Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Příliš mnoho pohřbů?

12.01.2009   Michaela Jurmanová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Příliš mnoho pohřbů?Všichni víme, že smrt jednou zaklepe i u našich dveří. Je to neodlučitelná část každého života. Samozřejmě ne vždy je k nám smrt spravedlivá. Někteří lidé umírají přirozenou smrtí, tedy stářím či následkem nemoci, jiní vlastní neopatrností nebo cizím zaviněním.

Určitě jste si někdy položili otázku, proč smrt přichází. Koukáte se, jak kolem nás umírají lidé, na kterých nám záleží a říkáte si, proč musí být osud takový a působit nám tolik bolesti? Měli bychom se s tímto osudem smířit, protože každý konec je začátkem něčeho nového.
 
Také kniha Příliš mnoho pohřbů aneb když květiny promluví od Miloně Čepelky vypráví o životě a smrti. V útlém dílku se seznámíme s velmi zajímavými a citově proloženými životními příběhy tří generací. Rodiny, k níž nebyl život zrovna milý. Prožíváme s hlavními představiteli jejich příběhy, propletené osudy.

Nevypráví se zde ale jen o nich. Velkou roli mají v jednotlivých příbězích květiny. Kladete si otázku proč? Co tím chtěl autor vyjádřit? Jsou přece živou součástí našich životů! Proto! V jednotlivých kapitolách knihy mají všechny své místo. Jejich úkol se pojí s životy rodinných příslušníků a zdárně udávají kapitolám zajímavější význam.

Květiny jsou opravdu nedílnou součástí života i smrti. Když se zamyslíme, určitě si každý z nás vzpomene aspoň na jednu událost, ve které kytka hrála svou velkou roli. Ať už se jednalo o kytičku z lásky nebo jako poděkování či uznání zásluh. Taktéž mají velký význam ty "posmrtné". Nosíme je svým blízkým. Nejsou již mezi námi, ale ... Vedou nás k tomu různé důvody. Převážně pocit, aby člověk, pro něhož je určena, věděl, že jsme na něj nezapomněli. Autor spojuje různou květenu s životy rozdílných rodinných příslušníků. Vždy ale nachází charakteristickou. Pro tuhle rodinu právě ona vyjadřuje určité chvíle nebo pocity spojené s ní.

Miloň Čepelka napsal již spousty zajmavých knižních titulů a nejen to, působí také na poli textařském a scénaristickém. Nejvýznamnější roli ale ztvárňuje od roku 1967 jako zakládající člen a herec v divadle Járy Cimrmana, kde často hraje ženské postavy. Momentálně babičku Boženy Němcové.

Miloň Čepelka: Příliš mnoho pohřbů aneb když květiny promluví
Vydalo nakladatelství Daranus v roce 2008
Obálka: www.daranus.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.055 s