Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Šumavská pouť k poctě spisovatele Klostermanna

29.08.2008   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Šumavská pouť k poctě spisovatele KlostermannaV letošním roce významných klostermannovských výročí je pro veřejnost, kromě mnoha naučných a odborných akcí, připravena také &Sumavská pouť v Kašperských Horách. Jde vlastně o pouť ve smyslu poutnickém i pouť jako tradiční lidovou zábavu. Tuto originální kombinaci nám přináší pořadatelé na poslední prázdninový víkend.

Už sama cesta na pouť láká. Z mnoha míst jihočeského a plzeňského kraje jsou připraveny z míst, která byla nějakým způsobem spojena s dílem i životem tohoto slavného spisovatele, turistické trasy, které mají jediný cíl – náměstí v Kašperských Horách. Pro každého jsou připraveny trasy poutnické, pěší i cykloturistické dle výběru a možností. Opravdu dětská a rodinná trasa od tří kilometrů (Rejštejn), středně náročná (Sušice, Horažďovice, Javorník), až po trasy pro velmi náročné (Nepomuk, Plzeň, Písek a Strakonice). Nicméně vše se dá volně kombinovat s vlakem, autobusem i autem. Neboť i pro ty, kteří nepůjdou pěšky či nepřijedou na kole, připravili organizátoři &Sumavské poutě přepestrý program toho nejlepšího – šumavského.

Zeptali jsme se šéfa produkce &Sumavské poutě, Vladimíra Silovského z Regionální rozvojové agentury &Sumava ve Stachách, proč vlastně na konec prázdnin taková akce vznikla?
„Chtěli jsme pro návštěvníky a obyvatele &Sumavy připravit akci, která by v sobě snoubila zábavu a poučení. Myslím tím zejména na Karla Klostermanna, jehož významná výročí si v letošním roce připomínáme. A tak jsme připravili, kromě hudebních a tanečních vystoupení z příhraničních oblastí Horního Rakouska a Bavorska, také pásmo folkloru z &Sumavy i Pošumaví v podání Pošumavské domácí muziky, permanentní čtení z díla spisovatele a pro děti spoustu dětských divadelních představení. Jako lahůdku pro milovníky staré &Sumavy jsme ve spolupráci s Národním filmovým archivem po oba dva dny poutě přichystali projekci unikátních filmových dokumentů z dvacátých a třicátých let a celovečerních filmů na motivy děl Karla Klostermanna. Přijedou také písničkáři a bluesmani Václav Koubek, J. J. Neduha, Petr Hilský a vynikající šansoniérka Sylvie Krobová, milovníky dobré dechovky potěší Malá muzika Nauše Pepíka a jako jedno z hlavních bodů programu uvedeme i divadelní představení Hymna aneb Urfidlovačka, jehož autorem a zároveň jedním z herců je Ladislav Smoljak. Tady se nám trochu úsměvně potká Klostermann a Cimrman. Neměl bych v tom výčtu zapomenout na populární šumavský bigbít Harvestor či kultovní Domácí kapelu. Je připravena i slavnostní mše za všechny poutníky, kterou bude sloužit pan farář Skýbala v kostele sv. Markéty. Vše bude doplněno koloritem nefalšovaného šumavského trhu, s tradičními šumavskými výrobky, kterým naše agentura pomáhá na svět. Nemohu takhle vyjmenovat celý program, ale každý jej – včetně popisu tras poutě – najde na webu www.klostermann.cz, kde jsou pravidelně uveřejňovány všechny novinky celého Roku oslav spisovatele. Celá pouť připravujeme v úzké spolupráci s městem Kašperské Hory a dalšími partnery.“

Symbolicky se pouť koná a vychází z území obou krajů, které iniciovaly letošní klostermannovské oslavy, tedy jihočeského a plzeňského. Jak uvedl Vladimír Silovský, očekávají organizátoři i mnoho vzácných hostů, včetně hejtmanů obou krajů, kteří se mají zúčastnit poutě také přímo na turistické trase. A tak se na kašpersko-horské náměstí poslední prázdninovou sobotu vydejte také, &Sumava nám ukáže svou krásu a pouť v pravém slova smyslu.

&Sumavská pouť k poctě Karla Klostermanna, 29. – 30. srpna 2008, Kašperské Hory
Více informací na
www.klostermann.cz

Zdroj TK klostermann.cz, foto: kudyznudy.cz




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0257 s