Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Osmá čakra - most k vědění

29.01.2008   Pavla Hložková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Osmá čakra - most k věděníKniha Osmá čakra od Jude Currivanové představuje pozoruhodné dílo, v němž autorka přináší výsledky zkoumání moderní vědy ve spojení s “vědou alternativní.” Currivanová se nepokouší o změnu paradigmatu, ale domnívá se, že oba tyto zdánlivě protichůdné systémy spolu mohou žít v harmonii a vzájemně se doplňovat. Zajímá vás, jakým způsobem?

Čakru vysvětlujeme jako jakýsi energetický vír, který je svázán přímo s fyzickým tělem. Sedm základních čaker existuje ve spojitosti s lidskou osobností. Ta osmá nás odkazuje na kolektivní vědomí jednoty, představuje bránu do vyššího vědomí. Stejně jako známe v hudební stupnici 8 tónů, kde i ten nejvyšší hraje svou důležitou roli, tak je i existence osmé čakry nepostradatelná. Právě díky uchopení této čakry můžeme poznávat nám dosud vzdálené. Mnohými znalostmi již disponovali staří mistři. Dnešní věda to pouze znovu objevuje, nalézá.

V druhé kapitole autorka vysvětluje funkci jednotlivých čaker a také to, že těchto energetických center je celkem 12. Ty zbylé se však již nacházejí mimo lidské tělo. Nabádá rovněž k úctě a pokoře ke všemu živému kolem a také např. k vodě. V této souvislosti hovoří o zajímavém výzkumu japonského vědce Masaru Emota, jenž dokázal to, že voda v těle člověka reaguje na jeho okolní prostředí (např. hudbu) i na lidské emoce. Potvrzuje tak rovněž předpoklad, že hmota je ve skutečnosti soubor rezonujících energetických frekvencí. Z poslední části knihy se dozvídáme více o tom, jak léčit energetické bloky, které později způsobují nemoci fyzického těla, a také zkoumáme příčiny jejich vzniku. Jednou z nich je i:

Zavržení
Poslední archetypální trauma, kterým se budeme zabývat, je zavržení – tedy odmítnutí něco přijmout a akceptovat či odhození takové věci jako bezcenné.
Projevuje-li se nám tento archetyp v životě, budeme si myslet, že nic není nikdy dost dobré. Tento náhled často zahrnuje i nás samy, což vede k tomu, že se nedokážeme přijímat a milovat takové, jací jsme.”
(ukázka ze str. 157).

Autorka nevnucuje, ale čtivým způsobem předkládá svou vizi reality. Vyzdvihnout musím výborný překlad Marka Drdy, který pochopil a srozumitelně přeložil všechny předkládané koncepty. Pokud vám jsou alternativní filozofické či léčebné systémy cizí, ale přece jen vás na této knize něco zaujalo, pak jste tu správně. Po jejím přečtení si uvědomíte, že na harmonické koexistenci duchovní tradice s vrcholnými vědeckými objevy možná přece jen něco bude…


Currivanová Jude, Osmá čakra
Nakladatelství Metafora, 2007
Zdroj fotografie:
www.metafora.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0334 s