Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Novoroční zamyšlení

02.01.2004   Zdeněk Pilný   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Novoroční zamyšleníMyšlení bolí, a obsah mých myšlenek taky není bezbolestný, ale zkusil jsem to ...

Nemám rád novoroční předsevzetí a nebudu objasňovat proč. Nebudu ani o nich psát, je ale spousta jiných věcí, které mě osobně ztrpčují život a nemíním se s nimi učit žít, natož pak se s nimi smiřovat.

Není žádné pořadí podle množství adrenalinu, který při pomyšlení na ně vyprodukuji a tak jenom to co mě napadá …

Nemám rád ochránce přírody. Vánoce jsou za námi a stejně jako v loňském roce se vynořily zprávičky a úvahy o vánočních kaprech. To co lidé na přírodě napáchali stejně nezachrání a už vůbec ne způsobem, kterým se o to snaží. Myslíte, že je nějaký rozdíl v zabití kapra na ulici nebo doma? Měla by se tím zabývat Poslanecká sněmovna? Proboha lidi, to snad ne! To by taky mohl vzniknout zákon, určující, kde a jak se smí zabít kráva nebo nějaký ten vepřík. Neříkám, že ochrana přírody není důležitá, ale žádný zákon to nevyřeší. Tady platí jediný – zákon džungle. „Zabij, ale jen pro svou potřebu.“ A jděte se po vánocích podívat do kontejnerů, co všechno jsme zbytečně nakoupili, nesnědli a vyhodili.

Nemám rád ani památkáře. Není to tak dlouho, co začali uvažovat o tom, že jejich ochraně podlehne i strahovský stadion, pamětník spartakiád. Byli jste se tam někdy v poslední době podívat? Doufám, že k něčemu takovému jako ochraňovat takové „veledílo“ nedojde.

Nemám rád úvahy o tom, zda dárky bude u nás nadělovat Ježíšek, Santa Klaus nebo děda Mráz. A adrenalin mi stříká z uší, když se v tisku dočtu, že ten kdo preferuje jednoho z těch posledních dvou, by se měl odstěhovat tam, kde jsou tito pánové doma. To je o toleranci? Za takový názor se můžeme jenom stydět.

Nemám rád lidi, co diskutují k čemukoliv za každou cenu. Tady budu konkretní. Přečtěte si v „Lidovkách“ na Internetu, reakce na uveřejněný rozhovor s prezidentem Václavem Klausem.

Nemám rád, když někdo lže. Jde o drobné podnikání. V první etapě se zvýší minimální, povinná daň, minimální základ pro zdravotní pojištění, ………. V druhé etapě reformy, je plánováno ulehčení podnikání v podobě …….. hmm nevím naštvalo mě to tak, že jsem to okamžitě zapomněl.

Nemám rád zprávy, ať už v rozhlase nebo na kterékoliv TV a proto je poslouchám jen když musím, v zaměstnání, kde je radio puštěné pro všechny.

Nemám rád ani ty, kteří snad budou reagovat na moje neúplné a roztříštěné úvahy ….“No jo, zase nějaký důchodce, který nemá co dělat, tak blafe.“ Ano, jsem důchodce a budu blafat, nic jiného bohužel nemůžu, ale nenechám ze sebe dělat blbce ani od politiků, ani od ostatních lidí. A budu do toho kecat s nadějí, že se přece jenom snad něco zlepší.

Už dám pokoj, jenom ještě doplním, že i když každý odstaveček začíná slovy: „Nemám rád…..“, je spousta toho co rád mám, kdykoliv se s rozumným člověkem o ty radosti podělím, ale nikým si je nenechám kazit.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Martina Bittnerová - 4.1.2004 - 22:50

Průšvih je v tom, že český národ, pokolikáté už, totálně rezignoval. Spousta lidí ti řekne, že se radši starají o sebe a že je vlastně jedno, kdo v politice sedí. Bože!to by se mohl vrátit zase komunismus!


Od: Zdeněk Pilný - 5.1.2004 - 16:17

to: Martina B.
Proboha Martino, nemaluj čerta na zeď!


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0734 s