Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Ostravští herci přijíždějí dobýt Pražský hrad

26.07.2009   redakce   Divadlo   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Ostravští herci přijíždějí dobýt Pražský hradSoubor složený z herců ze všech ostravských divadel přijede od 28. do 30. července na Pražský hrad, aby jej už podruhé dobývala s Komedií omylů, nejveselejším titulem festivalu Letní shakespearovské slavnosti. Inscenace v režii Petera Gábora už letos sklízela potlesky na otevřených scénách v Ostravě, Brně a Bratislavě. V Praze teď svoji letní šňůru završí: vstupenky na všechny tři večery jsou tu stále dostupné.

Jak říká režisér Peter Gábor, představení je od loňského roku sehranější a dává větší prostor pro hereckou improvizaci. „Shakespearova fraška plná legračních omylů a záměn je velkou příležitostí pro slovní a situační gagy, které dodávají celé podívané švih a energii,“ říká Peter Gábor, který s herci na několika zkouškách ještě průběžně dobrušoval rytmus a spád hry. Ti ho pak na oplátku zvali na jeviště při závěrečných aplausech, kdy nadšení diváci pravidelně vstávali, aby zatleskali hercům vestoje.
Podle Vladimíra Poláka z produkční agentury PaS de théâtre, který v Shakespearově frašce zároveň hraje komického sluhu Dromia efeského, publikum oceňuje zejména originální výstupy kolegy Jiřího Sedláčka v roli Dromia syrakuského. Populární ostravský herec, otec šesti dětí, recesista, chalupář a rocker se při improvizacích inspiruje nejen děním na scéně, ale i konkrétním městem, kde se představení hraje. Sedláček - známý z pořadu Zahrada je hra a seriálu Pod pokličkou, v němž neodolatelně dabuje hospodyňku Maruš - má prý už vtipy přichystané i pro Prahu, nechce je však z pochopitelných důvodů prozradit…

Spolu s Vladmírem Polákem a Jiřím Sedláčkem vystoupí v Praze ještě jejich kolega Petr Sýkora z Národního divadla moravskoslezského. V obsazení dále figurují René &Smotek, Marek Holý, Tereza Dočkalová, Alena Sasínová-Polarczyk, Vladimír Kafka, Pavlína Fišarová-Kafková a další herci, jejichž domovskými scénami jsou mimo jiné Divadlo Petra Bezruče a Komorní scéna Aréna.

Nápaditě zrežírované představení otevíralo loni Shakespearovské slavnosti na Slezskoostravském hradě a lístky na něj byly brzy vyprodané. Inscenace získala brzy řadu příznivců, sdružených mimo jiné v síti Facebook. Podle Poláka bude prý v Praze celý ansámbl snadno k poznání: „Všichni si v Praze připneme odznáčky s novým ostravským logem se třemi vykřičníky, kterým chceme šířit známost města, aspirujícího v roce 2015 na město evropské kultury,“ říká herec a spolupořadatel festivalu v Ostravě Vladimír Polák.


Zdroj: www.shakespeare.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0207 s