Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Křest DVD Líbáš jako Bůh

29.10.2009   Ludmila Sovová   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Křest DVD Líbáš jako BůhFilmy Marie Poledňákové se pravidelně těší velké pozornosti. Přestože filmové kritiky nejnovější režisérčin snímek příliš neoslovil, diváci tentokrát na "odbornou veřejnost" nedali a Líbáš jako Bůh tak neoddiskutovatelně patří mezi nejúspěšnější filmy tohoto roku. Křest DVD se také proto nesl v náležitě slavnostním duchu.

Je půl třetí odpoledne, když se v baru kina Village Cinemas na pražském Smíchově, schází malá společnost. Jsou zde fotografové, kameramani, novináři a Marie Poleďáková s částí svého týmu. Záhy přicházejí herečka Jaroslava Adamová, herec Roman Vojtek a spisovatel Arnošt Lustig. Přítomna je i bývalá hvězda "vékávéček", Dana Morávková s manželem. Pohoštění je připraveno, v koutě stojí připravené komínky s nosiči DVD. Ano, uhodli jste, právě se připravuje křest DVD s komedií Marie Poledňákové, „Líbáš jako Bůh“. Ještě pár rozhovorů na kameru a vše je připraveno. DVD je skropeno šampaňským a vypraveno do světa.
 
Distributor a producent filmu Jan Bradáč doufá, že by mohlo jít o pěkný dárek. Nemyslí tím jen vánoční trh, film se má prodávat i u pokladen kin za zvýhodněnou cenu. Pokud nosiče rychle zmizí z pultů, je okamžitě připraven dotisk, takže se dostane na všechny zájemce.

Tahle komedie udělala Marii Poledňákové opravdu radost. Přes často pohrdavé úšklebky odborné kritiky a vesměs čtyřicetiprocentní hodnocení, film získal řadu ocenění, převážně diváckých. Tak například na 7.festivalu evropských filmových úsměvů v Mladé Boleslavi si odnesl Cenu pro nejlepší český film, získal i známý Novoměstský hrnec smíchu, stejně jako hlavní cenu Zlatý prim v kategorii nejlepší filmová komedie na témže festivalu. Komerčně jde o nejúspěšnější český film roku 2009.

Marie Poledńáková bez falešné skromnosti přiznává, že v úspěch filmu věřila. „Je to film o lásce“, říká, „ a i když je o vážných věcech, je vyprávěný humorným způsobem. Myslím, že mnoho lidí se v něm poznalo a pak poslalo na film i své známé.

Pravdou je, že „Líbáš jako Bůh“ je jak o lásce, tak o nevěře, což opravdu není legrace a v mnoha zemích není radno na tohle téma moc žertovat. Jenže tady jsme v Čechách, kde morálka po téhle stránce značně pokulhává a rozvedených párů je více než těch sezdaných, takže nebezpečí, že by se někdo cítil dotčen, opravdu nehrozí. Kromě toho Marie Poledńáková netypicky zvolila za hlavní představitele páry středního a staršího věku, za což jí čest a sláva za odvahu. Na druhou stranu fakt, že film není zaměřen na mladou generaci, způsobil, že se předtím, než došel do videopůjčoven, neobjevil nikdy na webu, nebyl prostě zcizen piráty.

Film vyšel i v knižní podobě, existuje i soundtrack, proto nikoho neudivila otázka, zda bude natočeno i pokračování. Dana Morávková říká, že všichni herci Poledňákovou žádají o pokračování, ona sama ale váhá. Příklad neúspěchu pokračování „Velryby“ jí možná poněkud znejistil, nicméně říká, že „Líbáš jako Bůh“ má jednu výhodu – „hrají v něm dospělí a ti se nemohou změnit jako děti, když povyrostou a jejich roztomilost je ta tam“. Bradáč také připomíná, jak těžké je sehnat v Čechách peníze na film, byť takto úspěšný. Proto zatím otázka ohledně případného pokračování nebude hned tak zodpovězena.

DVD vychází prozatím v dvacetitisícovém nákladu, bude obsahovat bonusy a titulky jak české pro neslyšící, tak anglické.
 
foto: Radiobonton


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0404 s