým ne.
Když je někdo smutný a trápí se já to poznám a to nemuísm vědět o co jde prostě to cítím a stačí jen když za tím člověkem přijdu a obejmu ho.
Hodně mívám sny o tom co se stane zítra nebo později.
Někdy mívám pocit že vím že se něco špatného stane a většinou to tak je.
Už jako dítě mě zajímalo duchovno, kouzla a nadpřirozeno.
Věřím v to že existuje něco mezi nebem a zemi.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0372 s