Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 20.4.2024, svátek má Marcela 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Dozvuky Vánoc: Nejpříšernější santovské dekorace

30.12.2009   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Dozvuky Vánoc: Nejpříšernější santovské dekorace Máte doma stromeček, pár žároviček a třeba i betlém? To Američané se dokáží vyřádit mnohem víc. Santa dostane pořádně na frak a nám nezbývá než tleskat, neboť takto by s tímto "cizincem" měl každý vymést i u nás. Máme přeci Ježíška!

Máte pravdu, na střeše se výjimečně nehoupe Santa lezoucí do komína, ale podnikavý soused, který se snažil na dům narafičit dekoraci. Jde samozřejmě o vydařenou fugurínu, ale nutno říct, že u domku jste v čase vánočních svátků mohli zahlédnout například 55letou sousedku, kterak vyšplhala po žebříku až k figuríně, aby jí zachránila, či dvojici policistů marně se snažících s postavičkou na okapu komunikovat a poskytovat jí pomoc. Rodinka se asi zatím chichotala za žaluzií.


Také se vám zdá, že ačkoliv do našich krajů patří Ježíšek, Santa ho začíná pořádně vytlačovat? Patříte-li také mezi ty, kteří si nechtějí nechat přemazat české vánoce za cizácké červené svátky, vyražte bojovně do ulic. Jak na to vám poradí sami Američané. Tenhle Santa už bude muset nechat svůj job Ježíškovi.


Ne všechny dekorace se hodí do rodin s dětmi. Soby při aktu asi nechce doma mít každý...


Zatímco Ježíšek je slušné děťátko, Santa se začíná chovat jako senilní nemrava, a to dokonce na rušných obchodních třídách. Zdali prodej pizzy skutečně zvýšil, netušíme. 


A konečně něco ježíškovského! Ježíš se sice pravděpodobně nenarodil na Vánoce, neboť jde o nahrazení pohanských svátků, ale popřát mu můžeme přeci i teď. Takže, Ježíšku, všechno nejlepší k narozeninám! A hodně dárků od tří králů!


Řidičem, který neváhá Santu pobíhajícího po městě s pytlem dárků nabrat na kapotu, se inspirovala i jistá letecká společnost. Ta si Santu vyhmátla přímo v oblacích a nutno říci, že takto mocnou "inzultaci" již zřejmě nerozdýchá.  


Ani Santa Claus nemusí mít, ač svatý, chování jako svatoušek. Na této fotografii je přistižen, kterak močí z domečku na zem. Dělá-li to často, raději nedomýšlet, co děti najdou ráno v oné punčoše zavěšené nad krbem. 


Na frak nedostal o letošních vánocích ale jen Santa. Srazíte-li jej autem či letadlem, nezapomeňte, že jezdí na sobím spřežení. A to je teprve masíčko...

 Fota: shorterandsweeter.blogspot.com, jalopnik.com, www.blameitonthevoices.com, www.idreamofpizza.com, www.uglychristmaslights.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Kateřina Sovová - 3.1.2010 - 11:01

XDDDDDDDD


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0342 s