Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Jak vykouzlit netradiční make-up

23.02.2009   Pavla Firbacherová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Jak vykouzlit netradiční make-upTriky, jak zdůraznit své přednosti a naopak potlačit nedostatky máme osvojené. Ale víte i o dalších typech make-upu? Pokud ne, nevadí. Dveře k poznání jsou otevřeny, stačí vstoupit.

Divadelní make-up
Nepatří mezi běžné typy líčení, ale bez něj se v uměleckém prostředí prostě neobejdete. Vidět vodníka s obyčejnou lidskou kůží místo té jeho typicky zelené, vám zkazí výsledný kulturní požitek. Plošný makeup se používá v případech, kdy je postava jiné rasy než lidské a její kůže má tedy jiné zabarvení. Roli hrají sebemenší detaily i jeden nenalíčený milimetr čtvereční kůže, zkazí výsledný dojem líčení. V současné době se používají 2 typy divadelního makeupu – na vodní a na tukové bázi. Vhodnější je makeup na tukové bázi, protože ten je trvanlivější a výraznější. Mezi nevýhody patří vyšší cena cca 100 Kč za jedno balení, které vystačí pouze na dva lidi.
Make-up lidských postav na jevišti také musí být velmi výrazný, aby z něj měl něco i divák v poslední řadě. Často totiž záleží na typu nalíčení, jak která divadelní postava zapůsobí na diváka. Makeup dokresluje jednotlivé role, a proto by se na něm nemělo šetřit. Proto když se po představení dostanete do těsné blízkosti s účinkujícím, může vám připadat jako „hlas ze záhrobí“ či „bordelmamá“.

Televizní makeup
Jelikož ve filmech, seriálech, telenovelách herci ztvárňují postavy, které mají působit dojmem, že žijí i v reálném životě, se líčení ve filmu nemůže příliš lišit od běžného každodenního makeupu. Kamera zabírá tvář herce s velmi velkou přesností, a proto v tomto případě není vhodné výrazné líčení jako tomu bylo u divadla, ale spíše jemné a decentní, které podtrhne výraz charakteristické postavy.

Profesionální make-up na focení
Vychází se z požadavků fotografa, ale neméně důležité je zachovat anatomii tváře. Platí pravidlo buď výrazné oči nebo rty. Při zvýraznění lícních kostí se nesmí modelce ublížit, a proto je třeba tvářenku nanášet velmi opatrně, jako když malíř maluje nejdůležitější detail svého díla. S její pomocí lze opticky zúžit lícní kosti a naopak zdůraznit je. Mezi další malé zázraky pro maskéry patří konturovací tužka, která dokáže změnit tvar rtů modelky.
Líčení se netýká už jen žen. Na muže se používá suchý makeup, který zjednodušeně funguje jako pudr, takže se muži nelesknou. Na rty se jim pro projasnění nanáší balzám.
V dnešní době nepatří mezi práci maskérů jen dokonalé líčení. Ale současné trendy zašly ještě mnohem dál. Maskéři se věnují i vytvářením defektů kůže, ke kterým využívají silikonu. Nalíčit jeden defekt trvá okolo 45 minut.

Foto: http://www.imageandstylenews.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0662 s