Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Kdo odvrátí kletbu Měsíčního údolí?

15.08.2009   Michaela Wilhelmová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Kdo odvrátí kletbu Měsíčního údolí? Mladičká dívenka, tajuplný les, jednorožec i stará kletba lidské chamtivosti. Tahle typická pohádka stojící jednou nohou v brakové fantasy snad nemůže potěšit ani předpubertální holčičky...

Místo od desíti k pěti to s touhle pohádkou, která vrazila do českých kin prvně koncem června letošního roku, jde od pěti k jedné. Celkem nadějný začátek dýchající pochmurnou atmosférou pohřbu se rychle promění v kýčovité dobrodružství plné laciných vtípků, předvídatelných událostí i naprostých nelogičností. Vítejte v malebném Měsíčním údolí, v poněkud chátrajícím domě Sira Benjamina, který chtě nechtě musí narušit svůj klid a přijmout pod střechu na městské manýry zvyklou neteř i její neustále krkající praštěnou chůvu. Bystré děvčátko brzy poodhalí, že tu něco nehraje. Na dvou rodech leží stará kletba, kterou vyvolal dar málem božský - nadpozemské perly pro ctnostnou a mravně čistou princeznu z Údolí. Mají moc - ukáží to pravé, co je v lidech. A tak se ženich i otec nevěsty mění v chamtivce, soudržnost rodů je narušena a perly mizí. Princeznina kletba padá na hlavy všech. Nebude-li svár zažehnán, čeká údolí i jeho obyvatele apokalypsa. Jistě již tušíte, jaký je úkol malé přistěhovalkyně...


Snímek vznikl v polovině dle minulého století knižní předlohy Elizabeth Goudgeové a britští diváci se již dočkali i její první zfilmované verze s názvem Malý bílý koníček. Ta však měla pouze seriálovou podobu. Nutno říct, že o dost zdařilejší.



Venkovské kulisy se mísí s fantasy prostředím, kostýmní výprava sice zalahodí nedogmatickému oku, ale herecké výkony, nemastná - neslaná režie a hlavně zcela neoriginální scénář, který jen celý film potápí, řadí na první pohled nadějně vypadající pohádku do kategorie "déčkových" filmů. Stačí vzpomenout našich Tří oříšků pro Popelku a zatlačit slzu v oku - jak vidno, pěkná pohádka se dá udělat i s dvacetinovým rozpočtem.

Režisér Gabor Csupo se do filmové historie zapíše Mostem do země Terabithia, pro dospěláka nepříliš atraktivní, u dětí celkem úspěšnou fantasy. Diváci čekají, kam se režisérská taktovka nadějného Maďara ubírá dál, těší se na Měsíční údolí a ... odcházejí v půli, přetrpí snímek jen kvůli dětem, které z něj tak znechucené nebudou, nebo si jen ťukají na hlavu, že se za ty peníze dal natočit celkem pěkný filmeček.

Hodnocení: 4 / 10

Kletba Měsíčního údolí
Režie: Gabor Csupo
Hrají: Natascha McElhone, Ioan Gruffudd, Tim Curry, Dakota Blue Richards, Juliet Stevenson
 



Fota: Intersonic


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0243 s