Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Z deníčku antisportovkyně aneb když olympiádu sleduje žena

22.08.2008   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Z deníčku antisportovkyně aneb když olympiádu sleduje ženaNadělení, zvané olympiáda, mě překvapilo duševně nepřipravenou, přestože můj partner dopředu avízoval, jak se coby velký fanoušek na toto klání těší, a jak hodlá vstávat i v pět hodin ráno a sledovat boje našich zástupců.

Přiznám se, že ačkoliv náš příbytek zdobí knihy typu Dukla mezi mrakodrapy, či Encyklopedie světového hokeje, zůstávám vůči tomu dosti imunní, a mé znalosti ze světa sportu jsou minimální, i když se mě snaží má drahá polovička neustále vzdělávat.

V řadě disciplín končím na základní rozeznatelnosti pohlaví. V elastických dresech a rozličných pokrývkách hlavy mi připadají sportovci naprosto totožní, a abych si zapamatovala jména alespoň některých finalistů, vypomáhám si přezdívkami, a proto třeba bronzové gymnastce z přeskoku Čusovitinové říkám Karel. Nebo plavci Phelpsovi Pizizubka, což jsem si vypůjčila z Křemílka a Vochomůrky.
Ale ani to mě často neuchrání, abych neoceňovala svalnaté nožky udatného vzpěrače, a přitom jsem se dozvěděla, že pěji chválu na jeho korejskou kolegyni.
Někdy si říkám, kdo se v tom má vyznat, vymlouvám se, ale to mě nezachrání, protože na svém partnerovi vidím - když člověk chce, ve sportu se výborně orientuje.

A tak jsem šla do sebe, a rozhodla se posílit své znalosti sledováním fotbalového utkání Teplic s Libercem. Bavilo mě do té chvíle, než mě komentátor ohromil tím, že jakýsi člen mančaftu právě udělal jesličky. Okamžitě mě napadlo, zdali si pánové nepředávají na hřišti betlémy, čili se nechystají již na vánoční svátky. Ale po salvě smíchu, kdy jsem tento nesmysl vyslovila s mírnou obavou nahlas, jsem získala odborné vysvětlení onoho termínu.
Pak jsem si ještě několikrát vyslechla dramatické líčení situace, při níž běhal po trávníku jakýsi Papoušek a ještě k tomu s Dortem, a proto jsem raděj opustila místo před obrazovkou.

Léta, kdy jsem chyběla coby divák u televizního sportu, zřejmě nedoženu. Což jsem nyní definitivně pochopila. A proto musím konstatovat jediné, ostatně ode mě nelze očekávat asi nic jiného: zlatý Mácha…

foto: denik.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0218 s