Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je neděle 25.9.2022, svátek má Zlata 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 507
Registrovaní čtenáři: 518
Publikovaných článků: 13278
Komentářů: 11316


Měření



5 receptů z vajíček

30.03.2009   Michaela Wilhelmová   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Březen se chýlí ke konci a zároveň s ním i naše měsíční tématika - ptáci. Na závěr proto, možná trochu brutálně a symbolicky, představíme pět receptur na mňamky z vajíček, které mohou ve vaší kuchyni zavonět již k dnešní večeři...

Mějte na paměti, že vejce jsou tělu potřebná, ale na druhou stranu těžko stravitelná. Proto to s jejich konzumací nepřehánějte a čiře vaječné jídlo si dopřejte maximálně jednou týdně. Ostatně, vejce se beztak přidávají do kde čeho, a tak jich sníte víc, než sami tušíte...

Recept 1 - Salát z vajec

Ingredience: 4 sterilované okurky, 1,5 -2 hlávkové saláty, 1 svazek ředkviček, 100 g šunky, 1 bílý jogurt, 4 vařené brambory, sůl, citrónovou šťávu, eidam a samozřejmě 8 vajec.

Vejce uvařte, 7 jich oloupeme a naporcujte na melé kousky, 1 vejce bude na ozdobu. nakrájíme 1 hlávkový salát,  ředkvičky, šunku, uvařené brambory a okurky. Vmícháme jogurt i dochucovadla, vše promícháme a necháme odležet v lednici. Poté ozdobíme druhým salátem (na něm můžeme podávat), vecem a strouhaným sýrem.

Recept 2 - Omáčka z vajec - rychlá a jednoduchá

Ingredience: estragon, máta, sůl, pažitka, 2 lžíce oleje a vinného octa, 4 vajíčka.

Vejce uvařte a najemno rozdrťte, smíchejte s olejem a octem. Přidejte byliny, osolte, promíchejte, ohřejte a můžete podávat třeba s rýží.

Recept 3 - Vaječný hutný mix se zelím

Ingredience: kopeček uzeného masa, zhruba stejně kysaného zelí, tavený sýr (2x trojuhelníček), 3 pečené brambory, cibule, pepř, sůl, 3 vejce.

Na pánvi nejprve osmahněte na tuku cibulku, poté postupně přidávejte ingredience, k závěru smažení i tavený sýr a vejce. Jídlo je hotové, až když vejce tuhne. Doporučujeme rozšlehat si je předtím v hrnéčku. Jídlo podávejte s pečivem.

Recept 4 - Aromatická vejce s nivou


Ingredience: 15 dkg Nivy, 2 lžíce smetany ke šlehání, 1 cibule, mletá paprika, 15 dkg margarínu, 2 lžíce plnotučné hořčice, pažitka, menší hrst ořechů, 2 lžíce jogurtu, sůl, čerstvá zelenina, hroznové víno a deset vajíček


Utřete nivu najemno, z uvařených vajec vyndáme žloutky. Polovinu žloutků promícháme s nivou, smetanou, sladkou paprikou a posekanou cibulovou natí. Druhou polovinu smícháme s margarínem, hořčicí, petrželí, jogurtem a mletými ořechy. Náplň dáváme zpět do bílků, zdobíme rozkrojeným vínem. Jako přílohu užijeme pečiva.

Recept 5 - Pikantní vejce

Ingredience: 6 vajec, půllitr mléka, 4dkg solamilu, 5dkg másla, 2 žloutky, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř.

Vejce uvařte natvrdo. Poté je rozpulte a zalijte omáčkou. Jak na ni? Mléko se solí, škrobem a žloutky pomalu a velmi jemně zahřívejte za mohutného míchání. Až hmota zhoustne, přidejte máslo, pepř a hořčici. Opět třete. Poté nechte trochu vychladnout. Krom pečiva či zeleniny a salátu se k velmi hodí i rajčata.


Dobrou chuť!

Foto: www.allergyadvisor.com



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2022 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0351 s