Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tip na výlet: Ne každý trip musí končit u sklenice

28.07.2009   Jaromír Komorous   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tip na výlet: Ne každý trip musí končit u skleniceAneb natáhněte unavené nohy pod sedadlo před vámi. Pod hradem Kašperk se dějí věci. Pro zavilé &Sumaváky šance, která se už nemusí opakovat. Neobvyklá kombinace. Uznejte! Vyšvihaný z kola na komorní koncert. Pozvánku poslal jménem pořadatele dr. Vladimír Horpeniak, náš starý známý z povídání o zmizelé střední &Sumavě a autor stejnojmenné knihy.

Dovoluji si vás pozvat na SLAVNOSTNÍ KONCERTY, které se uskuteční v Kašperských Horách ve dnech 30.7. a 1.8. 2009. V příloze zasílám plakát jako pozvání. 

Musíme si to zasloužit. Do Kašperek nejlépe autem. Vede tam jen silnice. Ale už jste tam. Sundáte ze střechy bika, i ten pro partnerku, zkontrolujete proviant, stav tekutin a davaj!

Nejdříve po silnici na severovýchod na Nezdice na &Sumavě k osadě České domky. Bratru čtyři kilometry? Tak nějak. Tam prudce doleva a po zelené na královský hrad. Přes pláně a lesy, všehovšudy dva kilometry a jste na Kašperku. 886 m nad mořem. Na nejvýše položeném královském hradě v Čechách. Nechal ho stavět Karel IV. jako hrad hraniční. Nikdy tu nebydlel. Na hradě jsou dva prohlídkové okruhy, každý na tři čtvrtě hodiny. Poté nechte kola pod zámkem a doporučuji pěšky dojít na Pustý hrádek. Na východ. Půl kilometru? Prostě, co by kamenem dohodil. I odsud krásný výhled. Z Kašperku dále po neznačené lesní cestě na západ (jenom blbec chodí či jezdí v horách po stejné cestě dvakrát) k silnici Kašperské hory – Dlouhá ves. Lesem dva, po silnici zpět do Kašperek ještě pět kilometrů a jste doma. Celý okruh 13km. Pohoda. Kratší cestu jsem tu nenabízel.

Protože jste styloví, ubytujete se v nějakém penzionu s Kašperkem v záhlaví a večer se jde na koncert. Václav Hudeček připravil nádherné koncertní menu a když se podíváte na plakát, přenese vás mezi Raisovy Zapadlé vlastence cobydup. Po třinácti kilometrech na kole příjemná změna a žízeň nechte za dveřmi. Den ještě nekončí. I na ni se nakonec dostane. Zvolíte-li sobotní termín koncertu, můžete v neděli třeba přes Svojše na Zhůří. I o něm píše dr. Horpeniak ve své knize. &Sumavka prostě nezklame.

Zdroj obrázků www.kasperske-hory.cz
a plakátek &Sumavského kulturního spolku

                            


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2373 s