Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Vzkříšení legend Legendami

28.09.2009   Martin Mišo   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vzkříšení legend LegendamiLetní čas festivalů pomalu odezněl a je na čase trošku zavzpomínat co letošní festivalová sezóna přinesla. Na &Sternberském hudebním festivalu &Sternberský Kopec 2009 se představila hudební formace Legendy se vrací a křest jejich dvd si žádá kus pozornosti.

Zajímavé hudební těleso tvoří partička čtyř ostřílených hudebníků. Mezi ně patří prezident Akademie populární hudby Petr &Siška (kytara, zpěv), Libor Pyško (bicí, zpěv), rockerům známý „IZZI“, vlastním jménem Roman Izaiáš, kytarista a zpěvák v kapele Doga (kytara, zpěv) a Andonis Civopulos (kytara, zpěv).

Jak bylo zmíněno, kapela letos v srpnu pokřtila své dvd s názvem Noc plná hvězd. Jedná se o záznam loňského koncertu na stejnojmenném festivalu. Album bylo křtěno pramenitou vodou a pro štěstí vhozeno mezi diváky. A co že to na albu najdete? Název celé formace již dost napoví. Oživlé písně 60. až 80. let v perfektním akustickém podání. Na albu najdete takové hity jako je „Sweet Home Alabama, Highway To Hell, We Will Rock You“ a spousty dalších.

Nejde však o pouhé „covery“ nebo předělávky. Svébytně podané legendy znějí velice přitažlivě, živě a hlavně moderně. Ten kdo tyhle songy nezná z vinylových gramodesek, objeví zcela nový svět a po poslechu zůstane v úžasu. Hudební zdatnost muzikantů dává prostor pro kvalitní sóla, procítěný zpěv a hlavně netradiční, a dle mého soudu velmi kvalitní, akustické podání velice těžkého formátu skladeb. Kapela hraje s velkým nadšením a humorem. I takový rocker a drsňák jako je Izzi si s akustickou kytarou perfektně rozumí a předvádí kvalitní umění.

Celé dvd působí uvolněným dojmem a nutí Vás zpívat s kapelou známé a hlavně legendární hity. Však dovolím si osobní poznámku. Vždy na úvod pan &Siška přivítá diváky pod pódiem slovy: „…je nám ctí tu být dnes večer s Vámi….za Vaše peníze…“. Pravdivá, ač nerada slýchaná věta. Kapela na mě po těchto slovech působí jako by přijela jen „odehrát“ a „shrábnout“ peníze. Dle mého to trochu kazí dojem z jinak velmi příjemných chlápků.

Dvd je dále velice sympatické cenou. Jedná se o formát známý z novinových stánků a jeho cena činí necelých 50,- Kč. Drobnou vadou na kráse je kvalita celého dvd. A to jak zvuková, tak i obrazová. Omluvou budiž cena a fakt, že se jedná o záznam z živého vystoupení.

Celkově bych dvd hodnotil jako zdařilé a povedené. Velkým plusem je zmíněná cena, mínusy byly zmíněny. Nedostatky nejsou markantní a u takového typu média budiž odpuštěny. Velký dík patří kapele za jejich úsilí. Za to. že dovolili legendám znovu ožít a přiblížili klasické „pecky“ i mladé generaci.









Autor fotografií: Martin Mišo


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0297 s