Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Národní kolo českého Eurosongu opět „nezklamalo“

30.01.2008   Veronika Prokopcová   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Národní kolo českého Eurosongu opět „nezklamalo“Letos se u nás konal historicky již druhý ročník evropské soutěže o nejlepší písničku. Bohužel české kolo opět předvedlo pouhou frašku. V Eurosongu se nám představilo deset interpretů vybraných z X přihlášených. Vypadá to, že na soutěž je uvaleno informační embargo, protože už sám výběr jednotlivých interpretů nepředstavuje tak úplně to nejlepší, co v této zemi na hudebním poli existuje. Desítku interpretů vybíral šéfdramaturg Centra divadelní a hudební tvorby Ivan Hubač, šéfproducent Viktor Průša, dramaturg Martin Hrdinka a režisér přenosu Libor Kodad. Účast odmítla Lucie Bílá a Jiří Korn.

Pokud se budu dívat na výběr jednotlivých interpretů a jejich písní, tak u mě zvítězil song Two Sides od nové partičky Toxique. Jejich obývák na pódiu, dokonalé retro kostýmy a hlavně výjimečně pojatá píseň jakoby nezapadala do českých luhů a hájů. Tato kapela připomíná britskou Morcheebu a určitě o ni ještě v budoucnu hodně uslyšíme.
Nezklamala samozřejmě ani skupina Gipsy.cz, která svým songem Banga Beating rozhoupala publikum. Letos příjemně překvapil Sámer Issa, jehož bílé uniformy byly originální a píseň Pick a Star rozhodně lepší než jakou se Sámer prezentoval minulý rok. Zpěvačka L.B.P. také letos zazpívala lepší píseň se zajímavými smyčci, ale diváky zřejmě moc nezaujala.
Ostatní se pohybovalo v průměru: Tereza Kerndlová, Iva Fruhlingová, Temperamento, Le Monde. Z řady vybočoval jen Dan Nekonečný se svým songem Holiday, který by předvedl jistě mnohem větší show, kdyby mu to pravidla soutěže umožňovala.
Vyhrála Tereza Kerndlová. A zde pro mě vyvstává otázka: Kdo to čekal? V sále se rozhostilo po vyhlášení ticho a rozčarování. Až na pokyn moderátora Aleše Hámy ji byla schopna alespoň polovina zúčastněných diváků zatleskat. Tereza celá dojatá plakala, a možná taky proto byla znovu zazpívaná vítězná píseň Have Some Fun ještě horší než předtím. Tereza bohužel nepředvedla žádný světoborný výkon, její pódiová prezentace založená na dvou spoře oděných tanečnicích a v povzdálí stojícího zpívajícího dýdžeje Honzu Gajdoše postrádala vkus. Vše dovršoval spuštěný spodní větrák, který Tereze nadzvedával krátkou sukni, aby nikomu neunikl pohled na její spodní prádlo. Má tedy šanci Tereza Kerndlová uspět na evropské hudební scéně?
Celá soutěž je pro mě zahalena rouškou tajemství. Když Pepa Vojtek přečetl její jméno a poté otočil papír s výsledkem, aby se všichni přesvědčili (možná tomu nevěřil ani on), myslela jsem, že se mi to chvíli jen zdá. Chyběl také důležitý údaj o počtu hlasů. Dramaturg Martin Hrdinka později uvedl pouze počet zaslaných sms zpráv, kterých bylo zhruba sto tisíc. Česká televize nechce odkrýt ani pořadí na dalších místech a já se ptám: proč?

Zdroj fotografie: www.eurosong.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Jaromír Komorous - 30.1.2008 - 0:18

Pokud bude o výsledku podobných soutěží rozhodovat divácké hlasování a ještě formou zaslané SMS, můžeme právě jen protáhnout bradu. Počet tetek s telefonem neovlivníme. A rovněž tak výběr soutěžících realizačním týmem. Víme houby, kolik na to produkce dostala.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0999 s