Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je pondělí 6.2.2023, svátek má Vanda 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 508
Registrovaní čtenáři: 520
Publikovaných článků: 13368
Komentářů: 11337


Měření



Vyrobte si super léčivá vína

17.10.2008   Jindřiška Kodíčková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Bobule vinných hroznů nemusí být jedinou surovinou pro výrobu vína. Naše babičky kvasily různé ovocné šťávy, my si zkusíme vyrobit víno, a navíc super léčivé.


Červené bezinkové víno
Bobule očistíme, zasypeme cukrem, přelijeme horkou vodou. Pětilitrovou sklenici uzavřeme kvasnou zátkou a necháme na teplém místě kvasit. Po šesti týdnech (dle teploty v místnosti) slijeme do čistých tmavých láhví.

Růžové bezinkové víno
Do litru bílého vína vlijeme 100 ml vylisované bezinkové šťávy. Uzavřené v láhvi dáme na tři dny do chladničky. Užíváme každé dvě hodiny polévkovou lžíci při neuralgii.

Borůvkové víno
5 litrů borůvek propereme a nasypeme do demižonu. Svaříme 1,5 kg cukru s vodou, přidáme skořici a hřebíček a po vychladnutí nalijeme na borůvky. Po třech měsících prolisujeme, přecedíme a stočíme do lahví. Střídmé popíjení prospívá zažívání.

Majoránkový nálev ve víně
30 dkg suché natě (je možné i čerstvá) naložíme na jeden týden do kvalitního bílého vína. Užíváme po lžících pro uklidnění a při migréně.

Březové víno
1litr březové mízy svaříme s 200 g cukru. Procedíme a necháme kvasit se 2 dcl vína, nakrájenou 1/3 citronu a lžičkou droždí. Vykvašené víno uzavřeme a po 4 týdnech stočíme do čisté lahve, přidáme kousek skořice, zapečetíme a necháme 12 týdnů odležet. Působí močopudně a čistí krev.

Mateřídouškový odvar ve víně
2 lžičky řezané natě mateřídoušky a ½ lžičky anýzu krátce povaříme v ¼ litru vína. Po 15 minutách osladíme medem a teplé pijeme při kataru průdušek, bolesti hlavy, při nespavosti.

Falešný absint
Po jednom dílu pelyňku, levandule, majoránky, máty a šalvěje zalejeme bílým vínem a necháme osm dní stát. Pak přefiltrujeme a 4 lžičky denně užíváme na posílení žaludku.

Jahody na víně
Čerstvé jahody prosypeme cukrem a zalijeme sklenicí sladkého dezertního vína. Po dvou hodinách přidáme bílé stolní víno, zakápneme citronem a vychlaďíme. Je to mňam a ještě přidáme organismu mnoho minerálů obsažených v jahodách.

Dezertní víno z černého jeřábu
Arónie neochotně zkvašuje, proto přidáme rozkvašený jablečný mošt. Na jeden litr již smíchaného moštu přidáme 250 g cukru. Po ukončení kvašení slijeme do lahví a pijeme sklenku denně na povzbuzení chuti k jídlu.

A na závěr nápoj lásky
Hrst čerstvé natě z mařinky vonné zalijeme litrem červeného vína a přisladíme medem. Po týdnu slijeme a pijeme s osobou, kterou chceme získat. Pokud je mařinka nasbíraná o půlnočním úplňku, je výsledek užití nápoje stoprocentně zaručen!


Zdroj fotografie: www.belec.unas.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2023 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0328 s