Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Kokosákem do hlavy, aneb zatoč se svým profesorem

09.12.2003   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Kokosákem do hlavy, aneb zatoč se svým profesoremHlášení školního rozhlasu - Kchchchch… Vážení studenti, nácvik na sobotní přátelské baseballové utkání se studenty MU Brno se koná v kabinetě profesora Nováka ve třetím patře. Kchchchch. Pálky si vyzvedněte u školníka… Kchchch. Konec hlášení.

Čechy mají nový předvánoční skandál. Jakýsi student zbil svého profesora baseballovou pálkou a to se muselo stát ve městě, kde na gymnáziu učil svého času profesor Klicpera a studenti za ním mířili z celých Čech a Moravy. Klicpera by se asi třikrát obrátil v hrobě zděšením.

Já se ale musím ptát, jak je možné, že se takový exces stane v jinak umírněném národě a jak se vůbec takový student mohl na vysokou školu dostat? Všichni dobře víme, že v Čechách díky pečlivě připravovanému výběrovému řízení se dostává na studia jen skutečná špička, ti nejlepší z nejlepších, chyby jsou vyloučeny a pokud se nějaké přihodí, vždy se to připisuje nešťastné náhodě. Pak mě napadá, kde se ale stal v tomto případě osudový omyl?

Možná agresivní student projevil svůj temperament, nebo se třeba na školu dostal omylem a teď ji prostě nezvládá, tak se to rozhodl řešit po svém.

Ovšem v tomto docela tragickém případě vidím i určitý vzor a naději. Možná, že až dostane ještě pár profesorů pálkou, což jim upřímně nepřeji, uvědomí si, že svou arogancí a přístupem dělají z českého vysokého školství vzdělání elitní, které je určené jen pro velmi úzký okruh lidí. A s tímto jejich přístupem samozřejmě obstojíme všude jinde, jen ne v EU.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: eddy - 9.12.2003 - 7:26

ale Rezi,
mate presnejsi informace? Ve vcerejsich zpravach nebylo o nic o moralnich nebo lidskych kvalitach onoho profesora, takze z ceho usuzujete na tohle , cituji: " Možná, že až dostane ještě pár profesorů pálkou, >> což jim upřímně nepřeji, uvědomí si, že svou arogancí a přístupem dělají z českého vysokého školství ..." (konec citace) Pokud onoho profesora znate, tak se omlouvam, jinak je to, dle meho nazoru, nepripustny myslenkovy zkrat, ktery by si zadny clovek a tim mene publicista nemel dovolit (ma to snad byt ukazka zenskeho uvazovani?)


Od: Martina Bittnerová - 9.12.2003 - 9:34

Jasně, tohle jsem čekala... Tady vůbec nejde o morální kvality jednotlivce... Ani toho profesora, ani toho studenta. Celé je to natolik absurdní, že jen oni dva ví, co za tím stojí.


Od: Martina Bittnerová - 9.12.2003 - 9:37

A další věc je ta, že ironie je moje rodná sestra.


Od: eddy - 9.12.2003 - 12:10

nic proti ironii,
ja si ostatne myslim, ze v tom nasem skolstvi by rada lidi potrebovala dostat palkou (ale asi bych s tim zacal na ministerstvu, byt nikoliv u ministrine..) ale tak jak je to napsane, to vypada, ze si to ten profesor zaslouzil...


Od: Martina - 9.12.2003 - 12:18

Ne ne, to bych netvrdila...Na úvod píšu, že se Klicpera obrací v hrobě... Já netvrdím, že si to pan profesor zasloužil... Ale o tom,jak to bylo,se stejně nikdo pravdu nedozví.


Od: Martina - 9.12.2003 - 12:19

Na druhou stranu, co si na školu přijmou, to tam přeci mají...


Od: Zdeněk Pilný - 9.12.2003 - 12:27

Zcela jistě
jsme, my Češi, mimořádně umírněný a učenlivý národ. Jen si všimněte jak rychle jsme se naučili do nedávna pro nás neznámou hru - baseball a spoustu jiných užitečných věcí. Naše děti mají v nás dospělých zářivý vzor a učí se také rychle. Jak krásně například zvládají drobné dělbuchové taškařice s Mikulášem, jak se dovedou chovat sebevědomě a oplatit jen náznak nějakého útoku a ani jiné vymoženosti civilizace jim nejsou cizí. Radujme se, budoucnost našeho národa je v dobrých rukou.


Od: tvořitel - 9.12.2003 - 14:24

hr na ně
Jasně, je arogantní a má nechutný přístup k studentům - s pálkou na něj! To je typické pro uvažování některých lidí! Třeba si to zasloužil, že.


Od: Dan - 12.12.2003 - 22:29

Školství
Za dobu svého působení v našich vzdělávacích zařízeních jsem potkal velmi mnoho učitelů,kterým by -nadílka-baseballovou pálkou slušela.Nejednomu žáčkovi dokázali velice výrazně znepříjemnit život.I když jsem také toho názoru,že zaútočit proti druhému člověku jakoukoliv zbraní může jen člověk mdlého rozumu,vlastně se divím,že jsou tyto útoky spíše výjmečné.Mohl bych vyprávět jak absurdní situace jsem zažil.Představte si jak vám ředitel učiliště vytrhne z ruky učňovskou knížku.Mrští s ní do koutu ředitelny tak,že se rozpadne na několik kusů.Hystericky na vás začne řvát v jakém,že jí to máte stavu a vypálí vám facku.To vše jen proto,že jste si dovolili v průběhu besedy o drogách oznámit že potřebujete na toaletu.Také jsem byl obviněn z rasové nessnášenlivosti a odměněn 3 z mravu a to přesto,že bylo všeobecně známo,že s tím chlapcem rómského původu léta kamarádím a i přesto že on sám dosvědčil,že jsem mu nijak neublížil.Jak to vzniklo?Pan učitel,který mne jeden den zahlédl ve společnosti členů hnutí skinheads,mne druhý den viděl jak držím svého kamaráda kolem ramen údajně jsem ho škrtil.


Od: M.M - 30.12.2003 - 9:31

Já by jsem s pálkou klidně začala u naší ministryně. Třeba by jí to neuškodilo!


Od: eddy - 30.12.2003 - 19:22

Pro M.M.
Ale měla by ses nejdříve naučit, jak se v češtině tvoří podmiňovací způsob od slovesa "býti". Rozhodně to není "by jsem"


Od: Martina Bittnerová - 2.1.2004 - 11:32

Trochu mi uniká, proč je někdo za svůj názor napaden tím, že jsou mu vyčteny nějaké neznalosti češtiny. Nevím, jak to s tím souvisí, ale asi souvisí.


Od: eddy - 2.1.2004 - 13:00

no,
dát někomu do držky, to je opravdu velice originální názor...


Od: Martina Bittnerová - 2.1.2004 - 13:07

Tak polemizuj eddy s názorem a ne s češtinou


Od: eddy - 3.1.2004 - 14:17

martině
Kdyby tam nějaký názor byl, tak bych třeba i polemizoval. Ale tohle za názor nepokládám. A protože jsem se narodil v Čechách, tak mi vadí takové pseudospisovné výrazy (nevadí mi nespisovný jazyk a přelepy ale specialně takovéhle patvary) a navíc, když už chci někoho mlátit, tak bych alespoň měl řící proč. Ja jsem měl ve svém příspěvku na mysli akci INDOŠ, za kterou by měl opravdu někdo dostat do kožichu, ale tohle Buzková podědila po svém předchůdci, tak proto ta moje poněkud podrážděna reakce.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1446 s