Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nechte se pozvat do divadla

22.11.2008   redakce   Soutěže   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nechte se pozvat do divadlaJelikož jsou Vánoce navzdory všemu také svátky volna. I my jsme se Vás v měsíci prosinci rozhodli pozvat ven, mezi lidi. Tentokrát Vám nabízíme soutěž o vstupenky do divadla Alfred ve dvoře na dvě rozličná představení. Doufáme, že si je náležitě užijete a přispějí k již blížící se atmosféře Vánoc.


První z představení je TEST.OST.ER.ON, u kterého nabízíme lístky 4. Pozor však na datum. Dva na 12. 12.2008 a dva na den následující. A abyste tzv. nekupovali zajíce v pytli, zde něco skromně o inscenaci:

Hodný, statečný, šikovný, citlivý, chytrý, hezký, svalnatý, upravený, ale hlavně žádná měkkota. Ideální chlap. Kdo se v tom má vyznat! Co chceme sami od sebe? Jsou muži opravdu agresivní, ješitní, soutěživí a méně citoví?
Jak se oprostit od zobecňujících nálepek a klišovitých pohledů na muže a jejich svět? Jak se dostat k holé pravdě o mužské osobnosti, k holé existenci? Jaké vzory má tedy mít „správný chlap“?

TEST.OST.ER.ON je subjektivním pokusem odpovědět na takové otázky. Pět mužů, každý z jiného oboru pražské umělecké scény, zkoumá život a ideály silného pohlaví. S hořkou sebeironií, pálivou autenticitou a jemnou příchutí lidskosti.

Inspirovaly je projekty skupiny Secondhand Women, realizované v koprodukci SPREAD o.s. a MOTUS o.s. – MEZZO (2003), reflektující postavení žen středního věku v naší společnosti, a Už Muž (2005) s podtitulem „ženy o mužích“. Velký ohlas nejen u českého publika potvrdil, jak provokující může být otevřeně a možná jednostranně vyjádřený názor. Je načase nechat promluvit druhou stranu...


Druhé představení je typicky vánoční. U něj nabízíme dva lístky na 19.12.2008
Skromné info:
Kabaretní revue Červená Fedma uvádí vánoční melodrama GOLDEN SCHWEIN. Střet pater, křížová cesta, vidiny půstu, přání daru, Siddhartova hostie, balzam erotikon, kapr ala rubikon, děda koleda, chtíc aby spal, street art blues, křížalový juice and many many more.

Kabaret Červená Fedma vznikl v roce 2005 bez ambic oslovovat širší veřejnost, z potřeby přátelského setkávání. U jeho zrodu stál Jan Rendl (režisér a absolvent publicistiky), Jan Foukal (katedra dokumentární tvorby FAMU) a Daniel Pitín (akademický malíř a absolvent AVU). Z divokého večírku se v krátké době zrodila forma, jež dnes nepomíjí videoart, operu či beatbox. Snaha po objevitelství nových talentů a o neformální přístup moderátorů, kteří budí dojem: „No to bych uměl taky!", však zůstala. Polish Porno, Jiné druhy inteligence, Sametové nevědomí, Konečně kvalitní pop-corn atd. – to jsou témata, kolem kterých jsme vytýčili nesouměrný kruh našich hostů večera. Od básníků, žonglerů, muzikantů, gag manů až po národní umělce a vědce.

vystupují: od básníků, žonglerů, muzikantů, gag manů až po národní umělce a vědce (vánoční překvapení).



Soutěžní otázky jsou pro veškerá představení stejná:

1) Kdo režíruje inscenaci TEST.OST.ER.ON a jací jsou režiséři představení Golden Schwein?
 
2) Na prosinec si divadlo Alfred ve dvoře přichystalo pro své diváky i jedno představení, honosící se podnázvem Pražská premiéra, které?

3) O inscenaci TEST.OST.ER.ON jsme již psali dříve, konkrétně recenzi, kdy byla publikována?



Pozor na uzávěrku soutěží. Jelikož představení se hrají v jiné dny, losovat budeme celkem dvakrát. Poprvé na představení TEST.OST.ER.ON a to pro oba termíny
(12.12.2008 a 13.12.2008) dne 10.12.2008.
Podruhé pak na představení Golden Schwein ve čtvrtek dne 17.12.2008.
Pokud máte zájem o konkrétní inscenaci uveďte ji do Vaši odpovědi, pokusíme se vyhovět. Odpovědi zasílejte na soutez@webmagazin.cz Do předmětu uveďte : Divadlo.


Zdroj fotografie: www.alfredvedvore.cz  


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0559 s