Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


METROpolitní léto hereckých osobností

15.06.2009   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

METROpolitní léto hereckých osobnostíLetos se bude hrát od 21. června do 20. září, jako obvykle ve &Svandově divadle na Smíchově, nově v Divadle Palace a tradičně na Letní scéně Vyšehrad.

Nový ročník Léta otevře premiéra tentokrát české hry Arnošta Goldflama Dámská šatna. V komedii z atraktivního hereckého prostředí v režii Jakuba Macečka se můžete těšit na Janu Krausovou, Zdeňku Žádníkovou Volencovou, Kristýnu Fuitovou Novákovou nebo Adélu Kačerovou, Ninu Divíškovou nebo Gabrielu Vránovou. Premiéry se uskuteční 21. a 22. června 2009 ve &Svandově divadle na Smíchově.

Druhou premiérou Léta, naplánovanou na 6. září v Divadle Palace, je skvělá francouzská konverzační komedie Paula Claudela O lásce aneb Parle - moi d´amour. Po úspěšné inscenaci Otevřené manželství se ve strhujícím manželském duelu opět představí Jana Krausová a Karel Roden.

Na programu je samozřejmě hra Israela Horovitze Chvíle pravdy v hlavních rolích s Dagmar Havlovou - Veškrnovou a Petrem Kostkou. V létě budou také uvedeny další oblíbené inscenace Vše o ženách, Vše o mužích, Zdravý nemocný, Půldruhé hodiny zpoždění, Na konci duhy, Klára a Bára, Madame Melville, Absolvent a Otevřené manželství.

Informace a rezervace vstupenek na internetových stránkách www.studiodva.cz nebo v pokladnách jednotlivých divadel. Předprodej v pokladně &Svandova divadla (&Stefánikova 57, Praha 5, www.svandovodivadlo.cz) a Divadla Palace (Václavské náměstí 43, Praha 1) Ceny vstupenek: 280-390 Kč.



Premiéry

 
DÁMSKÁ &SATNA (Arnošt Goldflam)Jestlipak víte, která místnost v divadle je ta opravdu nejdůležitější? Kde se všechno určuje, probírá, ovlivňuje, posuzuje a rodí? Tím tajemným, mystickým a vzrušujícím místem je dámská šatna. A právě sem nás zavede stejnojmenná komedie Arnošta Goldflama. Hrají: Jana Krausová, Zdeňka Žádníková Volencová, Gabriela Vránová / Nina Divíšková, Kristýna Fuitová Nováková / Adéla Kačerová, režie: Jakub Maceček. 

O LÁSCE ČILI PARLE MOI D´AMOUR (Phillipe Claudel)
Je půlnoc. Hodina pravdy. Hodina, kterou si "ON" a "ONA" vybrali pro uspořádání vzájemného zúčtování. Ve francouzské konverzační komedii se ve strhujícím manželském duelu, po úspěšné inscenaci Otevřené manželství, opět představí Jana Krausová a Karel Roden. Hrají: Jana Krausová a Karel Roden, režie: Adam Kraus. 

Dále uvádíme
 

Absolvent  (Terry Johnson) Slavný filmový příběh o lásce, kvůli které má smysl se rvát. Hrají: Ivana Chýlková, Kryštof Hádek, Monika Zoubková / Kristýna Fuitová Nováková, Gabriela Vránová, Jaroslav Satoranský, Petr Křiváček, Pavel Batěk a Eva Suchánková, režie: Patrik Hartl. CHVÍLE PRAVDY (Israel Horovitz)
Stárnoucí profesor hudby a angličtiny Jacob Brackish, muž pevných etických zásad a estetických norem, si na inzerát najme hospodyni. Tak se do jeho domu dostává Kathleen Hoganová, obyčejná irská žena, která nevyniká teoretickými znalostmi ani nedosahuje úrovně jeho vzdělání, ale přináší do jeho života zcela jiné hodnoty a kvality. Navíc se brzy ukáže, že ti dva mají mnohem více společného, než se zprvu zdálo... Hrají: Dagmar Havlová-Veškrnová a Petr Kostka, režie: Ladislav Smoček
 

Klára a Bára
(Patrik Hartl)
Radikální komedie o dvou manželských krizích a jednom úmyslně založeném požáru. Hrají: Ivana Chýlková, Eva Holubová, Jan Holík a Mojmír Maděrič, režie: Patrik Hartl. 

MADAME MELVILLE
(Richard Nelson)
Tváře, slova a intimní doteky první lásky, na kterou nejde zapomenout celý život. Hrají: Ivana Chýlková, Eva Holubová, Jan Meduna, Hanuš Bor / Jaromír Meduna, režie: Patrik Hartl. 

OTEVŘENÉ MANŽELSTVÍ (Dario FO a Franca Rame)
Zoufale jedovatá tragikomedie o odvrácené straně lásky. Hrají: Karel Roden, Jana Krausová a Marian Roden, režie: Patrik Hartl. 

Půldruhé hodiny zpoždění
(hra Géralda Sibleyrase ve spolupráci s Jeanem Dellem)
Cítíte potřebu po letech manželství zásadně změnit svůj život? Manželé Sansieuovi řeší stejný problém... Ve francouzské konverzační komedii hrají: Daniela Kolářová a Milan Lasica, režie: Patrik Hartl. 

SZIDI TOBIAS -
Koncert slovenské šansonové zpěvačky Szidi Tobias, zpěvačky s podmanivým projevem a hlasem, drsným jako Tina Turner a současně sametovým jako Tanita Tikaram. Svým chraplavým a zároveň sametovým hlasem nechává vzduchem poletovat písně plné melancholie, radosti i bláznovství. 

V&SE O MUŽÍCH
(Miro Gavran)
Aneb jak muži sami sebe vidí, za co se nestydí i stydí. Aneb jak to dopadá, když se testosteron smíchá s city a striptýzem. Tragikomedie o mužích pro ženy, aby je opět nepochopily. Autorem hry je současný chorvatský dramatik, který vyprodává divadla od Washingtonu přes Buenos Aires až po indické město Bombaj. Hrají: Maroš Kramár, Filip Blažek, Michal Slaný, režie: Jana Janěková. 

Vše o ženách
(Miro Gavran)
Komedie Vše o ženách je hra o mužích, kteří se domnívají, že všechno ví... a to nejen o ženách. Je příležitostí pro tři skvělé herečky, z nichž každá se představí v pěti rolích, a to vše v rytmu songů 60. let 20. století.  Hrají: Anna &Sišková, Jana Krausová, Jitka Schneiderová, režie: Jana Janěková. 

ZDRAVÝ NEMOCNÝ (Moli?re)Po mně je veta. Jsem v agónii. Umírám. Jsem mrtev. Již cítím, kterak se lékařství na mně mstí. Nové nastudování Moli?rovy vrcholné komedie Zdravý nemocný s Karlem Rodenem v titulní roli. Brilantní a notoricky známá Moliérova hořká komedie o panu Arganovi, z nějž bezbřehá hypochondrie udělala sobce. Hrají: Karel Roden, Eva Janoušková, Jana Krausová, Kryštof Hádek / Jaromír Nosek, Kristýna Fuitová Nováková, Petr Pěknic, Marian Roden, Jakub Maceček, Kristýna Janáčková / Martina &Simíčková, Tereza Roglová, režie: Jakub Maceček.

Zdroj: Studio DVA 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.036 s