Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž ...  Dnes je pondělí 17.2.2020, svátek má Miloslava 

Hledej na Rozhledně

Webmagazín na FB



Statistika Rozhledny

Počet autorů: 500
Registrovaní čtenáři: 506
Publikovaných článků: 12815
Komentářů: 11056


Měření



Čím se zahřát v zimě?

08.12.2009   Aneta Šimonková   Rozhledy   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

V období před Vánoci i spousta Čechů, ač pivařů, dává přednost teplejším nápojům. Kromě klasického svařáku či punče vás ale může „nakopnout“ švédský glögg, medový punč, rychlá horká hruška nebo krémová čokoláda.


Glögg
Co potřebujeme:
0,75 l červeného vína, půlku citronu, 2 pomeranče, 85 g cukru, 1 svitek skořice, 2 lžičky kardamonu, 10 hřebíčků, 100 g rozinek a 100 g mandlí

Postup:
Víno nalijeme do hrnce, přidáme svitek skořice a ponoříme bavlněný sáček s kardamonem. Směs zahříváme skoro k bodu varu. Poté, kdy je směs horká, odstavíme hrnec z ohně, přidáme cukr, hřebíček, šťávu z půlky citronu, citronovou kůru nakrájenou na větší kousky (abychom ji mohli případně vyndat) a nakonec do vína ponoříme na kolečka nakrájený pomeranč. Necháme asi pět minut odstát.
Nápoj podáváme v menších kalíšcích, do kterých si předem připravíme pár rozinek a mandlí, které zalijeme připraveným glöggem.

Punč z medu
Co potřebujeme:
0,75 l medu, 1 l vody, šťávu z jednoho pomeranče, 0,75 l rumu

Postup:
Do hrnce vlijeme med a postupně vmícháváme vodu. Směs vaříme zhruba 30 až 45 minut. Po uplynutí této doby tekutinu přecedíme přes plátno, protože med zanechává ve směsi tužší hmotu. Poté přilijeme rum a šťávu z pomeranče a můžeme podávat.

Horká čokoláda
Co potřebujeme:
8 šálků mléka, 8 lžiček kakaa, 12 lžiček cukru, hořká čokoláda

Postup:
Do hrnce nasypeme kakao a cukr. Zalijeme trochou studeného mléka, abychom mohli vyšlehat směs dohladka (pak se nevytvoří hrudky). Postupně dolijeme zbytek mléka. Směs zahřejeme až je horká. Poté odstavíme z ohně a naléváme do připravených šálků. Posypeme strouhanou čokoládou a počkáme až se rozteče po povrchu. Pak můžeme upíjet.

A na závěr něco pro rychlé zahřátí!

Horká hruška
Co potřebujeme:
1 l hruškového džusu, 4 panáky rumu, 5 lžiček cukru

Postup

Hruškový džus dáme svařit s cukrem a těsně před varem směs odstavíme. Poté dolijeme rum.

Foto: www.brighthopechurch.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Julie Kolocová - 8.12.2009 - 23:34

uvařila jsem si několik hrušek a ...:-)

ISSN 1802-2863 . RSS . Tiráž

Copyright © 2001 - 2020 Rozhledna.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2494 s