Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jak přežít manželství?

15.07.2008   Michaela Wilhelmová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jak přežít manželství?Zpečetěný svazek dvou lidí, to je pěkně zapeklitá věc. Zatímco jedni do něj hupnou rovnýma nohama a vydrží až do smrti, dalším trvá rozmýšlení celé roky a nakonec stejně utečou. A někdo se neponaučí ani po druhé, třetí, čtvrté…

Zkrátka, kdo chce v manželství obstát, potřebuje zdatný návod. Obzvláště dnes, kdy se rozvodovost vyhoupla nad 50%. Takový svazek totiž můžete chápat třeba jako auto, ve kterém řadíte různé rychlosti (někteří pravidelně zpátečku), akcelerujete a doplňujete palivo.

Ostatně, podobně jej chápe i Martin Baxendale, kterému v nakladatelství Fragment vychází další z oblíbených knižních hitů – Manželství: návod k přežití. Nečekejte psychologickou poradnu, která odpoví na všechny vaše otázky a určí, jak se kdy chovat. I když k tomu nemá knížečka daleko. Skvělým nadhledem a trefnými postřehy plnými metafor se autorovi daří jako vždy klepnout hřeb kladivem přímo do hlavičky. Návod k přežití si skutečně drží formát i strukturu, jakou by člověk čekal u manuálu na mixér, auto, karavan atd.

Zajímá vás například, jaký výkon má manželství? Tak tedy: „Neočekávejte, že vaše manželství bude podávat výkon jako Ferrari či Porsche. Jeho výkon se bude spíš pohybovat v mezích malé škodovky. Ale škodovky jsou spolehliví harcovníci a nakonec vás téměř zaručeně dovezou tam, kam chcete… nakonec.“

A co je na téhle knížce moc fajn? Můžete jí koupit stejně tak sobě, příteli/přítelkyni – manželce/manželovi – budoucím manželům, či prostě jen tak někomu. Není to prostoduchý dáreček plný plytkých bonmotů s úžasnými fotkami, na který se můžete v knihovně dívat, ale číst v něm není co. Tahle brožurka oplývá totiž pekelnou vtipností a doprovozena je prostými, ale legračními a trefnými obrázky.

Postupně se dozvíte, jaká základní výbava je do manželství třeba, jaká přídavná zařízení si můžete opatřit, jak napravíte většinu poruch (jsou-li ještě opravitelné, jinak vás čeká sešrotování manželství), kterak diagnostikovat chyby a provádět běžnou údržbu. Řeč přijde i na technické specifikace a k vyplnění vám zbude i tabulka ročních servisních záznamů. No, řekněte, dokážete si bez toho ještě představit manželství?

Martin Baxendale: Manželství: návod k přežití. Vydává Fragment
Titulka: fragment.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0729 s