Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Má neratovická knihovna vůbec nějakou úroveň?

01.04.2004   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Má neratovická knihovna vůbec nějakou úroveň?Rozhovor s knihovnicí Angelikou Čejkovou z knihovny roku 2003 mě přivedl k zamyšlení, jak vlastně funguje ta neratovická a co se v ní změnilo a nezměnilo příchodem nového vedoucího kulturního odboru.

Už jednou jsem si vysloužila upřímnou nenávist mnoha diskutérů za otevřenou kritiku poměrů v neratovické knihovně. A musím říct, že i když zde probíhá z iniciativy Mgr. Půčka, vedoucího kulturního odboru, jakási asanace, nezměnilo se v ní vůbec nic.

Upozorňuji, že jako každý jiný občan - návštěvník knihovny mám právo sdělit otevřeně, co se mi tam nelíbí a je mi zcela jedno, zda mě někdo z čtenářů bude posílat na psychiatrii, či kam jinam. Já se totiž, na rozdíl od těchto lidí, nebojím říct svůj názor. Jednou je knihovna zařízením města, tedy jeho vizitkou, a měla by podle toho také vypadat. Nepatřím k voličům KSČM a praktiky a styl myšlení bývalého režimu, které zde u mnoha spoluobčanů nachází živnou půdu, jsou mi zcela cizí.

To, že v knihovně sedí  personál, který téměř nerozliší Májovce od Lumírovců, je totiž kulturní ostudou nás všech. To, že personál knihovny neovládá zcela obsluhu internetu a přitom se honosí názvem Informační centrum, je ostuda tuplovaná. Ochota zaměstnankyň něco sdělit je minimální, stačí se chvíli schovat za regály a poslouchat. K mé osobě se chovají slušně, přestože si tedy většinu informací hledám sama a na nic se raděj zbytečně neptám. Já za sebe si stěžovat nemohu. Ale mám oči a uši, tudíž vidím a hlavně slyším, co se v knihovně děje.

Před časem jsem tam zažila velmi humornou příhodu. Za dámou z oddělení dospělých přišel starý pán a ptal se na knihy s problematikou stavebnictví a sám dodával, že tam nic… Do toho pracovnice knihovny vstoupila slovy: „Já vím, je tam úplný hovno“. Normálně se podobným vulgarismům vyhýbám, ale chtěla jsem onu dámu citovat přesně. Od představitelky kulturního zařízení financovaného radnicí bych očekávala kultivovanější slovník. Ale stůjme na zemi, jsme přeci v Neratovicích.

Z iniciativy kulturního odboru města se do knihovny začaly nakupovat konečně dobré knížky, ale ouha, co si myslet, když se krčí někde v zastrčených regálech a co si myslet, když jsem Kuběnovu poezii objevila nad Harlequinkami. Taková kniha by si snad zasloužila slušnější místo a slušnější prezentaci.

Plány na přerod neratovické knihovny jsou velkolepé. Má se z ní vybudovat moderní informační centrum, středisko kultury v Neratovicích. Bohužel nikdo nepochopil, že starého psa novým kouskům nenaučíš a že kdyby knihovnice měly zájem, už dávno mohla knihovna pořádat literární soutěže, připravovat různé akce a pořady. Existují tu granty od Ministerstva kultury přesně šité na míru knihoven a nikdo jistě neratovické knihovně nebránil, aby si připravila nějaký projekt a s tím se přihlásila do grantového řízení. Ale ono je přeci o hodně pohodlnější si pracovní dobu jen tak odsedět. I když žijeme v době, kdy peníze hrají významnou roli, řada věcí se dá zvládnout pouze za cenu něčí osobní iniciativy a vůle.

Pokud se tedy má změnit výrazně tvář neratovické knihovny, musí se změnit hlavně její personální obsazení. Nutit někoho, kdo nemá zájem, pomocí příkazů a zákazů nikam nevede. Tudíž, ačkoliv se v knihovně objeví řada skvělých publikací, ačkoliv se vybuduje řádné informační centrum, dokud tam budou sedět stále současní zaměstnanci, vůbec nic se nezmění a bude to jen vyhazování peněz, které by mohli posloužit třeba sociálním službám. Je mi samotné líto, že musím vyřknout tento ortel, protože mám literaturu ráda a kulturním iniciativám fandím, ale někdy se prostě proinvestují desetitisíce a zbytečně, neboť jsme se ještě nenaučili vycházet z okolností a personálních zdrojů.








Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Jana - 1.4.2004 - 0:33

Mám s knihovnou obdobnou té neratovické naprosto odlišnou zkušenost. Malá knihovna, příjemně široký knižní fond, dostupné tituly například v Praze zablokované na dlouhé měsíce až roky. Paní knihovnice slušné, příjemné, benevolentní, maximálně ochotné. Informace o rezervacích bleskově mailem a dokonce telefonem!:)
Nechci aby to vypadalo, že vytrhuju cosi z kontextu, ale chtít po nich, aby přesně rozlišili Májovce Lumírovce bych si netroufla, protože já sama se v nich moc neorientuju. Jsou to především informační pracovnice, nikoli literární vědkyně a chodící encyklopedie, a tak by měly mít nějaký povšechný přehled a schopnost poradit si a zkusit najít. Nebo ne?


Od: Martina - 1.4.2004 - 10:10

Jani, s podobnými knihovnami - malými mám stejnou zkušenost jako Ty, ale z jiných měst... Asi to máš k nám daleko, ale kdybys neměla, tak bych Ti doporučila k nám zajet, protože to se musí zažít. Vím mnohem víc a mnohem horších informací, co se tam děje, ale nechtěla jsem se tady rozepisovat na román. Použila si ono slovo "informační" a to je podle mě klíčové! Tady totiž jsou všechno, jen ne informační pracovnice. Nechci být příkrá ale já sama už jsem několikrát radila návštěvníkům, kteří byli bezradní a knihovnice nevěděly, nebo jim odsekly a to vím tak desetinu toho, co bych měla... A třeba školou povinní žáčci obvykle nechtějí zázraky, ale jen pomoci při výběru povinné školní literatury atd. Jsem samozřejmě ráda, že tu máme knihovnu, ale moc mě mrzí, jak je v ní nakládáno s knihami a informacemi. Třeba teď tam jsou opravdu zajímavé kousky ke čtení, klobouk dolů, ale co je to platné, když nejsou ani vidět a já je musela hledat. A je jasné, že spousta lidí je hledat nebude...


Od: O`Krklo - 1.4.2004 - 11:50

Má Martina Bittnerová vůbec nějakou úroveň?
Zase jeden peknej clanek s cilem nekoho nasrat.
Co je tohle to za zenstino? Znate ji nekdo?
Sbirka jejich prispevku na Neraweb by bohate vystacila na roman s nazvem "Vsechno stoji za hovno" nebo "Vsechno v Neratovicich stoji za hovno, volte me"?
Proste nechapu o co ji jde.
PS: S nera knihovnou nemam zadne spatne zkusenosti a neznam nikoho normalniho kdo by je mel.


Od: O`Krklo - 1.4.2004 - 11:51

Má Martina Bittnerová vůbec nějakou úroveň?
Zase jeden peknej clanek s cilem nekoho nasrat.
Co je tohle to za zenstino? Znate ji nekdo?
Sbirka jejich prispevku na Neraweb by bohate vystacila na roman s nazvem "Vsechno stoji za hovno" nebo "Vsechno v Neratovicich stoji za hovno, volte me"?
Proste nechapu o co ji jde.
PS: S nera knihovnou nemam zadne spatne zkusenosti a neznam nikoho normalniho kdo by je mel.


Od: O`Krklo - 1.4.2004 - 11:51

Má Martina Bittnerová vůbec nějakou úroveň?
Zase jeden peknej clanek s cilem nekoho nasrat.
Co je tohle to za zenstino? Znate ji nekdo?
Sbirka jejich prispevku na Neraweb by bohate vystacila na roman s nazvem "Vsechno stoji za hovno" nebo "Vsechno v Neratovicich stoji za hovno, volte me"?
Proste nechapu o co ji jde.
PS: S nera knihovnou nemam zadne spatne zkusenosti a neznam nikoho normalniho kdo by je mel.


Od: Martina - 1.4.2004 - 11:57

O Krklo a zase chyba- krizitujete mě a ne text, kdy už se to naučíte? Knihovna řešila i takové věci, jako že tam nadávala její pracovnice romským dětem do špinavých... atd. Sám pan Půček přiznal, že není s fungováním knihovny spokojen. Ale je fakt, že ten, kdo si tam chodí pro Harlequinky a laciné romány, spokojen asi je. Mimochodem, kdy jste tam byl naposledy? Ráda bych Vám připomněla, že Neraweb je nezávislý na komukoliv zde a může tedy vydávat i kritické články. Neřekla jsem v tomhle článku, že knihovna celá stojí za houby, ale to byste musel umět číst. Vám ale zřejmě stačí úvodníky.


Od: Martina - 1.4.2004 - 12:01

A ještě drobná poznámka, kdo pečlivě čte, zjistí, že v článku uvádím, že já sama za sebe si stěžovat nemohu. Ale mám oči a vidím a uši, abych slyšela, co se tam děje


Od: Ala - 2.4.2004 - 9:40

Pisatelko z velkymP
Tedy takto vulgarni clanek, to uz je skutecne pres prilis. Nekde te neco nastve a hned je z toho namet na clanek, ale psat o kazdym prdu to je snad uz moc.
Nevidim nikde informativni charakter tvyho clanku,
vidim pomluvy typu pavlacova drbna.


Od: mediano bibliotecario - 2.4.2004 - 11:23

Nevím, prozatím nechápu, ale asi ani nejspíš nepochopím, proč autorka tohoto článku napřed vysvětluje svoji politickou orientaci a ukazuje jak je připravena na rozhořčené reakce čtenářů, kteří ji - dle jejích slov - budou posílat na psychiatrii. Možná je to tím, že si přeci jen uvědomuje jak zoufale nekorektní a jednostranný je tento text, který příznačně a s poetikou sobě vlastní, prozrazuje taktiku získávání informací ("...stačí se chvíli schovat za regály a poslouchat.").
Ten proces jenž je nazývána asanací, já nazývám zásadním nepochopením funkcí a cílů institutu městské knihovny v kontextu systému vzdělávání a kultury. Nové knihy, které se díky této "asanaci" objevují má slova jen potvrzují. Vzhledem k tomu, že do regálů chodím také, byť s jiným cílem - hledat knihy, narazil jsem třeba na zajímavou asanační knihu Výzkum ukrajinského sexu nebo Homosexualita u amerických námožníků (pro fajnšmekry samozřejmě v angličtině) a hlavně můj oblíbený, několikrát prodlužovaný titul: Obecní radní v Stoklasné Lhotě vydraživší za 37 Kč vycpaného jezevce pro potřeby školního kabinetu - a to je opravdu doslovný název! Nejsou tyto knihy zaměřeny zejména pro knihovny s možností nepoměrně většího knihovního fondu a s úkoly uspokojovat malé, specifické skupiny čtenářů?
Nedovedu pochopit ani samozřejmou drzost, která Vás přivádí k soudům o nekompetentnosti personálního obsazení. Nechci se vyjadřovat ke smyšlenkám o vulgaritě pracovnic. Uvědomte si spíše, že Městská knihovna nejsou jen knihy a Vaše oblíbené regály. Jsou to zejména LIDÉ - a to na obou stranách pultu. To co vy považujete za intelektuálně nevhodný rozhovor, může třeba starší dámě z neratovického pečovatelského domu zpříjemnit den. Pro tyto dámy je knihovna TAKÉ určena a myslím, že s větším zalíbením si přečtou Večery pod lampou než něco o mariňácích.
V dnešní době, kdy základním problémem je aby děti vůbec nacházeli cestu ke knihám, vy voláte po ozdravné kůře zajišťující přísun laskomin pro čtenáře, kteří si svou cestu k literatuře již našli a mohou se do některé z odborných knihoven přepravit. Základní knihovní fond, oborová rozmanitost, kompetentní rada kde nalézt požadovanou informaci; to hledejte v institutu Městské knihovny kdekoliv v ČR.
Pokud máte přání k doplnění knihovního fondu - přijde mi elegantnější řešení slušně o tyto knihy požádat (ono taky funguje něco jako půjčování knih mezi knihovnami, víte?) než nás zásobovat svým rádoby kritickým pohledem na "levý" stav věci.
Milá Martino, vystupte ze stínu regálů a zaposlouchejte se do něčeho jiného než je zvuk cizích rozhovorů. Třeba alespoň dle zvuků naleznete, že v knihovně funguje informační centrum kde je, i pro Vás, dostatečně erudovaný pracovník. Také získáte moře času si svá tvrzení ověřit ("...někdy se prostě proinvestují desetitisíce" ?) a zbavit své texty urážlivé pachuti ("...starého psa novým kouskům nenaučíš"). Přesně jak tvrdíte: "I když žijeme v době, kdy peníze hrají významnou roli, řada věcí se dá zvládnout pouze za cenu něčí osobní iniciativy a vůle". Základní lidská SLUŠNOST zas tolik vůle nepotřebuje. A věřte; slušnost nejsou ani žádné čáry!


Od: Ondřej Jankových - 2.4.2004 - 11:25

no panečku
Čtení je jedna z nejkrásnějších věcí co znám. Je to zábava, vzdělávání i zamyšlení současně. Podotýkám, že přečíst i jakoukoli knihu je báječné. Jesli-že děvčatům a babičkám, přijde zajímavé číst harleqiny, prosím, ˇať je čtou. Knihovna by jim je měla poskytnout. A také tak činní. Vsadím se, že se měsíčně půjčí mnohem více harleqínů než básní od Kuběny je jasné. Nicméně, v knihovně jsou i přes to básně od Kuběny !! Myslím, že za všechno asi vypovídá nárust čtenářů v knihovně. Za poslední léta je obrovský!! kdyby lidé nebyly spokojení, asi by do knihovny nechodily. Já jsem spokojen moc.
na závěr vzkaz pro Martinu: zaplať Bůh, že alespoň nevolíte KSČM, to už by Vaše názory vůbec nešlo brát vážně..


Od: Ondřej Jankových - 2.4.2004 - 11:25

no panečku
Čtení je jedna z nejkrásnějších věcí co znám. Je to zábava, vzdělávání i zamyšlení současně. Podotýkám, že přečíst i jakoukoli knihu je báječné. Jesli-že děvčatům a babičkám, přijde zajímavé číst harleqiny, prosím, ˇať je čtou. Knihovna by jim je měla poskytnout. A také tak činní. Vsadím se, že se měsíčně půjčí mnohem více harleqínů než básní od Kuběny je jasné. Nicméně, v knihovně jsou i přes to básně od Kuběny !! Myslím, že za všechno asi vypovídá nárust čtenářů v knihovně. Za poslední léta je obrovský!! kdyby lidé nebyly spokojení, asi by do knihovny nechodily. Já jsem spokojen moc.
na závěr vzkaz pro Martinu: zaplať Bůh, že alespoň nevolíte KSČM, to už by Vaše názory vůbec nešlo brát vážně..


Od: kleofáš - 2.4.2004 - 12:45

pěkné komentáře zase špatný článek .... ale jinak z autorkou souhlasím v tom že některé knihovny jsou strašné... neratovice jsou mikulovské knihovně vzdáleny..přátelé buďte rádi.........


Od: Vendy - 2.4.2004 - 13:38

Alo, co je na článku vulgární, je to normální kritika,zatímco jméno autorky kritického dopisu známe arogantních hrubců je za přezdívkou schováno dost.


Od: Ala - 2.4.2004 - 13:58

Vendy
Drzost s jakou kritizujes/pomlouvas pracovnice knihovny my prijde hodne vulgarni a sprosta, jen ne normalne kriticka.
Obdivuju te ze ses pod to podepsala, to chce kuraz zvlast na tak malym meste.


Od: pancho - 2.4.2004 - 16:20

není to škoda námahy
takhle si ukájet svoje ego martinko? Takovýhle popis situace v městské knihovně může totiž napadnout jen člověka, který se jinak ukáže v kníhovně jednou ( no možná dvakrát aby se neřeklo ) ročně. Neuvědomujete si, že většinu návštěvníků znají knihovnice vřele a tak je "neintelektuální" hovor více než přijatelný. I z pohledu pocitu z tohoto rozhovoru na obouch stranách.
Název Infocentrum může městská knihovna se ctí šířit, jelikož vybavení je skoro přijatelné a mnohem více je přijatelný pracovník, který tam je pro návštěvníky.
Do Infocentra chodím často a viděl jsem například toto: Nevím kolik je mladíkovy který tam pracuje ale té paní, která přišla a požádala ho o vysvětlení prohlížeče, bylo aspoň 70. Jistě pochopíte, že to chlapec neměl lehké, ale snahu projevil více než potřebnou.
Takže jestli vám příde obsluha internetu nepřijatelná pak jste na tom mnohem hůře než si asi myslíte.
K nově nakoupeným knihám se vyjadřovad nebudu z předešlych příspěvků je jasné, že i tam jste si vybrala špatný cíl pro vaše cholerické ukájení. Snad jen ,že jsem za nové knihy rád a to jsem také trochu náročnější. Literatury psychologické, filosofické i duchovní a dětské naučné přibylo a to v kvalitě.


Od: pancho - 2.4.2004 - 16:24

Takže příště se zase těším až "vyčmucháte" nějakou "nepravost" a to nejen o knihovně. opravdu jsem se zassmál a hlavné vaší irelevantní citacy. Díky Martinko ale vaše články už dlouho nejdou brát vážně


Od: Aerosmith - 2.4.2004 - 19:12

Neratovice mají dobrou knihovnu
Neratovická knihovna se mi líbí a jsem spokojen, že ji máme. Vždycky jsem si vybral knihy, které mám rád a to jsem fajnšmekr. A kromě toho byly obsluhující paní víc než ochotné pomoci.


Od: eluš - 3.4.2004 - 19:33

S článkem vůbec nesouhlasím.Já osobně jsem s knihovnou moc spokojená, velmi se situace v ní zlepšila.Paní knihovnice byly nejenom ne mě moc milé a ochotné pomoci.Co chcete aby znaly každou podrobnost z každé knížky?!


Od: Vendy - 5.4.2004 - 8:28

Tak mám dojem,že nepřítečně zuří celá knihovna mohu se
zeptat zúčastnila se knihovna akce Noc v knihovně,je to přibližný název.
Připojilo se k ní přes 200 knihoven.Ne nemusí být kvůli tomu nikdo špatný,ale zřejmě na té kritice něco
bude.Pro Alu ,já ten článek nepsala .


Od: Martina - 5.4.2004 - 9:38

Vendy- no to budou asi knihovnice+jejich příbuzné+radnice, nu což jsme v maloměstě, ale jinak jsem ráda, že všichni mí spoluobčané se postavili jako jeden muž za knihovnu. A tím dali najevo, že bu'd v ní nikdy nebyli, nebo nebyli v žádné jiné. Kdyby si přečetli rozhovor s knihovnicí Angelikou Čejkovou, která se zasloužila pro knihovnu roku 2003, možná by začali alespoň nad některými věcmi přemýšlet.


Od: mediano bibliotecario - 5.4.2004 - 10:48

Podezřívat všechny nesouhlasné hlasy z propojenosti s knihovnou je přinejmenším dětinské. Velmi mi to, ale připomíná oblíbené heslo o tom, že kdo není pro je proti - to už mi tak dětinské nepřijde a navíc to popírá část prvního odstavce věnovanou politické příslušnosti. Vaše domněnka, že komu se líbí v MěK Neratovice zřejmě nenavštívil žádnou jinou už však hraničí s demagogií.

Pokud plodíte takové množství zpráv a textů, musíte být připravena, že kvantita pozvolna nahradí kvalitu - tento příspěvek je toho přesným důkazem. Prostě se Vám nezadařilo, akceptujte to - křečovitou snahou o nekonečné vysvětlování původního záměru a usilováním o poslední slovo se nedá obhájit vše.


Od: Martina - 5.4.2004 - 11:01

Křečovitá snaha, tak tomu se musím už opravdu jenom smát, jako ostatně 90% komentářů, je vidět, že tu maloměšťáctví kvete na nebývalé úrovni. Ale nakonec když jste spokojený, tak proč ne. Doufám, že jste si objednal přehled novinek, když už je musí rozesílat Mgr. Půček, protože mi sám řekl, že by to knihovnice nezvládly. Holt internet je pro některé taková fata morgána... Dál se vyjadřovat nebudu. Jen mám dojem, že fakt některým čtenářům Nerawebu stačí málo a mají radost, no já jim ji hrozně ráda dělám. Jenom je zvláštní, že se vyjadřují jenom k jednomu článku a jinde ne. A taky mě zaráží, že se ještě nenaučili polemizovat s textem, protože stále je kritika vedena stylem, co já a co ne. Jsem ráda, že tu máme město plné psychologů, kteří mě všichni tak dobře znají! To mě neskutečně těší. A opakuji tady nejsme na webu radnice, takže se tu bude i kritizovat. A jestli to někdo nemůže přenést přes srdce, tak je mi to líto, ale měl by si asi číst Listy a oficiální web radnice, tam je přeci všechno pozitivní, čisté a úžasné. A to je jedině dobře!


Od: Vendy - 5.4.2004 - 11:37

Martino, jestli mohu poradit článek v žádném případě nedávejte pryč( a už nereagujte),celé toto běsnění by k tomu mělo sloužit.Nenechte se ani zastrašit ani ukřičet,schovejte ho a čas ukáže,pokud je tam je trocha pravdy ozvou se jiní a jinak na trochu intelektuálnější bázi,než co zde předvědla ta chátra.


Od: Neratovičák - 5.4.2004 - 12:13

Ještě že maloměstské neratovičáky spasí Bittnerová a neraweb.


Od: mediano bibliotecario - 5.4.2004 - 12:36

Milá Martino,
doporučení od někoho kdo provozuje nezávislý kulturně-společenský portál aby jeho čtenáři, pakliže se jim nebude líbit Váš pohled na věc, radši navštívili portál jiný - je pro mě argumentační vrchol této diskuze. Nechápu proč pořád voláte po kritice textu - nedostalo se Vám ji dosti v mém prvním příspěvku, který obsahoval i příslušné citace? Nebo jste tam svým zvláštním šestým smyslem vycítila onu osobní rovinu? A ke kauze internet - generace, která ještě nezažila mikročip v mikrovlné troubě může mít opravdu trochu starostí s Internetem - proto je v knihovně (alespoň tak to chápu já) pracovník informačního centra.

Milá Vendy,
slovo chátra jako souhrné označení všech, kterým nerozumím a nesouhlasím s nimi - to je žrádýlko. Určitě jste si jistá, že prahnete po intelektuálnějších příspěvcích?


Od: Ala - 5.4.2004 - 13:15

tentokrát tobě Vendy
ty se prosim te pocitas kam???

mezi chatru nebo elitu...?
nebo pockej, ja vim prisluhovacka, bingo!


Od: Jana - 5.4.2004 - 17:39

Zajímavá diskuse.:) Jsem ráda, že jsem se neúčastnila. Jen myslím, že když někdo kritizuje něčí článek, jde taky občas jen o to, že s ním nesouhlasí. A názory autora i čtenáře se mohou lišit. Plést do tohohle procesu neustále osobní rovinu mi přijde maličko alibistické a možná skoro paranoidní???


Od: LENKA SCHOPOVÁ - 6.4.2004 - 15:27

VÁŽENÁ PANÍ BITTNEROVÁ,
MUSÍM VÁM S POLITOVÁNÍM SDĚLIT, ŽE NE NA PSYCHIATRII, ALE ROVNOU DO ONÉ STRANY BYSTE MĚLA VSTOUPIT. VÁŠ NÁZOR JE NAPROSTO PŘIHLOUPLÝ A MĚLA BYSTE SE STYDĚT NEJENOM ZA NĚJ, ALE I SAMA ZA SEBE. ZKUSTE SI JEDEN DEN SAMA NAMÍSTO PŘIDRZLÉHO POSLOUCHÁNÍ CIZÍCH ROZHOVORŮ A SBÍRÁNÍ DRBŮ ZKUSIT OBSLOUŽIT ZÁKAZNÍKY, VELICE RÁDA BYCH VÁS VIDĚLA, JAK ROZEZNÁTE NAPŘÍKLAD ČAPKA OD KAFKY, I KDYŽ PODLE STYLU PROJEVU VAŠEHO KOMENTÁŘE BYCH SE ANI NEDIVILA, KDYBYSTE DĚTEM ZAČALA TVRDIT, ŽE DRDA PÍŠE HISTORICKOU PRÓZU A REMARQUE POHÁDKY PRO DĚTI.
NEHODLÁM VÁM TADY VYČÍTAT JAK MOC JSTE PODLE MÉHO NÁZORU STUPIDNÍ INDIDUM, ALE MĚLA BYSTE SE ZAMYSLET SPÍŠE SAMA NAD SEBOU. MYSLÍM SI, ŽE NEMÁTE NIC LEPŠÍHO NA PRÁCI, NEŽ SE BAVIT POMLOUVÁNÍM TÉTO BEZPOCHYBY JEDNÉ Z NEJLEPŠÍCH STÁTNÍCH ORGANIZACÍ.
POKUD SE VÁM NELÍBÍ MŮJ NÁZOR NA VAŠI MALIČKOST, NEVÁHEJTE A OBRAŤTE SE NA MNE. RÁDA SI VYSLECHNU VÁŠ NÁZOR, KTERÝ BUDE JISTĚ VELICE ZAJÍMAVÝ.....


Od: Hana - 6.4.2004 - 15:55

Vážená paní, připadá mi, že jste proti knihovně vysloveně zaujatá. Přece když má knihovna fungovat pro nejširší veřejnost, nemůže mít knihy pouze pro intelektuály, ale musí nabízet i ty Harlequiny. Rovněž služby Informačního centra mi připadají jako dostačující. Zmiňujete také seznamy novinek, které posílá vedoucí odboru kultury. Přihlásila jsem se také k jejich odběru, ale zatím mi přišel seznam pouze jednou a nové knihy tam byly asi tři. Převážně to byly starší věci, které pokud jsem chtěla číst, už jsem četla. Ale většinou nic moc.


Od: Ondřej Jankových - 9.4.2004 - 12:43

no jo
Tak myslím, že zde padla od paní Bittnerové spousta rytířských prohlášení. Např: Kritizujete mně a ne článek (krásná vize) a přitom sama v každé ze svých reakcí dělá to samé. Vážená paní, na svůj názor máte svaté právo a nikdo Vám ho nebere, ale osočovat všechny kdo s Vámi nesouhlasí se zaujatosti je dost silá káva. Zejména na někoho, kdo získává informace posloucháním cizích rozhovorů skovaný za prvním regálem.

Pro Vendy: Tak je sqelé, že jste elita. Já patřím do té bandy tupců, naštěstí je na mně, jako na přestavitele většiny v knihovně myšleno a pokaždé si vyberu. Možná byste se mohla jako elita vyjádřit, jestli si tam taky vyberete? co? myslím že ano...


Od: Ondřej Jankových - 9.4.2004 - 12:45

ještě jsem si uvědomil. Martino, kde jste vzala, že se lidé z těhle komentářů nevyjadřují i k jiným článkům? myslím, že se nevídáte pozorně...


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0605 s