Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Open Mic aneb muzikantům vstup povolen

30.10.2009   redakce   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Open Mic aneb muzikantům vstup povolenNa listopadovém Open Micu POTRVÁ, akci určené všem, kteří nemají strach předvést své muzikantské umění, vystoupí jako host irský písničkář Mark Geary.

Ve středu 4. listopadu proběhne v dejvické Kavárně POTRVÁ již 28. hudební setkání zvané Open Mic POTRVÁ. Hlavním hostem bude irský písničkář Mark Geary, jehož výjimečný půlhodinový recitál zde předznamená následující česko-slovensko-rakouské turné. Kromě něj vystoupí další pětice účinkujících: emozpěv, Nina Hlava, Petr Mašín, Melankoholik a Jirka Samek.

Open Mic byl založen v zimě 2007 písničkáři Michalem Bystrovem a Janem Řepkou s jediným cílem: bez ohledu na žánr a zkušenosti povzbudit setkání těch, kteří písně dělají, a těch, kteří je poslouchají. Kdo hraje, přijde. Kdo hledá, najde. Žádné škatulky, žádná soutěž.

Open Mic zůstane po celou sezónu 2009/10 v příjemné Kavárně POTRVÁ (Srbská 2, metro A Hradčanská), a to ve stejný čas jako dosud, tj. vždy první středu v měsíci. Začátek vždy v 19:00. Vstup volný.

Během sedmadvaceti uplynulých večerů se před mikrofónem vystřídalo více než 100 různých písničkářů a básníků, včetně takových jmen jako je Miroslav Kovářík, Ivan Hlas, Zdeněk Vřešťál nebo Jiří Smrž. Vedle nich ovšem hráli (a kdykoli si mohou zahrát) jejich více či méně nadějní nástupci: mezi jinými Xindl X, Katka Koščová, Zdeněk Hamřík, Martin Rous nebo Martina Trchová.

Vladimír Merta, který se pořadu účastnil jako host v březnu 2009, o Open Micu napsal: „Ze všech otevřených scén se mi tato jeví nejpůvabnější, věcně pohotová, opravdu otevřeně laskavá. Dokud POTRVÁ, nenajde se jistě škarohlíd, který by si stěžoval, že nemá kde hrát.“

Zájemci z řad písničkářů i posluchačů najdou podrobné informace na internetových stránkách www.nestihame.cz/ openmic.



Mark Geary – půl Ir, půl Newyorčan.

Dublinský rodák Mark Geary (1973) se hudbě naplno věnuje od svých 19 let, kdy se trvale usadil v New Yorku. Na svém kontě má čtyři sólová alba a soundtrack k filmu Loggerheads. Zatím poslední desku Opium (2008) zdobí zvuk londýnského studia Abbey Road. V jedenácti nových písních zde Mark Geary opět dokazuje, že jistá porce melancholie, zamyšlení a neveselé městské poetiky nemusí nutně nudit.

Za svou tuzemskou popularitu vděčí Mark Geary svému oscarovému kolegovi Glenu Hansardovi, který ho na zdejší scénu v roce 2006 uvedl. Velmi rychle si však Geary získal vlastní a věrné publikum. A právě oboustranný vděk a sympatie přivádí Marka Gearyho zpátky do České republiky:

"Teprve teď jsem pochopil, proč Glen v posledních letech neustále básnil o hraní na českých folkových festivalech a v malých klubech – lidi tady přijdou, sednou si a dvě hodiny poslouchají; tak vnímavé publikum se jinde těžko hledá," podotkl Geary po své první návštěvě u nás.

Czech Tour 2009

Celkem odehraje Mark Geary začátkem listopadu sedm koncertů od Prahy po Vídeň.

Kromě klubových recitálů ho čekají také dvě festivalová vystoupení: ve své domovské Náměšti nad Oslavou zakončí tradiční přehlídku Folkový špíz a o tři dny později navštíví mladý olomoucký festival Píšu písničky.

Na všech českých koncertech budou Marku Gearymu dělat společnost pozoruhodní písničkáři domácí: v Praze a v Českých Budějovicích dvojice Nestíháme, v Jihlavě Martina Trchová a v Mohelnici a v Olomouci Zdeněk Hamřík, vesměs bývalí účastníci Open Micu POTRVÁ.

Jediný slovenský koncert (11. listopadu v Bratislavě) pak zahájí frontman skupiny Sanyland Sany.

Více informací na http://www.myspace.com/markgeary  http://forum.theframes.cz/viewtopic.php? - t=858. -

foto: Nestíháme




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0383 s