Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Transmission - S laserem do starověku

24.11.2009   Michaela Wilhelmová   Hudba   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Transmission - S laserem do starověkuRok 2012. Podle mnohých konec všehomira. Nad pódiem září jasné poselství. Nastavena alternativní osa času: budoucnost není dána, osudem mícháme sami - budoucnost je jen na tobě! Vítejte na Transmission. Pohltí vás skvělá elektronická muzika i moře vlnících se těl.

Minulá sobota a trance prostě patřili k sobě. Naše republika hostila jednu z největších akcí elektronické taneční hudby, Transmission. A ne poprvé. Prvně však v duchu mysteriózního dávnověku, s podtitulem Ancient Mysteries. Svou náruč vám otevřeli Egypťané, Mayové, Japonci i naši předci v raně středověké Evropě. A to v klasickém kontrastu nejmodernější technologie a dávných pravd. 
 


Na pouti časem jste získali hned několik skvělých průvodců. Jako první se na pódium vyhoupl DJ San, aby splnil nevděčnou úlohu „rozehřívače“ davů v kotli. Jemné pohupování dívčích boků se pomalu mění v opravdový tanec, když za pultem stane schopný producent a hlavně DJ Gareth Emery. Milovníci melodií si přišli na své. Museli své uši i mozek napínat do zásoby, podobnou dávku jemné muziky tenhle večer dvakrát nedostanou.  

Kdo miluje téměř čistý trance, těšil se na Giuseppa Ottavianiho. Sympatický Ital a klávesový mág jako by se snad narodil přímo v trancové kolébce Německa či Nizozemí. Repetice se dokreslují stále výraznějším tempem a za dveřmi sálu se pokoušejí marně vstát první oběti alkoholového deliria. Ještě, že účinkující nepijí. Jak by jen dopadly sličné gogo tanečnice svádivě se pohybující na gigantických kvádrech? Napadne nás, že tvrdě. Ale kdeže, tématické kostýmky v duchu každé ze starověkých ér spíše odkrývají, než cudně zahalují, takže by křehká stvoření okamžitě zachytil pohotový mužský dav. Ostatně, na své si druhé pohlaví přijde i v kotli. Kostýmky nešetří ani řadové účastnice.

Jedna hodina odbyla v duchu poněkud přezvučeného nástupu snad nejznámějšího ze všech účastníků - Markuse Schulze. O něm již bez obav můžeme prohlásit, že německá kolébka je mu skutečně vlastní. A to i přes to, že žije s manželkou a synkem v Miami. Na kontě má již šest disků (poslední vydal loni) a bez přehánění se dá říct, že rozhodně nekončí. Naopak. Zdá se, že poslední dva roky teprve naplno začíná.



Halu protíná zelený laser, ženy hází očko po gogo tanečnících, muži utírají slinu nad jejich dámskými protějšky. Na gigantické trojúhelníkové obrazovce se míhají dávní vládci i celé kultury, panely po stranách dotvářejí celkový dojem. V půl třetí ráno si již nedokážete představit, že tahle noc musí skončit. Lasery zhasnou, hala se vyklidí. Ještě si užít! Na pódiu řádí show Vjs Vission Impossible. Jen co dozní potlesk, připomíná publikum hárající fenky. Na stage vkráčí druhá hvězda večera – slavný Holanďan Menno de Jong! Předvede nejširší pall mall své muziky, čímž jedny potěší, druhé zklame, ale jak se říká: není na světě ten, kdo zavděčil by se lidem všem.

Na závěr si za pult stoupá Sander van Doorn. Dobrá volba. Živelnost pohltí těla v jeden mocný vír. Z minulých let si organizátoři berou ponaučení. Více sil do šatny znamená méně front, méně front znamená šťastnější účastníky. Palec vzhůru a hurá do nacpaného metra (kdo kdy viděl v šest ráno v neděli tak nadupané vagony?).


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Jaromír Komorous - 24.11.2009 - 9:47

To musela být zvuková i světelná pecka!


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0551 s