Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 19.4.2024, svátek má Rostislav 

Hledej

Sociální sítě



Webmagazín na Instagramu
Webmagazín na X Twitteru

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Naučte se podnikat!

06.01.2010   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Naučte se podnikat!V průběhu ledna zahájí Erudia bezplatné kurzy Byznys prakticky, které jsou určeny pro aktivní lidi se zájmem o podnikání, ale nedostatkem praktických znalostí či financí. Uskuteční se v Jihlavě, Praze, Liberci a Plzni, přihlásit se na ně lze již nyní.

Kurzy volně navazují na úspěšnou sérii kurzů Naučte se řídit byznys, která odstartovala v Praze, Brně, Českých Budějovicích a Hradci Králové na podzim tohoto roku.

„Cílem praktického tréninku, který nabízíme díky podpoře Evropského sociálního fondu zdarma, je předat lidem znalosti a umožnit jim naučit se dovednosti klíčové pro realizaci jejich vlastního podnikatelského záměru,“ říká Jakub Ženka z obecně prospěšné společnosti Prosperita, která kurzy pořádá.

Během deseti výukových dnů tak účastníci získají nejen komplexní znalosti v oblasti finančního plánování, projektového řízení, práva v podnikové praxi, tvorby komunikační strategie, přístupy k managementu a marketingu pro malé podnikání, ale také praktické poznatky z praxe od zkušených lektorů - manažerů s vysokými odbornými znalostmi. Během kurzu si každý z účastníků společně s lektorem vytvoří a v závěru kurzu pak obhájí svůj podnikatelský plán, který může později použít pro prezentaci partnerům, sponzorům či bankéřům, kteří budou rozhodovat o financování podnikatelského záměru. Jednotlivých kurzů se může zúčastnit až 15 posluchačů.

Kurzy „Naučte se řídit byznys!“, o které je velký zájem, organizuje Prosperita, o.p.s. již druhým rokem. Řada úspěšných absolventů již své podnikatelské plány realizuje. Měli dobrý nápad a ten dokázali dotáhnout do praktické realizace. Nastartovali tím své vlastní podnikání nebo novou kariéru.

Jednou z úspěšných účastnic je paní Alena Mokrá, která díky kurzu získala potřebné znalosti a dovednosti pro své podnikání. Svůj velký koníček, kterým je zdravé vaření, postupně přeměnila v podnikatelský záměr. Vznikl dnes hojně navštěvovaný web www.varimezdrave.cz a paní Mokrá na přání svých klientů napsala o zdravém vaření knihu. „Moc se mi líbil lidský přístup lektorů a jejich psychická podpora, se kterou nám pomáhali zvednout pokleslé sebevědomí.“

„Způsob výuky byl skvělý a nejcennější tréninkové modelové situace," shrnuje paní Mokrá.

Paní Jindra Dienstbierová se již řadu let věnuje jazykovým překladům. Po nástupu na mateřskou dovolenou chtěla v této oblasti podnikat a trochu si přivydělat. „Nevěděla jsem, co je nezbytné pro to, abych mohla začít podnikat, jak velký kapitál mít, neměla jsem odvahu a nevěděla jak začít. Po absolvování kurzu jsem zjistila, že není potřeba mít vysoký počáteční kapitál, což mi dodalo odvahu to zkusit,“ dodává Jindra Dienstbierová, která díky kurzu už ví, jak na to.

Pan Piotr Nowicki je kaplanem římskokatolické farnosti v Hlinsku, je mu 36 let a pochází z Polska. Při své misionářské činnosti se setkává s řadou starších lidí, kteří ho přivedli na zajímavý nápad – naučit je, jak obstát v „e-světe“. „Realizace našeho projektu má mnoho úskalí a problémů, které by nám bez potřebných znalostí mohly uniknout a tím ohrozit uskutečnění záměru. Zatím jsme ale bez větších potíží všechny překážky překonali a to díky dovednostem a znalostem nabytým v kurzech Erudia,“ říká pan Piotr.

Zájemci o dotované kurzy se mohou registrovat již teď na webových stránkách ERUDIA centra: www.erudia.cz nebo na telefonu 242 480 242. Zde také naleznou celkový přehled jednotlivých přednášek, vč. termínů a další zajímavé informace.

Podmínkou účasti je prohlášení, že zájemce spadá do alespoň jedné z následujících podporovaných skupin: zájemci o zaměstnání, rodiče s dětmi, osoby pečující o závislého člena rodiny, dlouhodobě nezaměstnané ženy, ženy v předdůchodovém věku, ženy začínající podnikání a vykonávající SVČ, ženy vracející se na trh práce (např. po rodičovské dovolené), ženy ohrožené nezaměstnaností, ženy s malými dětmi (do 15 let věku dítěte), muži v obdobné situaci jako ženy s malými dětmi a rodiče samoživitelé/samoživitelky.

Zdroj Helpnet, občanské združení
fotografie www.accommodation.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0524 s