Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zaexperimentujte s pivem

23.08.2008   Jindřiška Kodíčková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zaexperimentujte s pivemDlouhé letní dny jsou jako dělané k bláznivým i účinným experimentům, které zasáhnou jak seriózní lidi, tak ty ovládané reklamou na drahé a zázraky slibující přípravky. Důležitou roli  sehraje pivo!




Doba léta s ostrým slunečním svitem a častým koupáním příliš nesvědčí vlasům. Neustálé vysoušení, mnohdy i barvení jim dává docela zabrat. Místo aby získaly lesk a pružnost, začínáme na hlavě sledovat neslavný proces šisování, lámání konečků až ke slámovému hnízdu. Než sáhneme po přípravcích renomovaných značek, porozhlédněme se v přírodě, případně v lednici.

Ne nadarmo se říká, že jsi to, co jíš. Kvalitní, na vitamíny bohatá čerstvá strava vlasům prospívá. Zkuste ale vlasy nakrmit přímo! Suché vlasy přímo lační po výživném zábalu. Rozšlehejte žloutek, přidejte kapku olivového oleje, lžičku medu a zahustěte tvarohem. Tuto směs naneste na umyté vlasy a nechte působit asi dvacet minut. Regenerační účinek se zvýší, když vlasy zabalíte do nahřátého ručníku. Pak vlasy jemným šamponem umyjeme.

Nahradit se dají i vlasové vody. Věhlas kopřivového nebo lopuchového přelivu není třeba připomínat. Sice po něm více vlasů nenaroste, ale na objemu nabudou. Podobně, navíc regeneračně, působí i zábaly nebo přelivy z henny. Na trhu je tento přírodní přípravek v různých barevných mutacích. Pokud jste blondýnky, po každém umytí si přelijte vlasy heřmánkovým odvarem. Brunetky zase zvolí odvar ze šalvěje nebo černý čaj. Toužíte-li po načervenalém lesku, zkuste odvar z cibulových slupek nebo oplodí ořechů. Vlasy po umytí pouze přelijeme, dále nesplachujeme. Na přeliv se hodí v podstatě veškeré byliny, např. meduňka, levandule či mateřídouška dodají vlasům příjemnou a nevtíravou vůni.

Nakonec si vlasy upravíme do účesu. Sám bylinný přeliv má mírné tužící účinky, které postačí dlouhým vlasům. Kdo potřebuje silnější efekt, použije nálev z jedné lžíce medu a asi jednoho decilitru vody. Vlasy nejen natuží, ale i vyživí a propůjčí jim třpytivý lesk. Jinou možnost skýtá již avízované pivo. Stačí decinka, kterou vetřeme do vlasů. Výsledkem je poměrně silně tužící efekt a navíc vlasům dodá dostatek vitamínů B (muži vědí, proč tento zlatavý mok pijí – přeci právě kvůli přítomnému vitamínu). Pivního pachu se nemusíte obávat, rychle vyprchá.

foto: autorka

heřmánek zesvětluje blond vlasy








Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Zdenka Karumníková - 31.5.2009 - 1:40

Pivo
To je fajn, že o tom píšete...používala jsem pivko místo tužidla již před 40 lety, efekt byl skvělý.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0681 s