Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Vytírá s vámi zaměstnavatel podlahu?

04.07.2009   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vytírá s vámi zaměstnavatel podlahu?Najít a udržet si v dnešní době zaměstnání je čím dál tím složitější. Problémy si může způsobit zaměstnanec sám, často ale vznikají ignorancí právních předpisů ze strany zaměstnavatele. V takovýchto případech zaměstnancům pomůže bezplatná právní pomoc organizace Iuridicum Remedium.

Představte si, že pracujete v menší firmě, zaměstnavatel vám neplatí už druhý měsíc mzdu a navíc vám přiděluje směny a práci navíc. Vy jste v obtížné sociální i finanční situaci, bez základního právnického vzdělání a nevíte si rady. Zaplatit si právníka? Nemyslitelné! Právě v situacích jako je tato pomáhá projekt bezplatné právní pomoci organizace Iuridicum Remedium. "Pomoc je určena pro lidi, jejichž práva jsou na trhu práce porušována a kteří kvůli znevýhodnění nejrůznějšího typu si z finančních důvodů nemohou dovolit komerční právní pomoc. Naší snahou je zároveň posílení respektu zaměstnavatelů k právům zaměstnanců, to v současnosti vnímáme jako palčivý probléme českého pracovního trhu," uvedl koordinátor projektu David Kyncl." Řešili jsme například případ zaměstnankyně, které zaměstnavatelka neplatila po dva měsíce mzdu, k tomu jí zatěžovala prací navíc a účelově ji obvinila z krádeže hotovosti,aby měla důvod se s ní bez splnění svých povinností rozloučit. Klientka se však nezalekla, obrátila se na IuRe a to poskytlo právní pomoc. Když zaměstnavatelka nereagovala na výzvu našich advokátů k dobrovolnému splnění povinností, podali jsme žalobu na zaplacení dlužné mzdy a dalších nároků", popisuje David Kyncl nedávný případ z praxe.

Občanské sdružení Iuridicum Remedium zahájilo 1. června 2009 tříletý projekt bezplatné profesionální právní pomoci pro všechny zaměstnance s pracovněprávními problémy z celého území ČR vyjma Prahy. Právní pomoc může být dle povahy věci formou poradenství, konzultací, sepisování podání či až po zastupování u soudu nebo správního orgánu.

"Zájemci o pomoc nás mohou kontaktovat, nejlépe e-mailem nebo písemně. Na začátku potřebujeme stručný písemný popis případu a kopie nebo skeny související dokumentace. Na základě těchto podkladů naši právníci vyhodnotí, zda a jak můžeme u každé jednotlivé kauzy pomoci. V případě potřeby pak bude následovat osobní setkání s klientem", popisuje průběh konzultací David Kyncl.

Iuridicum Remedium je nestátní nezisková organizace na ochranu lidských práv typu "watchdog". Zaměřuje se na konkrétní případy porušování lidských práv a jejich právní řešení a systémová ohrožení standardu ochrany lidských práv. Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Zdroj: http://www.iure.org
Ikonka: brian-bender.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0599 s