Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Knižní dárky, které (nejenom) děti nezklamou

22.12.2009   Kateřina Sovová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Knižní dárky, které (nejenom) děti nezklamouTipy na knížky, za které pod stromečkem určitě vynadáno nedostanete.





Nekonečný příběh

Michael Ende
Albatros
cena:299 Kč

Jeden z prvních fantasy příběhů, jehož vznik se datuje do roku 1979, si od svého zrodu získal srdce několika generací mladých čtenářů. Dobrodružnou cestu mladého Átreje, jehož cílem je uzdravení královny a záchrana rozpadající se Fantázie, mnozí znají díky stejnojmennému filmu režiséra Wolfganga Petersena. Knížka samotná své kouzlo neztrácí ani po neuvěřitelných třiceti letech od svého vydání. Čtivý jazyk, propracovaný příběh a snové ilustrace Františka Skály ml. umožňují prožívat příběh se stejným entusiasmem, jaký prožíval při jeho pročítání malý Bastien, chlapec, který v Endeho vyprávění svým nekonečným příběhem právě existuje.


Lotta z Rošťácké uličky
Ästrid Lindgrenová
Albatros
cena:189 Kč

Knížka určená především dětem předškolního věku sice nepatří mezi nejznámější díla světoznámé &Svédky, její hrdinka však není o nic méně půvabná a zajímavá, jako její starší následovnice. Lotta je pětileté děvčátko s pořádným čertíkem v těle. Jak už to u Lindgrenové bývá, také ona zažívá jedno dobrodružství za druhým a své čtenáře (ani předčítače) rozhodně nenudí. Knížka je napsaná velmi poutavě, její součástí jsou barevné ilustrace Aleny Ladové. Již čtvrté vydání této půvabné dětské knížky mluví samo za sebe.


Grandville
Bryan Talbot
Comics Centrum
Cena:254 Kč

Komiks čtenáři prověřeného Bryana Talbota se zvířecím, konkrétně jezevčím, detektivem Lebrokem představuje bonbónek v současné nabídce svého žánru na tuzemských pultech. „Paropunková fantasie“, jejíž účinkující přejímají různé zvířecí podoby, disponuje nejenom skvěle propracovaným příběhem, ale také nádhernými obrázky, kterými Talbot opět dokazuje, jak neskutečný záběr je schopen svou rukou obsáhnout. Originální komiks, atmosférou připomínající romány Julese Verna, je určen od dvanácti let věku výše.


Stmívání
Stephenie Meyerová
Egmont
cena: komplet čtyř dílů:1499 Kč

Tetralogie Stmívání autorky Stephenie Meyerové dosáhla celosvětového úspěchu také díky stejnojmenným filmům. Také je ovšem potřeba podtrhnout, protože Meyerová skutečně napsala zcela ojedinělý příběh, a to způsobem, který v novodobé historii nemá obdobu. realisticky a přitom s neuvěřitelným vkucem a citem autorka popisuje vzplanutí první a zároveń osudové lásky sedmnáctileté Belly Swannové, zamilované do upíra Edwarda. Příběh, zasazený do současnosti, vyznívá překvapivě realisticky, odehrává se ve skutečně existujícím městečku Forks, v místě s největší hustotou dešťových srážek za rok. Románová sága disponuje skvělou atmosférou, působivými nápady a neméně působivými zvraty. Třetí české vydání tentokrát nakladatelství představuje jako limitovanou edici v pevné vazbě, opatřenou původními černými obálkami s motivy dlaní, květiny, stuhy a šachové figurky. Knižní událost, přinejmenším desetiletí, která potěší především dívky a ženy bez rozdílu věku.

více o sérii Stmívání čtěte zde:

http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=9770



foto: Albatros, Comics Centrum, Egmont


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0428 s