Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Málem králem bulváru

02.08.2008   Stanislav Rudolf   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Málem králem bulváruNedávno jsem oslavoval narozeniny. Dokonce ty kulaté, rozumíme si! Bohužel nemohu zde pro nedostatek místa uvést jejich současnou hodnotu. Jak už to bývá, nejprve s rodinnou mafií, o dva dny později s přáteli a kamarády. Byl to v obou případech krásný zážitek.

V přípravném období na tyto dvě akce jsem byl ale nucen odjet ještě do Prahy a zařídit něco důležitého v jednom nakladatelství. Když jsem povinné schůzky odbyl a chtěl se vrátit domů, potkal jsem se náhodou na přestupní stanici metra se svým bývalým, mnohem mladším, kolegou z jednoho tradičního českého časopisu, kde jsme oba před lety pracovali.
Už jsme se spolu dlouho neviděli, takže náš rozhovor začal obvyklou otázkou: „Co ty, dobrý?“
„Dobrý!“ potvrdil jsem jako první a stručně popsal výhody nás, důchodců. „A kde děláš teď ty?“
Můj kamarád mi naopak prozradil, že pracuje jako redaktor v jednom bulvárním časopise. Dokonce vyslovil i jeho název.
Úplně mě tou zprávou rozhodil. Proč? Už jsem se určitě někdy někde přiznal, že když mě moje žena vyšle nakupovat a vyzbrojí papírkem, kde mám napsáno, co nakoupit, splním vzorně všechna její přání. Kromě jediného. Pokud se v seznamu objeví název některých bulvárních novin nebo dokonce časopisu, nemá Jaruška šanci, abych jí tenhle škvár přinesl domů, i kdyby…!
Prostě já v sobě nedokážu strávit všechny ty pomluvy, urážky a bolesti, které zveřejněné články osobám, nejčastěji ze showbyznysu, způsobí. A to nejsem žádnej citlivka! Naopak, občas dokonce přemýšlím o tom, jak by se měli tihle postižení bulváru bránit, a pokud to půjde, vrátit jim také nějakou podpásovku.
Vím, že usilovat o soudní řízení, tresty a pokuty je v tomto případě až směšné. Vydavateli se pochopitelně vyplatí zaplatit soudem vyměřenou pokutu, řekněme několik desítek korun, když zisk za jejich jediné číslo jde obvykle do miliónů…
A teď se dozvím, že v bulvárním časopisu pracuje i můj kamarád.
„Opravdu?“ zeptám se nevěřícně.
„Jo, tam. A proč ne?! Plat mám slušnej a při práci potkávám zajímavé lidi…! Ty, Stando,“ zarazil se náhle, „že ty za pár dní budeš slavit kulatiny?“
Potvrdil jsem, ač nerad: „Budu. Jak to víš?!“
„My víme u nás v redakci o každém přece všechno!“ zažertoval, ale vzápětí se mi zahleděl zpříma do očí a pronesl zcela vážně: „Víš ale, co mě teď napadlo? Co kdybychom o tobě napsali?“
Přiznávám, že mě svým návrhem doslova šokoval. Uvědomil jsem si totiž, že se mi naskýtá příležitost představit i v bulvárním listu svou literární práci z posledního období. Prozradit své plány a snad i sny. To všechno by možná byla navíc nenápadná, skrytá reklama. Tu přece potřebuje každá česká knížka, tedy i ty moje. Proč ne i v bulvárním tisku? Ke všemu zadarmo!
Náhle jsem postřehl, že se kamarád zamyslel. „Jenže o čem bysme v tvém případě psali?“ mumlal si spíš pro sebe. Pak se rozzářil. „Mám to! Ty, Stando, nemohl bys tam u vás třeba … třeba přefiknout starostu?!“
„Pak byste o mně psali?“
„Stoprocentně…!“potvrdil a ukázal za moje záda. „Hele, mně už to jede!“ A už v běhu k přijíždějící soupravě vlaku metra se mávnutím ruky se mnou rozloučil.
V bulvárním tisku nebyla v příštích dnech o mně a o mých kulatých narozeninách ani zmínka. Náš starosta prostě není můj typ.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0407 s