Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 18.4.2024, svátek má Valérie 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


10 Nejvtipnějších českých komedií

30.04.2009   Michaela Wilhelmová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

10 Nejvtipnějších českých komediíO tom, jaké snímky vedou světový žebříček, jsme si již jasno udělali. Teď však přichází na řadu domácí píseček! Jaké skvosty kouzlící nám úsměv na rtech najdeme v české kinematografii? Vybrali jsme pro vás deset nejlepších!

České komedie nemají s těmi nejznámějšími americkými do činění takřka nic. Nebývají potrhlé, vybírají si hlavně sociální témata a nestydí se za typické "čecháčkovství". Hlavně u těch novějších občas váháte, zda se smát či plakat a navíc - geniální hlášky si budete opakovat ještě pár let. Tak s chutí do nich!

10. MÍSTO

Slunce, seno...
a pár facek, erotika a jahody. Televize tyhle populární komedie pouštěla znovu a znovu tak dlouho, až se půlce národa znechutily. Pravda, ani tak nešlo o žádnou vědu či znatelnou kvalitu, ale typicky česká nátura se dočkala zrcadla a zasmála se. Zdeněk Troška, přední český filmový pohádkář, slavil jako vždy úspěch podobně, jako Helena Růžičková v hlavních rolích.

9. MÍSTO

Dědictví, aneb kurvahošigutntag
Jaké to je, když se typický "vidlák" stane milionářem? Jak kdy, pokud jde o tohohle, nezmění se vlastně nic, jen si začne řádně užívat. Excelující Bolek Polívka ve filmu Věry Chytilové dokáže, že každý zbohatlík nemusí mít nos nahoru a může se dál chovat, jak je mu libo.

8. MÍSTO

Což takhle dát si špenát
Psal se rok 1997, když si diváci mohli prvně smlsnout na téhle komedii s Jiřím Sovákem a Vladimírem Menšíkem. Zmatky, melouchy i zdravá výživa ukazují, že se toho zas tak moc nezměnilo...
 
7. MÍSTO

Copak je to za vojáka
Těžký život výsadkáře, jemuž ženy nedají spát. Hvězdné obsazení Jiří Langmajer, který učaruje jak slečnám, tak maminkám i tehdy ještě ne tak světově "celebritózní" Karel Roden rozesmějí a potěší diváky prvně roku 1987.

6. MÍSTO

Marečku, podejte mi pero!
"Hliník se odstěhoval do Humpolce" nebo "metelesku blesku". Kdo by ty hlášky neznal? Na české scéně se komedie o dospělých žácích a jejich trablech i radostech zařadí mezi kultovní a výkony herců Jiřího Sováka, Jiřího Schmitzera, Josefa Abrháma, Josefa Kemra, Ivy Janžurové, Zdeněka Svěráka a Ladislava Smoljaka rozesmívají televizní publikum dodnes.

5. MÍSTO

Vesničko má středisková
Komedie Jiřího Menzela z roku 1985 podle scénáře Zdeňka Svěráka patří k těm, u kterých se chvílemi smějete, ale jindy máte chuť nad trpkým osudem zatlačit slzičku. Mentálně zaostalý závozník žije v poklidném prostředí vesnice, než jej zájemci o jeho domek vystěhují na chladné sídliště, kde by se ztratil i zdravý klučina... 

4. MÍSTO

Jára Cimrman ležící, spící
Opět jeden kousek od nevyčerpatelné dvojičky Smoljaka a Svěráka. Kultovní Jára Cimrman, jeden z největších Čechů, nemůže přeci zklamat ani ve filmovém zpracování. Pro ty, kteří marně stojí fronty na lístky na jeho představení, znamená tahle komedie jednu z mála šancí, jak se s následovníky velikána vidět.  

3. MÍSTO

Limonádový Joe
... aneb Koňská opera. Kvalitní a kouzelná parodie na westerny z roku 1964 pod režisérskou taktovkou Oldřicha Lipského potěší diváky i o půl století později. Ostatně, Jiří Brdečka, autor námětu a částečně i scénáře má na kontě i stejnojmennou knihu a divadelní hru.

2. MÍSTO

Adéla ještě nevečeřela
Okouzlující detektivka s prvky science-fiction o průkopnickém detektivovi Nicku Carterovi a jeho dalším, tentokráte českém případu, láká diváky dodnes. Vydává se úspěšně na DVD, v televizi si drží sledovanost.

1. MÍSTO

Samotáři
Není se co divit, že Jiří Macháček získá roku 2001 za hlavní roli v Samotářích Českého lva. Kultovní komedie plná skvělých hlášek učaruje zejména mladšímu publiku a zamotané lidské vztahy nenechají chladným ani zarputilé mračouny.


A co vy? Která je "ta vaše" nejoblíbenější komedie?

Četli jste náš světový "TOP TEN" žebříček? Pokud ne, můžete zde: (klikni)


Dědictví

Fota: Oficiální web Samotářů a mezinárodní filmová databáse


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0874 s