Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 16.4.2024, svátek má Irena 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Na co do kina - 53. týden

28.12.2009   Stanislav Polauf   Film   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Na co do kina - 53. týdenSilvestr - den bujarého veselí, ale také dvou nových filmů, které se objeví v premiérových kinech. Oba jsou oddechovky a liší se pouze kvalitou. Takže přátelé komedií zpozorněte. A dejte pozor na PŮLNOČNÍ POLIBEK, aby nenastaly TRABLE V RÁJI...


Chcete léčit manželskou krizi? Pokud na to máte a můžete si dovolit odjet na ostrov Bora-Bora, pak se radši na film TRABLE V RÁJI (Couples Retreat, USA 2009, režie Peter Billingsley) nedívejte, abyste nedopadli jako čtyři manželské páry, o nichž příběh vypráví. Dave (Vince Vaughn) a Ronnie (Malin Akermanová) žijí v nesnesitelném stereotypu, ale snaží si to nepřipouštět. Joeymu (Jon Favreau) a Lucy (Kristin Davisová) drží manželství jen silou vůle. Shaneovi (Faizon Love) už držet přestal, a tak si nabalil novou holku, o pěkných pár let mladší. Jediný solidní vztah mají Jason (Jason Bateman) a Cynthia (Kristen Bellová), jenže, jak se ukáže, je to jen pracně udržovaná fasáda, která při setkání s výše zmíněnými přáteli najednou spadne. Aby zachránili, co se dá, kývnou Jason a Cynthia na nabídku partnerské terapie v ostrovním tichomořském ráji Eden Resort, kam vzhledem k obrovským slevám vezmou i své přátele. Písečné pláže, míchané nápoje, masáže a vodní radovánky zdarma, romantické procházky při západu slunce – to by bylo, aby se všechno nespravilo. Jenže věc má malý háček, spíš velký hák. Letovisko vede neortodoxní manželský poradce Monsieur Marcel (Jean Reno), který osmi účastníkům nastaví poměrně přísný „výchovný“ režim, který se všem stane peklem. Vyjdou z něj posílení, zamilovaní a šťastní? Zjevně jednoduchý recept na manželskou harmonii neexistuje. A ani na podobný terepatický film, který distributor Bontonfilm uvádí sloganem "Vypadá to jako ráj, ale je to peklo". Já jsem v reakcích diváků našel, že to sice "vypadá na komedii a romantiku", ale "TRABLE V RÁJI, romantika v háji". Plakátek k filmu najdete v perexu.

To už si raději dopřejte PŮLNOČNÍ POLIBEK - tak se jmenuje americký film režiséra Alexe Holdridge z roku 2007 (v originále In Search of a Midnight Kiss, USA 2007). Nikdo nechce být na Silvestra a následně na Nový rok sám. A právě je Silvestra a den se chýlí ke konci. 29letý Wilson (Scoot McNairy) má za sebou nejhorší rok svého života. Opustila ho dívka, někdo mu ukradl laptop a rozbilo se mu auto. Důvod k depresím zcela jasný. Wilson tráví Silvestr sám s fotkou přítelkyně a svého nejlepšího kamaráda Jacoba (Brian McGuire). Jacob ho při tom přistihne, a aby ho vyvedl ze strnulosti, navrhne mu, ať si dá inzerát. Díky němu Wilson potká dívku jménem Vivian (Sara Simmondsová). Seznámí se a během nočního putování po LA se sblíží. Dokonce si navzájem prozrazují i taková tajemství, která nikdy nikomu neřekli, a vytvoří se mezi nimi zvláštní vztah.

Netypická romantická konverzační komedie PŮLNOČNÍ POLIBEK (foto v závěru) má břitké dialogy, minimum frází, sympatické a neokoukané tváře a netradiční konec. Svým černobílým laděním připomene film Roberta Linklatera Před úsvitem, případně rané filmy Jima Jarmusche. Film byl natočen s rozpočtem pouhých 25 tisíc dolarů, přičemž v USA nasbíral na tržbách skoro 173 tisíc dolarů a celosvětově přes 1 miliardu a 281 tisíc dolarů. Do kin uvádí Atlantis Entertainment.
Foto: filmweb.pl




Scoot McNairy a Sara Simmondsová ve filmu PŮLNOČNÍ POLIBEK


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0785 s