Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


10 dní pro odkládaná setkání

20.08.2008   Jaromír Komorous   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

10 dní pro odkládaná setkáníPořadatel exponoval tvář největšího „open-air“ festivalu ve městě na stránkách bulletinu, k té příležitosti vydaném, zcela ve shodě s původním mottem. Zabydlet letní město, znělo před patnácti lety. Deset dní a pět scén, které ulice promění v neopakovatelný kulturní jarmark plný hudby, divadel a projekcí. Festival NA ULICI uvádí výjimečné a převážně české interprety, kapely, performery a filmové projekce a to vše ZDARMA, zní letos.

15. ročník odstartoval za nádherného počasí. A neotřele. Každý z 90 umělců se profilové statě určitě nedočká. Stěžejní momenty snad. I když ty má každý jinde.

18. srpna – Doslova bombou se stává výstava „Barva na ulici“. Pro svůj inovační impuls festivalu, pro své široce rozevřené nůžky nad spektrem výtvarníků, pro odvahu těch samých vyjít se svou prací do plenéru. Je sympatické, že se můžem potkat s prací ostřílené Květy Monhartové (o její výstavě Rozhledna informovala), přes Tomáše Kůse (jeho železné figury v životní velikosti spatříte,chcete-li, v Plzni i jinde) až po benjamínka sestavy Kláru Skalovou. Zdá se mi, že úměrné věku jsou i jejich výrazové prostředky. I když … Mezi Klárou Skalovou a jejím slavnějším kolegou, rovněž rodákem Miroslavem Horníčkem, leží propast let a přece jsou tu kategorie koláž a fotografie. Spojnice kráčející generacemi. Vynikající hudbu vernisáži a vzápětí celý svůj koncert nabídlo skvělé jazzové Ivan Audes Trio. (Rozhovor se špičkovým bubeníkem jsme rovněž uvedli). Na jejich avizovanou další spolupráci s Tonny Lakatosem se těším. Že by jarní Smetanovské dny?
Prokop, Hrubý, Andršt Trio. Rozbalili to ve folk-rockovém kabátku. Jiskra z jejich hudby podpálí snad i stoh slámy nacucaný dvoudenním deštěm. Na české scéně nepřemožitelné bluesové trio. Večer ve 22.00 mě čekalo druhé letošní překvapení. Adrenalin Na ulici se jmenuje souhrnně kolekce outdoorových, převážně dokumentárních filmů. Vynikající nápad.

19.srpna – Už to jede naplno a já bych bral minimálně dvě sady externích uší s vypalovačkou a záznamovým médiem. Smiřuji se s dávno jasným poznáním, že nejde stihnout vše. Musím trapně vybírat.
Hradní duo. Z počátku fungovali jako doprovod hradních tepců, kovářů, někdy kejklířů na našich letních hradech. Posléze muzikantská devítičlenná smečka, skrývající se pod název dua. Rozhodně snese pódiovou samostatnost. Muzikantská šikovnost, slušná hlasová vybavenost. Folk-rock ze šuplíku hodně příjemných tváří hudby.
Chodská vlna.(Psali jsme). I muzikanti sami sebe označují za chodský bigbít. Hudbu staví na dudáckém folklóru podepřeném zde opravdu rockovou rytmikou. Zmíněným aranžmá se dudy dostaly mimoděk do pozice týmového spoluhráče, což je dobře. Nástroj přestal plnit funkci jediného sólového nástroje, notabene hudebně „neohrabaného“ a jeho „přiznávky“ kytaře řadím k nejzajímavějším číslům koncertu. Mimochodem, Chodská vlna se vrátila z úspěšného turné po New Yorku. Vzhledem k tamní oblibě silných aut, říkám jejich hudbě „vytuněný folklór“. Zatím neměli čas na to reagovat. Uvidíme.

Než se rozjedete do Plzně, hledejte www.naulici.cz. Kompletní program,tipy. Mám zatím zastřený dojem, že se v příštích dnech moc nevyspím. Dobře mi tak.

Zdroj fotografie: www.naulici.cz.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0744 s