Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zvířata vycítí katastrofu!

11.08.2008   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zvířata vycítí katastrofu!Máte hrůzu z katastrof jaké představuje třeba zemětřesení? Pozorujte zvířata a možná zachráníte i sebe…

Člověk zatím nemá ani tušení o blížící se katastrofě, ale máma kočka už tahá koťata z pelíšku, aby se je pokusila odnést někam do bezpečí. Jak to ví? Zvířata (a samozřejmě nejen kočky) mají zkrátka šestý smysl. Vibrace ucítí někdy dokonce v předstihu před moderní technikou – dokonce i o den dříve!

Čína, která zemětřesením strádá pravidelně, má dokonce pozorovací stanoviště s odborným dohledem. A hádejte, kdo v nich krom lidí ještě pracuje. Kočky, psi a husy. Odborníci sledují jejich reakce a doufají, že se jim včas podaří zachytit varování před blížící se tragédií. Zvířata mají totiž cit jak pro zemětřesení, tak pro sopečnou činnost. Většinou to prý vyjde.

Bohužel jsou to pak právě domestikovná zvířata, která tragédie nejvíc odskáčou. Sice se najde nejeden majitel, který je ochoten zaběhnout pro svého miláčka i do hořícího domu, pravidelně však platí,že uvězněná zvířata katastrofu cítí, ale často jí nemohou uniknout. Zůstanou v kleci / domě / stáji atd., kde kvůli lidem přijdou drasticky o život.

Objev šestého zvířecího smyslu není žádnou novinkou. Již antická kultura spoléhala na husy coby dokonalý indikátor blížících se otřesů. Jakmile se schylovalo k zemětřesení, začaly husy zmateně pobíhat a kejhat. Obyvatelé tak měli ještě čas utéct z domů, kde by jim jinak hrozilo zavalení. Uběhlá staletí v takovou chvíli nic neznamenají. Podobný případ se stal i před dvaceti lety v Asii. Kačerovi se podařilo zachránit životy celé vesnice jen tím, že jako šílenec kejhal a kejhal daleko od všech stavení, choval se jako šílenec, až se celá ves seběhla podívat, co se děje. Domy jim spadly takřka doslova za patami.

Kdo ví, před pár desítkami tisíc let jsme možná ještě cítili ony vibrace i my. Ale lidstvo jde tak bleskově dopředu, že rychle zapomíná na své kořeny v přírodě, a diví se, že té přírodě už poněkud nerozumí…



 

Foto: www.surfersam.com, ihned.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0354 s