Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Léto hereckých osobností v plném proudu

22.08.2008   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Léto hereckých osobností v plném prouduDruhá část přehlídky METROpolitní léto hereckých osobností 2008 odstartovala offprogramovou romantickou komedií Na dotek (režisérky Jany Janěkové). I nadále máte možnost shlednout další dva premiérové tituly Tichý hlas se Zuzanou Bydžovskou a Zdravý nemocný s Karlem Rodenem.

Na co se tedy můžete ještě těšit?

Zdravý nemocný (Moliére) PREMIÉRA
Po mne je veta. Jsem v agónii. Umírám. Jsem mrtev. Již cítím, kterak se lékařství na mne mstí. Nové nastudování Moliérovy vrcholné komedie Zdravý nemocný s K. Rodenem v titulní roli. Brilantní a notoricky známá Moliérova hořká komedie o panu Arganovi, z nějž bezbřehá hypochondrie udělala sobce.
Režie J. Maceček, hrají K. Roden, E. Janoušková, J. Krausová, K. Hádek/J. Nosek, K. Nováková, P. Pěknic, M. Roden, J. Macecek, K. Janáčková/M. &Simíčková, T. Roglová.

Szidi Tobias & Band koncert
Koncert slovenské šansonové zpěvačky Szidi Tobias, zpěvačky s podmanivým projevem a hlasem, drsným jako Tina Turner a současně sametovým jako Tanita Tikaram. Svým chraplavým a zároveň sametovým hlasem nachává vzduchem poletovat písně plné melancholie, radosti i bláznovství. Zazní česko-slovensko-maďarské písně z obou jejích alb Divý mak a Punto Fijo, ale i zcela nové. Jako speciální hosté koncertu vystoupí také Ivana Chýlková a Anna &Sišková.

Půldruhé hodiny zpoždění (Jean Dell a Gérald Sibleyras)
Máte chuť revoltovat proti zavedeným manželským stereotypům a vymést ze svého života nudu? Manželé Sansieuovi mají stejný problém... Francouzská konverzační komedie. Po třiceti letech manželství je nejvyšší čas mnoho věcí zásadně změnit. Manželé Sansieuovi se jednoho dne během devadesáti minut pokusí o sexuální renesanci, revoltu proti zavedeným manželským stereotypům a vymetení nudy ze svého života. Podaří se jim to?
Hrají: Daniela Kolářová a Milan Lasica

Klára a Bára (Patrik Hartl)
Radikální komedie o dvou manželských krizích a jednom úmyslně založeném požáru. Skoro nikdo není se svým životem úplně spokojený. A opravdu jen málokdo má takovou kliku, že najde ideálního partnera, se kterým dokáže být skutečně šťastný. Většina lidí se prostě musí v manželství hodně snažit a dělat při hledání dokonalého partnerského soužití dost velké kompromisy. Příběh Kláry a Báry vypráví o tom, co se může stát, když jedné z kamarádek po řadě takových kompromisů už rupnou nervy a pokusí se radikálně svůj manželský život změnit.
Hrají: Ivana Chýlková, Eva Holubová, Jan Holík, Mojmír Maděrič a Eva Suchánková

Otevřené manželství (Dario Fo a Franca Rame)
Zoufale jedovatá tragikomedie o odvrácené straně lásky. Brilantní tragikomedie o jednom svérázném manželském páru z pera italského dramatika Daria Fo (nositele Nobelovy ceny za literaturu) a jeho ženy Franky Rame je hereckou příležitostí pro dva vynikající herce – Janu Krausovou a Karla Rodena. Komedie je věčným střetem mužského a ženského principu a groteskním bojištěm vztahu mezi dvěma lidmi, kteří se při komicky neohrabaném hledání lásky a souznění v partnerském životě ubíjí navzájem. Především však diváci mohou prostřednictvím smíchu, při úzkostlivém střetávání v konfliktních situacích, proniknout do nitra těchto postav a oblíbit si je i s jejich slabostmi a nedokonalostmi.
Hrají: Karel Roden, Jana Krausová a Marian Roden

Absolvent (Terry Johnson)
Slavný filmový příběh o lásce, kvůli které má smysl se rvát. Je možné dokončit studia jako premiant a pak se vykašlat na celou kariéru? Je možné spávat s mnohem starší vdanou ženou a přitom milovat její dceru? A je možné věřit v lásku, když už nejde věřit vůbec ničemu? V životě čerstvého absolventa Benjamina Braddocka to možné je a je nutné se s tím poprat.
Hrají: Ivana Chýlková, Kryštof Hádek, Kristýna Nováková, Jaroslav Satoranský, Gabriela Vránová, Petr Křiváček, Eva Suchánková a Pavel Batěk

A na závěr program:

&Svandovo divadlo &Stefánikova 57, Praha 5
24. 8. – 26. 8. ne-út Absolvent
27. 8. – 30. 8. st-so Tichý hlas
31. 8. – 2. 9. ne-út Klára a Bára
3. 9. st Madame Melville
4. 9. – 7. 9. čt-ne Půldruhé hodiny zpoždění
8. 9. – 11. 9. po-čt Tichý hlas
12. 9. – 13. 9. pá-so Otevřené manželství
14. 9. ne Szidi Tobias & band koncert off program

Divadlo v Dlouhé, Dlouhá 39, Praha 1
25. 8. – 29. 8. po-pá Zdravý nemocný
31. 8. ne Zdravý nemocný
7. 9. ne Zdravý nemocný

Více na
www.studiodva.cz (foto převzato tamtéž)


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.079 s